Intrebare crestinoida

Via In Linie Dreapta am aflat ca Iliescu nu crede nici acum in Dumnezeu. In primul rand mi se pare interesant ca proprietarul blogului a gasit de cuviinta sa-l citeze pe Iliescu pentru a sustine dar nu direct ci prin negatie. Adica dobitocul Iliescu, ala cu mineriadele, ala de ne-a furat si ne-a mintit spune ca nu crede in Dumnezeu. Iar asta are valoare in ochii individului desi sunt convins ca pentru el:

 • Faptul ca Hitler credea in Dumnezeu n-are nici o valoare
 • Faptul ca Musolini credea in Dumnezeu
 • Faptul ca cei ce au organizat Inchizitia credeau in Dumnezeu

In al doilea rand (dar mai important) intrebarea reporterului crestinoid mi se pare geniala prin lucrurile pe care le dezvaluie despre acesta. Intrebarea:

Credeţi în Dumnezeu, macar acum, la 80 de ani?

Primul lucru care razbate este frica de moarte. Crestinul respectiv crede ca cu cat te apropii mai mult de moarte si panica pune stapanire pe tine e musai sa incepi sa crezi in Dumnezeu. De parca Dumnezeu uraste cu toata fiinta sa oamenii care au curajul sa priveasca moartea in fata. Psihopatul din Biblie pe care-l venereaza crestinii desigur ca prezinta aceasta caracteristica. Dar nu orice Dumnezeu inchipuit de om pana acum este atat de deranjat mintal. Asta dezvaluie mai multe despre reporterul crestin. Acesta este fie ignorant (nu stie de alti zei) fie are o lipsa acuta de imaginatie (nu isi poate imagina cum cineva poate avea alta conceptie despre Dumnezeu decat el).

Cat de disperat si labil psihic trebuie sa fie zeul crestin ca sa fie satisfacut ca un om care a fost ateu o viata intreaga, ajuns aproape de senilitate si speriat de spectrul nefiintei, incepe sa creada?

41 de comentarii la „Intrebare crestinoida”

 1. ” Crestinul respectiv crede ca cu cat te apropii mai mult de moarte si panica pune stapanire pe tine e musai sa incepi sa crezi in Dumnezeu. ”
  draga cititorule. esti ridicol. pentru numele lui darwin, despre ce vorbesti? 😆

  „Cat de disperat si labil psihic trebuie sa fie zeul crestin ca sa fie satisfacut ca un om care a fost ateu o viata intreaga, ajuns aproape de senilitate si speriat de spectrul nefiintei, incepe sa creada?”

  cit de disperat si de labil psihic trebuie sa fie cineva cool-istului ca sa devina atit de incrincenat si sa ii iasa ochii de furie din cap cind vede in fata unui misto cu tilc? intrebarea e pusa in kamikaze, deci… tadaaa, suprizaa!! la misto!!

 2. cit de disperat si de labil psihic trebuie sa fie cool-istul pentru a deveni atit de incrincena incit sa ii sara iasa ochii din cap … ups! problema de sincronizare tastatura/mouse dar esti baiat destept, intelegeai oricum.

 3. intr-adevar… pentru numele lui darwin, despre ce vorbesti? 🙂

  Ce cauta acel „macar acum, la 80 de ani” acolo? Ce relevanta are? Sunt povesti cu Darwin convertit pe patul de moarte. Cu Eminescu impacat inainte sa-si dea duhul. Cu Anthony Flew convertit la crestinism. Astea’s mituri care circula prin crestinism. Iar miturile creaza idei despre cum ar trebui sa functioneze lumea. Iar una din idei este ca cu cat ai mai mult cacat la cur cand te gandesti la Domna cu Coasa cu atat e mai „normal” sa te agati de speranta numita Dumnezeu. Sau ca Dumnezeu se bucura ca un copil cand un senil uita sa mai gandeasca si e convins ca el exista.

 4. Hitler nu credea in Dumnezeu si nici Mussolini nu credea in Dumnezeu. Ca tu nu ai aflat asta pana acum, nu e problema mea. Oricum, tare de tot micuta ta dilema – tradeaza o incapacitate absolut uimitoare de a intelege pana si cele mai marunte lucruri.

  Se presupune ca atunci cand ajungi la o varsta esti mai intelept. A, ca tie ti s-a parut ca se refera numai la frica de moarte, asta e altceva. Nu-i nimic, afla ca esti intr-o companie selecta cand dispretuiesti frica de moarte si tratezi crestinismul ca religia sclavilor si a lasilor: si Hitler, si Mussolini credeau la fel. 😉 Felicitarile mele.

 5. Hitler nu credea in Dumnezeu asa cum marmotele invelesc ciocolata in staniol

  „I believe that I am acting in accordance with the will of the Almighty Creator: by defending myself against the Jew, I am fighting for the work of the Lord..” – Hitler

  Iar despre Musolini am gresit intr-adevar.

  Se presupune gresit ca atunci cand ajungi la o varsta ajungi mai intelept. Cine stie cate ceva despre cum functioneaza creierul stie ca acesta se deterioreaza in timp. Iluzia asta e creata si de faptul ca la varsta „pensionarii” unii se apuca sa scrie si poporul crede ca abia atunci i-a lovit intelepciunea.

  Legat de compania selecta in care m-as afla sper ca nu spui despre oamenii cu mustata ca sunt in compania lui Stalin. Am spus „sper”.

 6. :))

  „Crestinismul va disparea din Germania, asa cum a disparut din Rusia. (…) Rasa germana a existat si fara crestinism timp de mii de ani (…) s va continua si dupa ce crestinismul va disparea (…). Trebuie sa ne obisnuim cu invataturile sangelui si ale rasei.” – Adolf Hitler

  „Vedeţi, ghinionul nostru a fost să avem religia greşită. De ce nu am avut religia japonezilor, care văd in sacrificiul pentru pamîntul natal cel mai bun lucru? Religia mahomedană ar fi fost şi ea mult mai potrivită nouă decît creştinismul. De ce a trebuit să fie creştinismul cu moleşeala lui?” – Adolf Hitler

  „Tot ceea ce facem trebuie să fie justificat în raport cu strămoşii noştri. Dacă nu regăsim această legătură morală, cea mai profundă şi cea mai de nădejde, pentru că e cea mai naturală, nu vom fi în stare, la nivelul în care ne aflăm, să învingem creştinismul şi să construim acest Reich germanic care va fi o binecuvântare pentru tot pământul.” – Heinrich Himmler (9 iunie 1942)

  In 1935, rugaciunile au fost eliminate din scoli, iar in 1938 colindele si piesele de Craciun au fost interzise, da’ tu nu stiai asta, desigur, pentru ca nu se da pe Cool TV.

 7. I am personally convinced of the great power and deep significance of Christianity, and I won’t allow any other religion to be promoted. That is why I have turned away from Ludendorff and that is why I reject that book by Rosenberg. It was written by a Protestant. It is not a Party book. It was not written by him as a Party man. The Protestants can be left to argue with him … As a Catholic I never feel comfortable in the Evangelical Church or its structures. That is why I will have great difficulty if I try to regulate affairs of the Protestant churches. The evangelical people or the Protestants will in any case reject me. But you can be sure: I will protect the rights and freedoms of the churches and not let them be touched, so that you need have no fears about the future of the Church

  Nici asta nu se da pe Noua Deapta TV, nu-i asa?

 8. loggy, ai aruncat citatul de mai sus si ai fugit triumfator, dar mai stai putin ca nu am terminat. Tu, ca om ce militeaza pentru scoaterea in irelevanta a crestinismului prin asocierea cu Hitler (care conducea partidul national SOCIALIST, dar astea sint detalii irelevante pentru tine, sint convins) sau ceva de genu, de ce nu depui un minim de efort, ca macar lucrurile pe care le sustii cu atita aplomb sa nu fie atit de usor demontate printr-un google si 5 minute.

  Deci… o sursa a citatul tau din Hitler poti gasi aici,

  dar daca lenea si superficialitatea coolista nu te-ar fi invins dupa primul copy/paste, ai fi citit doua pagini mai jos:

  These negotiations with the catholic church were not welcomed by the more fanatical element of the Nazi Party, which consisted of two groups. On the one had were those who pbjected to Christianity for ideological reasons, and whose doubts were restrained only by the convicion that Hitler’s support for a Reich Concordant or indeed for any form of Christianity, was no more than a temporary disguise for his real intentions towards Churches and the clergy.

  Asta inseamna, pastrind proportiile, ca Hitler a pupat moaste la fel cum o face Geoana la televizor ca sa il voteze babetul tarii. La fel cum s-au gasit in comunism popi care sa toarne pentru comunisti, au existat si pe vremea aia oameni ai bisericii care l-au crezut pe Hitler ca e bine intentionat, sau pur si simplu au fost oportunisti lipsiti de scrupule, pentru ca omul e in primul rind om, chiar daca e popa, iar omul poate fi corupt..etc, etc.

  Deci te rog sa nu ma mai plictisesti si daca incerci sa ma convingi ca Hitler era un bun crestin, macar fa-o calumea, nu la nivel de cool-istoid.

 9. In loc de incheiere:
  cool-istul e o specie de hipster ce paraziteaza pe linga cultura omului, folosind din ea doar anumite module in incercarea de a se impodobi pe sine, pentru a-si gidila orgoliul, flatindu-se pentru inteligenta lui superioara, si pentru a atrage femelele ce roiesc in juru-i.

  Cool-istul presudocult umbla in lume sustinind cu emfaza toate ideile avangardei din saptamina in curs. Cum de citeva saptamini deja ateismul militant ii confera un aer mistic oricaui amarastean, hipsterul cool-istoid nu putea rata o asemenea sansa si si-a insusit-o, asortind-o cu iphone-ul si keffiyeh. El nu va precupeti nici un efort in a se convinge ca este un om superior si a fecunda cit mai multe femele, iar pentru asta foloseste google-ul, facebook si twitter. Necazul e ca le foloseste cu superficialitate si de regula, femelele care ii cad in plasa sint giste si gaini proaste.

 10. costyy, nu vreau sa scot in irelevanta crestinismul PRIN asocierea cu Hitler. Crestinismul are suficiente inconsistente logice ca sa nu fie nevoie de asocierea cu Hitler. Intrebarea pe care am pus-o legata de Hitler este referitoare la autorul articolului pentru care o asociere crestinism-hitler ar fi irelevanta cu privire la adevarul crestinismului, iar asocierea ateism-iliescu implicata de articol nu arata decat ipocrizie.

  Atat si nimic mai multa. Desi nu asta era punctul principal al articolului, l-ati mai si distorsionat incercand sa sugerati ideea ca EU ma fac vinovat de eroarea prin asociere cand eu de fapt am aratat ca nu aveti aceleasi standarde pe care le impuneti altora. Tactica nu ma mira, e frecventa la crestini.

 11. mare logoree pe logosfera asta :))

  I-auzi, crestinii de serviciu ai umanitatii: Hitler si Mussolini

  Cand nebunii vorbesc de Dumnezeu, de freamatul energiilor cosmice care le strabat fiinta nevrotica, paranoica si adesea schizoida, nu au cum sa se refere la Dumnezeul crestin. E vorba doar de un fior gnostic egotist, atat.
  Oricum, buna diatriba ta. Dovedeste inca o data in plus cat de inculti sunt nervosii ateismului/agnosticismului iluminist

  Daca vrei sa devii un critic bun al crestinismului, ai nevoie de zeci de ore de studiu serios. Iti doresc spor. Ar putea iesi ceva bun pe parcursul studiului. Asta in cazul in care nu va invinge, din nou, indolenta si dorinta de a epata

 12. Eu iti spun ca a scos rugaciunile, colindele si piesele de Craciun, iar tu imi zici ca nu conteaza, ai tu un citat in care Hitler spune ca va apara bisericile. =)) Ia zi, domnule, l-ai crezut pe Geoana cand l-a citat pe Sf. Ioan Gura de Aur? :))

  1941 Instructia religioasa a copiilor de peste 14 ani a fost eliminata cu totul. Piesele de teatru, filmele, romanele => toate preamareau arienii pagani. Nici pe asta nu o stiai?

  Hitler: „[Nu este] oportun sa ne aruncam acum intr/o lupta cu bisericile. Cel mai nun lucru ar fi sa lasam crestinismul sa moara de moarte buna. O moarte lenta are in ea ceva reconfortant. Dogma crestina incepe sa se macine in fata progreselor stiintei. Religia va trebui sa faca din ce in ce mai multe concesii. Incet, incet, miturile se spulbera. Tot ce ramane de facut este sa se demonstreze ca in natura nu exista nici o frontiera intre organic si anorganic.”

  Si ia uite ce se canta in taberele Hitlerjugend:

  „Noi suntem fericitii Tineri Hitleristi
  N-avem nevoie de virtutea crestina,
  Caci Adolf Hitler ne e protector
  Si mantuitor.
  Nici preotul si nici diavolul
  Nu ne poate opri
  Sa ne simtim copiii lui Hitler.
  Nu-l urmam pe Hristos, ci pe Horst Wessel!
  Lasati incolo tamaia si agheasma.
  Cantand urmam stindardul lui Hitler:
  Doar asa suntem demni de stramosi.
  Nu sunt nici crestin si nici catolic.
  Trec cu SA prin foc si sabie
  Nu-mi pasa daca-mi luati biserica,
  Zvastica-mi aduce bucurie aici pe pamant.
  Pe el il voi urma in pas de mars;
  Baldur von Schirach, ia-ma.”

  Bai, ce crestini fanatici erau nazistii! :))

  P.S. Slabuta de tot faza cu Noua Dreapta TV. Jenibila, chiar.

 13. @costin
  Se pare ca nu esti in stare nici macar sa folosesti corect cuvintul coolist a carui definitie tu singur ai inventat-o. Eu scriu pe aici de 2 ani deci partea cu „ideea avangardei din saptamana in curs” pica (nici nu-i nevoie de google ca sa vezi asta). Daca tu crezi ca cineva poate fecunda femele folosind google, facebook si twitter (ultimele 2 nu e folosesc deci iar esti in eroare) ai o problema de educatie sexuala de baza. Vad ca aveti cont pe facebook si twitter. Devine chiar haios.

  Era de asteptat mesajul tau. Mai devreme sau mai tarziu insa crestinul isi da arama pe fata pretinzadu-se un atotcunoscator al celui de langa el, crezandu-se capabil sa-i citeasca si gandurile cele mai ascunse (vezi partea cu dorinta de a atrage femelele).

 14. „tactica e frecventa la crestini”

  subtire rau. pai nu e vorba de o tactica asa-zisa crestina, ci de incapacitatea de a intelege a celor care nu cunosc mai nimic din crestinism, cu exceptia unor clisee tampe.

  „eu de fapt am aratat ca nu aveti aceleasi standarde pe care le impuneti altora”

  :)) n-ai aratat nimic, doar ignoranta ta pe subiect. singurul nostru standard e cunoastere subiectului pe marginea caruia se dezbate si buna-credinta, adica onestitatea intelectuala in abordare. atat.

 15. @gasca noii drepte
  E nevoie de mai multi? Va simteti bine in gasca?
  @Imperialistu’
  Acum se explica… n-ai inteles ce-am vrut sa spun prima oara. N-am spus nicicand ca „Hitler a fost crestin => crestinismul e rau” si doar am aratat ca pentru crestini „Hitler a fost crestin NU => crestinismul e rau” asa ca folosirea lui Iliescu pe post de sperietoare e doar dovada de ipocrizie.

  In rest n-am de gand sa mai urmaresc red herring-ul vostru.

 16. Pai, n-ai oricum ce sa urmaresti, doar te-ai facut de ras, si cu Mussolini, si cu Hitler. 🙂 In locul tau, as lasa-o mai moale cu agresivitatea. Mai pune mana pe carte, mai cresti si tu un pic, discutam mai incolo.

  Spor la lectura!

 17. dude, tu ai spus ca hitler si mussolini erau buni crestini, chestie falsa si demonstrata. a doua, intrebarea era la misto, in kamikaze. google, foloseste-l ca nu doare.
  asocierea ateism-iliescu nu e o hipocrizie, e o realitate. tipul a fost educat la moskva, ce darwin?! iar asocierea ateism-iliescu e neinteresanta, interesanta e aia cu hitler, musolini, sau cum am mai auzit de la militanti ca tine, ortdodoxismul bigot al lui stalin. nimic din ce spui nu sta in picioare, deci ma repet, daca vrei sa convingi pe cineva de ce crezi, fa-o calumea, nu intr-o doara. nu toti sint cocosi care vor doar sa dea bine, intelegi? chestiile astea sint ceva un pic mai mult decit groapa ta de nisip in care sa te joci tu cu puta si cu lopatica.

  „EU ma fac vinovat de eroarea prin asociere cand eu de fapt am aratat ca nu aveti aceleasi standarde pe care le impuneti altora. Tactica nu ma mira, e frecventa la crestini.” din comentariul tau alambicat nu reiese prea bine ce vrei sa spui, daca vrei sa spui ceva.
  nu este nevoie sa fii crestin ca sa iti dai seama ca tu esti un teribilist. eu de ex nu sint unul dintre cei pe care i-ai putea numi cretinsi, doar ca ma distreaza ignoranta mindra de ea si prostia fluturata ca virtute suprema. mi-ai oferit prilej de distractie, am profitat.

  darwin fie cu tine si mai pune mina pe carte!

 18. @costin
  nu e nevoie sa fii crestin ca sa folosesti faci aceleasi erori sau sa folosesti aceleasi tactici. sa inteleg ca daca un teribilist spune ca 2+2=4 nu spune adevarul? nu vad legatura dintre teribilism si ceea ce vrea articolul sa comunice.

  „tu ai spus ca hitler si mussolini erau buni crestini, chestie falsa si demonstrata.”
  Exact asta NU am spus. Ci ca, vad ca trebuie sa repet, asa cum asocierea hitler=crestinism este irelevanta pentru cat adevar contine crestinismul la fel si asocierea iliescu=ateism este irelevanta pentru cat adevar contine ateismul. Mai simplu de atat nu pot sa va explic.

 19. „Se pare ca nu esti in stare nici macar sa folosesti corect cuvintul coolist a carui definitie tu singur ai inventat-o.” proftim? 🙂

  „Eu scriu pe aici de 2 ani deci partea cu “ideea avangardei din saptamana in curs” pica”… logo, ai auzit de „la figurat”? am scris faza aia sub forma de fabula, nu trebuie sa iei totul litera cu litera. stai cam prost cu simtul umorului. relaxeaza-te, esti prea neserios ca sa te iei atit de in serios.

 20. logo, te tot dai pe dupa cires. mai ai ciresi? 🙂

  dar hai ca vin un pic dupa cires cu tine..
  ” asa cum asocierea hitler=crestinism este irelevanta pentru cat adevar contine crestinismul la fel si asocierea iliescu=ateism este irelevanta pentru cat adevar contine ateismul.” ok, deci e irelevant ca iliescu sau hitler erau atei. sa spunem ca intr-o oarecare masura sint de acord cu tine. nici iliescu nici hitler nu fac ateismul sau crestinismul. vrei sa spui ca discutia este de fapt despre valoarea de adevar a crestinismului sau a ateismului.

  „nu e nevoie sa fii crestin ca sa folosesti faci aceleasi erori sau sa folosesti aceleasi tactici. sa inteleg ca daca un teribilist spune ca 2+2=4 nu spune adevarul? nu vad legatura dintre teribilism si ceea ce vrea articolul sa comunice.” pai tocmai, problema e ca ce spui tu nu este adevat (e 2+2=H2O, sau orice altceva, e ok atita timp cit e irelevant), ci niste chestii in care crezi tu, fie esti constient ca nu e adevarat, deci esti fatarnic si cam mincinos, fie chiar crezi sincer in ele, caz in care esti doar naiv.
  avind in vedere ca rindurile alea sint de o cliseistica si de un fals atit de rudimentar, fie ca minti, fie ca esti naiv, tonul si siguranta cu care zici ineptiile alea ma face sa trag o singura concluzie: esti un hipster cool-ist. sper ca reusesc sa ma fac mai bine inteles decit reusesti tu.

  P.S. renunta la faza cu noua dreapta ca esti ridicol.

 21. „loggy, ai vrut sa ne provoci, e clar, acum de ce te plingi daca ai reusit. nu vezi ca ne simtim bine, nu ne strica distractia!”
  cossy… sa inteleg ca si tu esti o fiinta care cauta placerea la fel ca hipsterul coolist despre care fabulezi? am zis ceva de ipocrizie, dar nu ma mai repet. 🙂 sunt curios daca tii la gluma asta sau e vreo chestie de genul „vrem democratie dar nu pentru catei” 😉

  „vrei sa spui ca discutia este de fapt despre valoarea de adevar a crestinismului sau a ateismului.”
  Vezi ca nu te-ai prins nici acum (cand e trecut de 12)? Este vorba de calitatea argumentului. Daca relatia X-A (unde X este un individ care sustine ideea A) este irelevanta cu privirea la ideea A atunci si relatia Y-B (unde Y este un alt individ care sustine idea B) este irelevanta. S-ar putea sa-ti para o surpriza dar e intr-adevar atat de simplu.

  Legat de Musolini am recunoscut imediat ca am gresit (Imperialistule vezi ca iar te inseli). Chiar si daca am gresit in legatura cu apartenenta lui Hitler la crestinism tot ramane in picioare partea cu Inchizitia si esenta articolului. Lasa-ma sa ghicesc… aia nu erau crestini adevarati? 🙂

  Sa-l inlocuiesc pe Hitler in argument cu Stefan cel Mare cel „degraba varsatoriu de sange” ca sa intelegeti mesajul sau e o cauza pierduta? Glumesc, evident 🙂 Cum as putea sa ma iau de Stefan cel Mare si Sfant cand discut cu Linia Dreapta?

  @vlad
  felicitari! hai faceti un hi-5 in 3

 22. exact, atunci ne intelegem. despre asta vorbim. despre calitatea argumentului. am ajuns in sfirsit dupa ciresul care trebuia.
  apropo de stefan cel mare, logo, vad ca iar esti pe faza si vorbesti in „cunostinta de cauza”, or smth.. stefan cel maire, restul, si, daca vrei, noi romanii, am luptat pentru a ne apara de atacurile turcilor. probabil tu vezi ceva condamnabil aici, dar eu nu. astea au fost si cruciadele. o campanie de REcucerire a UNEI PARTI din orientul mijlociu crestin de catre mahomedani. mit no3: inchizitia, unealta suprema, alaturi de cruciade, daca cineva vrea sa arunce discutia in derizoriu cind se vorbeste de cele 100.000.000+ de morti produsi de ateismul comunist, si milioanele produse de cel nazist.. (ateism, vorba vine, pt ca ambele sint de fapt o forma degradanta de religiozitate), stii cite victime a facut inchizitia in cei cam 200+ de ani cit a tinut? sper sa nu gresesc numerele, dar stii cit? cam 2-3000, adica cam 10 pe an.(iti rezerv placerea de a gasi cifre mai exacte)

  compara asta cu cele 100.000.000 in 60 de ani, and counting. cite milioane pe an ti-au dat? ai comparat cu 10? inchizitia a fost, totusi, o deviere, un lucru care de altfel nici nu s-a intimplat in crestinatatea ortodoxa. probabil nu am avut timp sa aberam pt ca eram ocupatii cu mahomedanii.
  cam atita am avut de spus despre crimele crestinismului. poate trecem mai departe. ce zici? poate gasim un cires care sa fie interesant.

 23. Daca vrei sa devii un critic bun al crestinismului, ai nevoie de zeci de ore de studiu serios

  studiind ce? legendele desertului? de obicei la aia care iau la misto religia organizata studiile se masoara in ani, nu in ore. Studiind lucruri serioase nu colectia de abureli a „sfintilor parinti”.

  ce mobilizare pe crestinopati inainte de sol invictus

 24. @cos
  Vad ca iar esti pe faza crezand ca stii despre ce vorbesc cand l-am bagat pe stefan cel mare in ecuatie. Mai pune mana pe carte si-ai sa afli la ce se refera faza cu „degraba varsatoriu de sange” (hint: nu se refera la bataliile cu turcii).
  Incet incet insa devine din ce in ce mai clara logica (daca-i putem spune asa) dupa care te ghidezi. Victimele lui Hitler le treci in contul ateismului pentru Hitler era ateu, victimele crestinilor le treci in numele crestinismului DOAR daca au fost facute in numele crestinismului. Pai ori suntem consistenti ori nu mai suntem. Refa-ti calculele (pe mine nu ma intereseaza pentru ca, reeeeepeeeet, este irelevant). Aduna toate victimele facute de toti crestinii; si aia care si-au ucis nevestele din gelozie si sub influenta alcoolului, amerindienii si sud-americanii ucisi de crestini, mortii din rascoalele taranesti si chiar si turcii ucisi de Stefan in razboaie de aparare. Dup-aia, fa si o analiza calitativa; ce procent din populatia lumii ucisa de crestini cade in vina crestinismului si ce procent din populatia lumii ucisa de atei cade in vina ateismului.

  Calculul e aproape imposibil (dar daca se aduna toti omniscientii de la Linia Dreapta n-o sa fie o problema) dar poti vedea procentul de atei din puscarii (raportat la total populatie atee) si procentul de crestini din puscarii (raportat la total populatie crestina).

  Si ca tot spuneai ca nazismul si comunismul erau forme degradante de religiozitate poate iti faci curaj si duci argumentul pana la capat. Poate iti vei da seama ca problema e obedienta fata de autoritate, lipsa gandirii critice si NU credinta sau lipsa acesteia in existenta lui Mos Craciun (varianta pentru adulti).

  Apropos, aproape toate crimele au fost facut de oameni care nu credeau in Mos Craciun. Sper ca n-o sa apara un articol inliniedreapta cum ca necredinta in Mos Craciun e naspa si ca numai hypsterii coolisti nu cred in Mos Craciun. Sau alte fabulatii specifice.

 25. @costin
  Sunt relevante pentru ca costin dixit sau cum? a fost relevant ca scientologii au facut crime mai putine decat crestinii atunci cand ti-ai „ales” religia? nu. PUNCT.
  Aici s-a terminat discutia si nici mama lu’ Olavo de Carvalho (care in 3 minute n-a reusit sa spuna nimic decat sa-si etaleze „eruditia” iar eu am alte lucruri de facut decat sa ascult alti intelectuali d’alde Dan Puric si Petre Tutea) nu poate sa schimbe asta.

  Vezi ca domnul pe care mi-l recomanzi se plange ca se inlocuiesc icoanele cu poza unui individ. Fie omul minte (adica nu se inlocuiesc icoanele alea cu nimic si face doar „fear mongering”) fie nu-si da seama ca se inlocuieste venerarea unui lucru cu venerarea altuia (si nu prea e caz de ateism aici).

 26. @Imperialistul
  Mai poftiti pe la noi cu generalizari crestinoide. Tu esti din generatia Pro, nu? Tot boborul stie ca cine e contra e naspa.

 27. @Imperialistul
  Pentru mine tacticile astea retorice murdare denota lipsa de respect. Unde e decenta in cazul asta? In cuvinte? Multumesc, dar nu, multumesc. Nu sunt adeptul formelor fara fond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *