Harry Potter, documentar Discovery?

Multi cred ca seria de filme Harry Potter este transpunerea cinematografica a unor opere de fictiune (a se citi „fara legatura cu realitatea”) ale unei autoare engleze. Am spus multi, pentru ca exista si cativa sceptici care nu cred asta. Sunt oameni care nu se lasa usor pacaliti si pun sub semnul intrebarii tot ce le livreaza mass-media.

Daca vizitati forumurile crestine veti vedea ca mersul pe apa al lui Chris Angel este o demonstratie a Satanei care batjocoreste credinta prin repetarea uneia din minunile lui Isus. Pentru acesti oameni sceptici, lumea este, in realitate, magica. Adica plina de magia. Oamenii sfideaza legile fizice la simpla ridicare din spranceana a Satanei sau a lui Dumnezeu. Asta, evident, in functie de imbracamintea practicantului. Pentagrama desenata pe tricou e semn ca „minunea” (in sensul de incalcare a legilor universului) vine de la Satan, patrafirul si cadelnita sunt dovada ca minunea vine de la Dumnezeu.

In aceste conditii, cine poate spune cu certitudine ca seria de filme Harry Potter nu este o serie de documentare Discovery ce reprezinta o incursiune in lumea magiei. Urmeaza apologetica la posibilele intrebari contestatare:

Q: De ce cartile au aparut inainte filmelor?
A: Faptul ca filmele au aparut dupa lansarea cartilor e o strategie de marketing. Discovery Channel castiga bani si de pe urma documentarelor si din vanzarea cartilor

Q: Dar personajele sunt interpretate de actorii adevarati!
A: Actorii din „filme” apar si in alte productii. „Actorii” sunt magicieni adevarati care-si ascund adevarata identitate aparand si in alte filme.

Q: Dumbledore nu exista in literatura religioasa. Cum se explica asta?
A: Adevarul este mult mai ciudat. Dumbledore este de fapt Parintele Cleopa care nu a murit ci a fost lasat pe Pamant sa duca in continuare lupta cu Intunericul.

Q: Cine este „Cel al carui nume nu poate fi rostit”?
A: Ba poate fi rostit. Ia spune „val”, „de” , „mort”. Vezi ca se poate?

Q: Stii la ce ma refer.
A: Stii care e raspunsul. Incepe cu „Sa” si se termina cu „an”. E Sandokan, tigrul malayezian. Care la randul lui e Satan. Doar nu ai fost credul sa crezi ca si seria de filme Sandokan erau fictiune. Erau tot o modalitate prin care Satan se arata lumii ca sa atraga un val de simpatie asupra sa.

Un comic celebru spunea ca creationistii se uita la Fred si Barney ca la un documentar. Nu l-am crezut pana de curand. Mai jos gasiti un filmulet cu un evanghelist care crede ca seria de desene animate Pokemon e un fel de clasa de lucru manual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *