Ierarhia injuraturilor romanesti

Cele mai frecvente injuraturi romanesti sunt cele care implica sexul, semn ca Biserica a avut succes in a „marketa” sexul drept o pedeapsa. Dar exista diferente de „forta” intre aceste injuraturi.

Sa te fut” este cea mai usoara dintre injuraturi si e aruncata cu usurinta, uneori in gluma intre prieteni. Mesajul este sinonim cu „ai gresit dar a gresi e omesteste”

Sa te fut in gura” e semnalul ca s-a trecut o linie rosie iar emitentul crede ca transgresorul ar fi trebuit s-o cunoasca. Spre exemplu atunci cand o discutie privata ajunge la urechile altora desi emitentul injuraturii n-a specificat ca discutia trebuie sa ramana un secret. Aceasta injuratura arata ca in Romania, sexul oral este inca tabu.

S-o fut pe ma-ta” este folosita cand a fost incalcata o regula sociala obisnuita. Atunci cand un coleg de serviciu te sapa ca sa-ti ia locul, cand un cunoscut se da la prietena ta. Emitentul pare sa sugereze ca exista un defect de caracter ce-si are radacini adanci si pentru mama transgresorului trebuie pedepsita pentru ca nu si-a facut datoria.

Sa-ti fut mortii ma-tii” este folosita cand transgresorul pare ca este, din punct de vedere genetic, incapabil de un comportament corespunzator. Pentru corectarea erorii, se pare ca doar o calatorie in timp si violarea stramosilor, ar putea crea o unda in spatiu si timp care ar putea sa previna astfel de comportamente nepermise. Exemple: controlul pe care Adrian Nastase l-a avut asupra presei, modul in care Dragnea a furat de la copii si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, mineriadele lui Iliescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *