Indoctrinare muzicala

De curand am vizitat Statele Unite, si plimbandu-ma pe strazile din Miami, unde se aude doar motoarele masinilor si camioanelor, am simtit nevoia sa ascult muzica. Am inceput sa caut pe telefonul mobil posturi de radio si am gasit unul care difuza muzica Hip-Hop si RnB. Nu mi-am batut capul cu versurile pana cand m-am trezit repetand refrenul unei melodii intr-o duminica dimineata. M-am trezit cantand ca Isus ma iubeste. Aveam o stare de buna-dispozitie care m-a facut sa cant in continuare desi stiam ca nu cred in asa ceva. Nu conta. Imi placea melodia si asta era tot ce conta.

Nu-mi pot decat imagina ce se intampla cu psihicul unui om care, asemenea mie, asculta muzica ce-i place, in mijlocul unor oameni la fiecare 2 minute striga „Praise Jesus”. Placerea produsa de ascultatul muzicii impreuna cu presiunea sociala aproape garanteaza succesul indoctrinarii. Daca mai punem la socoteala si faptul ca asta se intampla la varste foarte fragede, este de inteles de ce multi ajung la varsta adulta fara macar sa puna la indoiala cele invatate.

In Statele Unite, mai mult ca in alte parti, exista posturi de radio cu muzica crestina de toate tipurile: rock crestin, hip-hop crestin, soul crestin, country crestin. Indiferent de gusturile muzicale, asemenea mie, multi se vor trezi fredonand „Jesus loves me” fara sa treaca prin filtrul critic versurile melodiei.

Imi aduc aminte de povestea unui evreu care se afla in mijlocul unei multimi care asculta un discurs al lui Hitler in care acesta spunea ca evreii sunt pacoste pentru umanitate, evreu care s-a trezit strigand din ce in ce mai convins, pe masura ce discursul avansa,… „Heil Hitler”.

Va las mai jos analiza critica a unui celebru (in America) cantec crestin.

Daca intrerupi muzica, opresti indoctrinarea. Daca te antrenezi sa asculti versurile (fondul) si nu notele (forma), nu vei mai fi usor de pacalit.

5 comentarii la „Indoctrinare muzicala”

  1. Acel probabil de pe bener îmi arată că dacă „probabil” Dumnezeu există tu te-ai fript !! Pe veci !! Aşa că stai cuminte frate nu-ţi atrage osânda Celui pe care-L asupreşti că o să te mângâie cu vreo două palme de necazuri de ai să vezi ce poate Dumnezeu… Dumnezeu nu este numai bun şi milostiv este şi drept… şi pe drept vor suferi cei ca tine pentru că cu mâna voastră v-aţi făcut-o.. de aia se numeşte libertate ! tu alegi iadul sau raiul !! Dumnezeu să te ajute !

  2. @Just me
    Si tu te-ai fript cu Zeus, Poseidon, Ra sau Allah? Evident ca nu pentru esti un crestin ipocrit. Ai ales Hadesul cand te-ai dat cu Gizas? Sau iadul musulman? Ai ales sa-ti iei o bastarca peste cap de la Xenu cand te-ai dat cu Gizas?

    Probabil ca Dumnezeu nu exista… in mod sigur al tau nu exista. Poate te lamuresti despre ce e vorba cand se spune „probabil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *