Ignorance is NOT bliss

Proiectul „Acasa” este un documentar care ne arata efectele ignorantei. E irelevant daca incalzirea globala este sau nu cauzata, total sau partial, de activitatea umana. Cert este ca suntem multi. Prea multi. Nu neaparat prea multi pentru planeta. Pentru omenire, ca specie. Ne inmultim mai repede decat reusim sa avansam din punct de vedere tehnologic.

Trebuie sa intelegem ca ritmul cresterii populatiei este nesanatos. Statisticile arata ca intre 1900-1950 (perioada cu 2 razboiae mondiale) populatia a crescut cu 50% iar intre 1950 si 1999 populatia lumii a crescut cu aproape 140%. Cele mai spectaculoase cresteri sunt in Africa (250% intre 1950-1999) si Asia (160% intre 1950-1999) si America Latina (200% intre 1950-1999) acolo unde nivelul educatiei este foarte scazut. Ca termen de comparatie intre 1000 si 1750 populatia lumii a crescut de la 310 milioane la 791 milioane. O crestere de 155% intr-un interval de 750 de ani.

Cateva intrebari care ar nu sunt incluse in documentarul „Acasa” (mai sunt si altele, dar te las sa le descoperi):

  • 1 miliard de oameni sunt infometati si traiesc sub pragul de subzistenta. Cati ar fi fost in situatia asta daca azi n-am fi fost aproape 7 miliarde de oameni ci doar, sa zicem, 4 miliarde?
  • In India 20% din puturi sunt abandonate pentru ca sunt secate? Cate puturi ar fi fost secate daca populatia Indiei n-ar fi crescut din 1960 de la 450 milioane la aproape 1,2 miliarde cat este in prezent?

Oamenii au nevoi iar acestea vor fi satisfacute. Intr-un fel sau altul. Oricine isi doreste sa traiasca confortabil. Inclusiv in Brazilia. Si acolo oamenii au nevoie de bani pentru a-si asigura confortul. Daca pentru asta trebuie sa defriseze jungla Amazoniana pentru a face loc terenurilor agricole sau pentru a vinde lemnul catre SUA o vor face. Asa cum s-a facut si Borneo. Asa cum s-a facut si in Haiti. Nimeni nu-i poate condamna pentru asta. Poate pe cei care consuma prea mult. Prea mult fata de ceea ce este necesar pentru un anume standard de viata. Dar cine face risipa doar de dragul de a face risipa? Cine cumpara hartie ca sa-i dea foc? Cine cumpara grau produs in Brazilia pentru a hrani vitele pe care apoi le sacrifica doar de dragul de a le sacrifica? Nimeni.

1 miliard de oameni nu au ce manca pentru ca restul de 7 miliarde arunca la gunoi 15% (in medie!!!) din ceea ce au in farfurie? De cate ori ti s-a intamplat sa arunci 15% din mancarea pe care o aveai acasa? De cate ori ai lasat in farfurie la restaurant 15% din mancare? De cate ori ti s-a intamplat ca 15% din mancarea cumparata de la supermarket sa se strice in frigider?

Industrializarea e de fapt problema vor spune unii caci oamenii pot trai din agricultura, in comunitati mici. Da, revolutia industriala care este rezultatul revolutiei stiintifice si tehnologice. Aceeasi revolutie care a facut ca speranta de viata sa creasca. Aceeasi revolutie care ne tine, pe noi si parintii nostri, in viata pana la 80 de ani. Aceeasi revolutie care se chinuie sa tina pasul cu cresterea demografica. Pentru ca nu suntem in stare sa punem un nenorocit de prezervativ pe p**a. Prezervativ care exista de mii de ani si pe care Biserica Catolica il demonizeaza in Africa. In Africa desertica. Acolo unde populatia a crescut aproape 5 ori in ultima suta de ani desi este decimata de razboaie si SIDA. Prezervativ neutilizat de musulmani care spera ca rata cu care se inmultesc ii va face sa castige Jihadul si ca vor primi bile albe de la Allah. Prezervativ care nu ajunge in mahalalele din aglomeratiile urbane indiene in care aerul miroase a rahat. Prezervativ pe care nici Biserica Ortodoxa Romana nu-l accepta. Caci si preotii lor (ai catolicilor si musulmanilor), ca si ai nostri, au nevoi. Nevoia de a sta cu intr-o casa moderna, servind o masa imbelsugata. Platita din banii enoriasilor, care spera ca vor trai in rai luxul in care traiesc azi „pastorii lor”.

In timp ce omenirea are nevoie de o noua pandemie de Moarte Neagra pentru restabilirea unui echilibru cu planeta sustinatorii pro-life se straduiesc sa creasca populatia cu 42 de milioane pe an. In timp ce nici macar o conflagratie de anvergura celui de Al Doilea Razboi Mondial nu a redus prea mult ritmul de crestere demografica, eutanasia e inca interzisa. Ca nu cumva populatia sa scada cu 22 de milioane pe an (11 sinucideri / 100.000 * 25 incercari / sinucidere * 8 miliarde de locuitori). Iar brava noastra ortodoxie crede ca documentarul este propaganda pentru controlul populatiei (o alta conspiratie masonica evident) caci, se stie, planeta suporta peste 100 de miliarde de oameni (link).

Ignoranta nu e o binecuvantare. Dovada? Miliarde de oameni sub pragul saraciei si o planeta care abia ne mai suporta. Si alte milioane care se nasc in fiecare an, condamnati la aceeasi soarta.

5 comentarii la „Ignorance is NOT bliss”

  1. Exact, si toti cei care sustinem acest lucru sintem catalogati drept ipocriti, malthusianisti/neomalthusianisti, satanisti -in cele mai fericite cazuri. Posibil ca populatia Terrei sa nu fie chiar de 6.5 miliarde, dar chiar si 4 miliarde este mult prea mult. Sint o gramada de cretini care sustin ca toata suflarea omeneasca ar incapea pe continentul australian, in Florida, Texas sau nu mai stiu pe unde dracu’. No comment. Mai sint si cei care afirma sus si tare ca planeta asta ne poate furniza resurse inca „n” ani sau secole de aici incolo. No comment again. Din nou, apare acceasi chestie: pe indivizii astia, sustinatori ai celor ce am spus mai sus nu ii intereseaza calitatea, ci cantitatea. Multi sa fie, multi da’ prosti, saraci, handicapati, nenorociti, asta e ceea ce ne trebuie. C-asa vrea dumnezeul p….ii mele si oricum e loc pentru toata lumea, nu? Ce frumos! Natura nu conteaza, nimic altceva, numai noi… Nu trebuie sa existe un echilibru, ne divizam de-ampulea, ce-are a face! Vorba cuiva, tot de pe un forum: „Abia astept sa dispara animalele si plantele de care avem nevoie, si nu numai, sa vad atunci fetele voastre imbecile…”

  2. Rata de crestere a populatiei este in scadere; practic, populatia locala s-a stabilizat in tarile industrializate, crescand doar prin imigratie. Pe masura ce tot mai multe state sarace se vor industrializa, rata de crestere va tinde asimptotic spre zero sau poate chiar va deveni negativa la un moment dat.

    Masura luata de China in urma cu 30 de ani – politica unui singur copil de familie – a functionat foarte bine,salvand de la mizerie 300-400 milioane de oameni care nu s-au mai nascut si contribuind la cresterea nivelului de trai din aceasta tara. Intr-adevar, nu a fost o decizie foarte democratica. Dar este nevoie de o politica demografica rationala in statele sarace! Religiile au contribuind din plin la mentinerea saraciei prin blamarea contraceptiei…

  3. Acum ca sistemul de pensii incepe sa-si arate defectele s-ar putea ca guvernantii sa stimuleze natalitatea ca sa nu fie probleme cand vor iesi ei la pensie.

  4. E mai simplu sa incurajezi imigratia, binenteles cea selectiva, adica sa importi forta de munca gata pregatita, e mult mai ieftin decat sa investesti >20 de ani intr-un localnic pana cand acesta va incepe sa cotizeze la fondul de pensii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *