Hitler sub protectie divina

Duminica, 22 februarie, prin intermediul unui documentar despre incercarile de asasinare a lui Hitler, difuzat de National Geografic, am aflat ca Hitler a fost protejatul lui Dumnezeu. Au fost 42 de tentative de asasinat asupra lui Hitler, documentarul prezentandu-le pe cele mai importante. Dintre acestea am retinut 2.

1. 1938, Munchen, autor: Maurice Bavaud

Bavaud, un student la teologie, elvetian, crestin considera ca Hitler este Antichristul a cumparat un pistol si a reusit sa traga cateva focuri de asupra lui Hitler cand acesta defila prin dreptul Bisericii Sfantului Duh. Un crestin, in dreptul unei biserici crestine incearca sa-si foloseasca Liberul Arbitru pentru a ucide un om ale carei decizii vor duce la moartea a sute de milioane de oameni. As vrea sa stiu cum poate impaca un crestin ideea unui zeu benevolent cu aceasta situatie altfel decat acceptand faptul ca Hitler a fost sub protectie divina? Un glont din cele cateva trase ar fi putut nimeri capul lui Hitler, nu? Dar Dumnezeu avea un plan cu Hitler si nu-l putea lasa pe Maurice sa i-l dea peste cap

2. 8 Nov 1939, Munchen, autor: Georg Elser

Elser a plantat o bomba cu ceas in camera in care Hitler urma sa tina un discurs. Bomba urma sa se declanseze la ora 21:20 iar Hitler trebuia sa-si inceapa discursul la ora 21:00. Providenta l-a salvat din nou; Hitler isi incepe discursul mai devreme, la ora 20:00 si, mai mult decat atat, discursul tine doar 1 ora (de obicei discursurile lui Hitler tineau 3 ore). La 21:07 Hitler iese din cladire iar bomba explodeaza la 21:20 ucigand 8 persoane din incapere si ranind 60.

In lumina acestor evidente il inteleg pe evreul din Religoulus care spunea ca statul Israel nu trebuie sa existe pentru ca poporul evreu nu este „suficient de sfant” pentru ca Dumnezeu sa-si respecte angajamentul fata de el. Ii inteleg si pe cei care cred ca Hitler a fost instrumentul lui Dumnezeu. Ii inteleg pe cei care spun ca Dumnezeu ii uraste pe evrei. Cand spun „ii inteleg” nu inseamna ca si accept concluziile lor sau premisele lor. Dar inteleg modul in care ajung de la premise la concluzie. Inteleg firul lor logic.

Sunt insa lucruri pe care nu le inteleg, desi imi doresc asta. Nu inteleg cum cineva poate crede ca Dumnezeu este bun, ca Hitler a fost rau si ca ceea ce a facut Hitler a fost impotriva vointei divine. Dumnezeu putea interveni in oricare din atentatele impotriva lui Hitler in asa fel incat sa nu se observe interventia divina (milioane de oameni mor fara sa ajunga cunoscuti) astfel incat nu poate fi utilizata una din scuzele favorite ale crestinilor: interventia evidenta a lui Dumnezeu ar duce la scaderea credintei iar credinta este foarte importanta pentru Dumnezeu. Cred ca sunt si alte probleme ce se ridica in fata acestor evidente dar nu vreau sa speculez. Daca esti crestin (sau credincios) sau cunosti vreunul care poate explica inconsistenta dintre existenta unui Dumnezeu benevolent, a unui Hitler malefic si unui Holocaust care nu a fost dorit de Dumnezeu scrie un comentariu.

9 comentarii la „Hitler sub protectie divina”

 1. Hitler a fost un geniu – de o inteligenta malefica, intr-adevar – dar totusi un geniu. Istoria nu cunoaste multe personalitati capabile de demararea unor asemenea actiuni, de conceperea unor planuri practic absurde dar care se dovedeau a fi atat de bine puse la ounct incat se desfasurau dupa asteptarile initiale. Puterea sa de convingere extraordinara este de necontestat; nimeni nu a obligat germanii sa actioneze in virtutea ordinelor, spre deosebire de regimul lui Stalin, in care cea mai mica nesupunere insemna condamnarea la marte. Regimul nazist inocula o mentalitate mult mai profunda, un spirit national si o apartnenta ce trebuiau fructificate cu orice masura. Majoritatea nazistilor interogati in urma razboiului nu regreta nici astazi crimele comise, crezand in continuare cu tarie in idealurile si scopurile promovate de Hitler. Da, istoria nu ar fi fost aceeasi daca nu ar fi existat un „Hitler” care sa crie o parte controversata din ea. Boli psihice, manii, obsesii, amfetamine? Nu sunt acestea motivele prin care grandoarea numelui sau a marcat o lume intreaga. Poate daca ar fi ramas in viata, daca nu si-ar fi supraapreciat uterile si ar fi reusit sa castige razboiul, lumea de azi ar fi fot alta. Personal, consider ca ar fi fost o lume mai prospera. Nu neaparat mai buna, cel putin nu pentru toti, ci doar mai prospera. Hitler a fost, intr-adevar un geniu… Si daca nu s-ar fin nascut cu un scop, nu ar fi supravietuit unui nr de 42 de incercari de asasinare. Totul se intampla pentru un motiv. Nu intotdeauna mijloacele pentru atingerea unui scop sunt cele mai placute, si de cele mai multe ori scopul final nu e cel care credem noi ca ar trebui sa fie…

 2. Sunt destui care spun si despre Ceausescu ca a fost un geniu. Nu cunosc in amanunt biografia lui Hitler si oricum nu genialitatea lui Hitler este problema aici.
  Problema este ca daca exista personaje „puse” aici cu un scop si, indiferent cat ne-am stradui, acel scop va fi dus la indeplinire atunci noi, restul populatie, nu suntem decat „carne de tun”. Indiferent de scopul „papusarului” care pune pe aceasta planeta regi si pioni acesta ramane o fiinta care nu merita respect. Cel putin nu respectul pionilor.

 3. Dupa cum e usor de vazut, si eu sunt de origine germana, si ma mandresc cu asta. Pot insa spune ca dragostea mea fata de Germania este mai mare decat cea pentru Romania.
  Chiar si Stalin a afirmat ca avea un respect profund fata de Hitler, si ca invadarea Rusiei l-a intristat, nu l-a infuriat.
  Si sa va mai spun ceva : Hitler nu a fost nici pe departe nebun. Mai degraba a avut o inteligenta fenomenala, caci a stiut sa exploateze din plin fanatismul adeptilor lui, precum si trecutul Germaniei, si chiar politica internationala. Germania era intr-o stare atat de avansata de criza in 1929, incat strazile aratau mai rau decat ghetourile din Varsovia. Un nebun n-ar fi putut sa unifice o asemenea Germanie, insa un om inteligent, da. Eu ascult regulat discursurile lui Hitler, si, scriu pasaj cu pasaj propriul meu „Mein Kampf”. In el includ problemele trecutului, luptele prezentului, si posibilitatile viitorului. am scris cel putin 40 de discursuri cam ca cele ale lui Hitler. Cu asemenea discursuri, este normal ca a devenit magnet pentru anticomunisti.

 4. E imposibil sa nu asociezi simbolurile naziste cu rautatea lui Hitler. Ce-ar fi daca ajung eu presedinte, fondez Partidul National-Socialist Roman, pun svastica pe fond tricolor, si bag uniforme negre la armata? Asta e ceea ce nimeni nu intelege : poti sa-l imiti pe hitler pina si la mustata, freza, imbracaminte, salut, dar poti fi un om bun. Propaganda nazista zicea ca trebuie sa elimine din temelie impuritatea germanului arian. Iata ce-as propune eu : de ce sa-i gazezi ca satanistul, cand pe toate rasele inferioare(chiar sunt asa) ai putea sa le pui lejer la munca obligatorie in folosul national? neindeplinirea sarcinii se poate solda cu deportare in siberia(rusii i-ar pune si ei sa munceasca, ca nu-s prosti deloc)si de ce sa-i trimiti cu vagoane de marfa, cand poti folosi pentru ei vagoane vechi de inter-city? legi 2 locomotive, 60 de vagoane si-i dai lui putin muncitori.

  1. Din ciclul „Vrem democratie dar nu pentru catei”, Cristi Roth ne prezinta „Vrem sa punem oamenii in lagare de concentrare, dar eu nu sunt om”.

   Faci parte dintr-o familie de psihopati sau esti un caz special?

 5. Exista solutii mult mai bune decat gazarea. Si cea mai mare prostie a lui Hitler a fost ca a omorat 7 milioane de „inferiori”, cand mai bine ii baga in armata…

 6. Miruna, partea cu lumea mai prospera este 110% adevarat. O lume atat de disciplinata, si un conducator atat de interesant ar fi propulsat ideologia peste tot in lume. Si munca fortata pana la moarte (daca tinea neaparat sa omoare evrei si tigani) putea dubla industria si productia.

  1. Faptul ca esti inca in viata arata ca nu ai muncit pana la moarte. Logic, esti un ipocrit. Personal cred ca esti de-a dreptul dobitoc.

 7. Hitler chiar a fost sub protectie divina. Pot afirma ca Hitler palma lui Dumnezeu asupra omenirii tot mai sarace, caci in fond, toti germanii erau instariti, iar cersetorii erau intr-adevar slavi, evrei, tigani, de care hitler a incercat sa scape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *