Gura crestinului adevar graieste (1)

Prin articolul de fata intentionez sa incep o noua serie de articole destinata sa scoata in evidenta contradictiile din gandirea religioasa crestina.

Am aflat via nothing ca la Targu-Mures s-a organizat un concurs cu subiectul „Cu un pas mai aproape de Dumnezeu” pornind de la studiul unui film inspirat din realitate (atentie, nu e documentar), „Exorcizarea lui Emily Rose”.

In timpul filmului din articol unul din crestini spune ca este interesat de fenomen pentru ca posesia demonica ii afecteaza pe cei mai slabi. Din pacate, ii afecteaza doar pe crestini, sau pe cei ai caror parinti sunt mult prea crestini.

Punand cap la cap cele 2 afirmatii si considerandu-le drept adevaruri putem concluziona ca crestinii sunt slabi. Cu toate ca il au de partea lor pe insusi Creatorul Universului? Avand in vedere ca 0% din atei sunt posedati rezulta ca cea mai buna masura impotriva posedarii demonice nu este exorcizarea ci „convertirea la ateism”. Sa nu uitam ca Dumnezeu a fost infrant de un simplu muritor (a fost ucis complet de Nietzche). Probabil d’aia ajutorul divin in problema exorcizarilor e aproape zero.

14 comentarii la „Gura crestinului adevar graieste (1)”

 1. Gresit… Oricine este stapanit de patimi este posedat. Cel ce este stapanit de desfranare il subjuga diavolul „posedat”, asemenea si celelalte patimi. NU MAI TRAGE CONCLUZII INAINTE DE A TE INFORMA !!! Orice om e slab dar totul sta la nivelul gandurilor, oricine accepta un gand trebuie sa fie deplin constient de inportanta lui. Nimeni nu poate scapa de patima „de a fi posedat” pana nu ajunge sa-si subjuge gandurile!

 2. @Marius
  Eu am combatut parerea exprimata de un crestin si nu parerea ta sau a vreunui duhovnic la care te inchini tu seara inainte de culcare.

 3. Sunt doua lucruri de clarificat:
  1. Invatatura crestina nu este cea expusa in articol „orice crestin ar fi spus-o”, ci cea pe care am spus-o eu, bazandu-ma pe scriptura „si erezia este o posedare”. Intai un exemplu legat de desfranare „Ca oricine se uita la femeie, poftind-o, a si savarsit adulter cu ea in inima lui” Matei 5:28 si mai sunt alte exemple de patimi. Acum un exemplu prin care se demonstreaza ca si erezia-i posedare „Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o – sa fie anatema!” Galatei 1:8. Imi vine-n minte o intrebare pe care ai putea sa mi-o pui.Da, dar toti se considera crestini, „cele 20000 de secte sau Dumnezeu stie cate sunt” si toti se considera cei drepti, cum ar putea acestia sa fie posedati? Raspunsul e urmatorul, si Arie si Nestorie si Pnevmatomahii si Apolinarie si toti ereticii se considerau crestini si cei ce aveau invatatura dreapta, avand invatatura intemeiata pe Scriptura, dar greseala lor a fost ca au interpretat-o subiectiv…Sa nu mai vorbesc de Arie…Este o secta „Copiii lui Dumnezeu” care promova invatatura ca toti suntem frati si atunci cu orice ne-am culca tot cu fratele nostru ne culcam, si se culcau tata cu fiica, mama cu fiul, „acum din cate am auzit au renuntat la invatatura asta” dar uite ce zice apostolul Pavel „Indeobste se aude ca la voi e desfranare, si o astfel de desfranare cum nici intre neamuri nu se pomeneste, ca unul sa traiasca cu femeia tatalui sau.”Corinteni 5:1. Multi au preotia universala -orice membru poate sa fie preot, dar sa fie ales de comunitate, fara hirotonie, fara nimic- si preotia femeilor.Nicaieri nu se vorbeste de preotese -femei care alujesc, avand rolul de preot- si legat de preotia universala „Si hirotonindu-le preoti in fiecare biserica, rugandu-se cu postiri, i-au incredinţat pe ei Domnului in Care crezusera.” FA 14:23 Se spune ca le-a hirotonit preoti, deci nu se spune ca ar fi vorba de preotia universala, ci el -Apostolul- a ales din barbati si i-a facut preoti.
  2. Eu nu mai inchin unui duhovnic, relatia cu duhovnicul meu este o relatie -tata, fiu- deci nu ma pot inchina lu’ tata. Eu doar multumesc lui Dumnezeu pentru tot si toate!
  Iti multumesc mult ca mi-ai scris si imi cer iertare daca te-a suparat ceva din comentariile mele anterioare! Toate cele bune!

 4. „Invatatura crestina nu este cea expusa in articol “orice crestin ar fi spus-o”, ci cea pe care am spus-o eu, bazandu-ma pe scriptura “si erezia este o posedare”.”
  Sutn 34.000 de secte crestine, fiecare spune acelasi lucru. Nu pot sa-i cred pe toti, si nici nu pot sa-l cred doar pe unul.
  Argumentatia porneste de la niste premise si ajunge la o concluzie. Nu ma intereseaza in acest caz ca premisele sunt false. Mai mult, faptul ca marius dixit ca ele sunt false are valoare de argumentare zero. Poti sa mai scrii zeci de paragrafe, eu nu stau sa le citesc. Din comentariul tau am citit primele 2 paragrafe, pentru ca demontand prima afirmatie, premisa ca tu esti cel care are intelegerea corecta, pot arunca restul la gunoi. Asa cum si tu, intuitiv, nu esti de acord cu concluziile mele pentru ca nu esti de acord cu premisele.

 5. Nu poti sa intelegi de ce consider corecta afirmatia mea daca nu citesti si argumentarea! „Nu pot sa-i cred pe toti, si nici nu pot sa-l cred doar pe unul.” Frumoasa vorba, imi place mult :)-marturisesc ca este prima oara cand o aur- dar nu poti crede pe nimeni daca nu „asculti” pana la capat ce are de spus! Si un om nu traieste doar cu propriile idei ci isi insuseste si din ale altora!

 6. Imagineaza-ti o carte de 10.000 de pagini care vrea sa-ti arate tainele universului si incepe cu fraza „Tu nu existi. Sub nici o forma, nici materiala, nici imaginara”. O mai citesti?
  D’aia nu e nevoie sa ascult pe cineva care porneste de la o premisa falsa.

 7. Esti sigur ca doar crestinii pot fi posedati demonic? No, sunt o gramada, vrajitori, budisti, hindusi, africani,satanisti, oameni de rand din toate natiile si din toate religiile.
  Dar nu stiu daca sti, exista doua feluri de posedari demonice, una in care diavolul pune stapanire pe trupul si mintea omului si-l chinuie groaznic gen : http://www.youtube.com/watch?v=t8E1a63NB2c&feature=related si al 2-lea fel de posedare in care diavolul pune stapanire doar pe mintea omului cum este cazul unor eretici, sectanti, vrajitorilor, a celor care practica yoga sau alte ritualuri satanice si prin care se simte cateodata cum vorbeste diavolul sau chiar se simte prezenta diavolului, lucru pe care l-am simtit si eu. Insa cei din categoria a 2-ua nu sunt chinuiti. De ce? Pt. ca fac voia diavolului si de aceea el nu-i chinuie:http://www.youtube.com/watch?v=2ZbkHws7Vic&feature=related, vezi aici satan nu-i chinuie ci doar ai „sfinteste”.
  Si atunci de ce-i chinuie pe unii crestini posedati? Pt. ca rugaciunile crestinismului, mai ales cele din Ortodoxie il ard pe diavol si dupa ce omul intelege unde a gresit si se caieste diavolul iese din omul respectiv si-l lasa sanatos, insa prin aceasta chinuire a lui foarte multi sunt ajutati si inteleg care sunt urmarile anumitor pacate si traiesc mai curat.

  Ar fi bine daca un ateu ar fi posedat si chinuit de un diavol, dar diavolul nu-i prost. El stie ca daca ar chinui un ateu, acesta in cele din urma, ca o ultima solutie ar chema ajutorul lui Dumnezeu ca sa-l scape de suferinta , si astfel ar ajunge sa creada in El. Diavolul nu-i prost sa duca suflete in Rai.

  Dumnezeu n-a fost infrant de nimeni, si nici nu va fi, El s-a dat pe Sine jertfa pentru oameni.

  ” Probabil d’aia ajutorul divin in problema exorcizarilor e aproape zero.” nu stiu de unde ai scos asta dar in cazul exorcizarilor este vorba numai de ajutor divin, si toate cazurile de demonizati s-au rezolvat si se rezolva, important este ca omul respactiv sa inteleaga unde anume a gresit si sa se caiasca, altfel exorcizarile n-au nici un efect.

  Sti cum trebuia numit postul tau: „Gura ateului prost graieste despre adevar”.
  Numa bine.

 8. @ionut
  cum ti se pare cand regulile jocului sunt facute dupa principiul „ban – eu castig, pajura – tu pierzi„?

  Crestinii sunt posedati trupeste (ban, eu castig) iar ereticii sunt posedati mental (pajura, tu pierzi).

  Tipul asta de argumentatie intra la categoria „sunt prea nesimtit ca sa-ti dau vreo sansa sa castigi argumentul. eu fac regulile, si dupa regulile mele, esti prost”.

 9. No bre stai ca nu-i asa cum crezi tu. Chiar daca crestinii sufera trupeste cand sunt posedati ei vor avea rasplata pentru asta si daca vor trai curat se vor bucura in Rai, insa ereticii , vai, vai, sa nu de-a Dumnezeu s-ajunga in Iad , dar daca ei nu vor sa intealeaga ca gresesc , nu-i obliga nimeni

 10. Nu am plecat de la o premisa falsa, doar am argumentat scripturistic faptul ca cei ce interpreteaza Scriptura subiectiv, pentru a-si sustine ideile eterice „si nu pastreaza invatatura primita de la Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti, ci rastalmacesc dupa bunul plac Scriptura” au fost anatemizati de Sf. Apostol Pavel. Cat despre cartea in care ar scrie -„Tu nu existi. Sub nici o forma, nici materiala, nici imaginara”- sigur ca o citesc, pentru ca vreau sa vad cum argumenteaza cele afirmate cand eu sunt constient de existanta mea -ma ciupesc si ma doare- doar citind cartea poti sa-i stai in fata celui ce a scris-o si sa-i spui: Nu ai dreptate, aici ai gresit, aici ai gresit „argumnetandu-i logic”.
  Si o ultima remarca pentru ca nu pot sustine afirmatia:-Sunt 34.000 de secte crestine- Nu sunt 34.000 de secte ci 33.998 pentru ca Biserica Ortodoxa si cea Catolica nu pot intra la acest capitol „secte”, acestea doua sunt de la intemeierea bisericii, faptul ca din una s-au facut doua la 1054 este alta problema. Faptul ca sunt de la inceput nu pot fi considerate secte, astea care au aparut ca ciupercile dupa ploaie nu se pot avea alta eticheta! Sa nu crez ca inteleg numarul 34.000 fix, stiu ca oscileaza destul de mult, crescand…

 11. rationamentul tau e nevalid din punct de vedere logic.
  premisa 1: posesia demonica ii afecteaza pe cei slabi. (adica MaP)
  premisa 2:posesia demonica ii afecteaza pe crestini.
  (adica MaS)
  concluzia: crestinii sunt slabi.
  (adica SaP)
  rationamentul tau este nevalid deoarece se incalca legea distribuirii termenilor, adica un termen distribuit in concluzie trebuie sa fie distribuit si in premisa din care provine.
  propozitia universala afirmativa(MaP,MaS,SaP) are intotdeauna subiectul distribuit si predicatul nedistribuit.
  observi ca in concluzia SaP subiectul concluziei adica S este distribuit in concluzie.
  S are rolul de predicat pentru premisa a doua, asadar va fi nedistribuit.
  cum S este distribuit in concluzie si nedistribuit in premisa din care provine atunci se incalca legea distribuirii termenilor si rationamentul tau e nevalid.
  P.S: valoare de adevar a unor propozitii nu are legatura cu validitatea rationamentului, dar asta in niciun caz nu schimaba faptul ca tu ai tras o concluzie gresita.

 12. @ mrs smith
  Ai dreptate. Concluzia corecta (premisa 1 este „posesia demonica ii afecteaza DOAR pe cei slabi”) este „crestinii afectati de posesie demonica sunt slabi… chiar daca-l au de partea lor pe Dumnezeu”

 13. Dumnezeu i-a respectat lui Nietzsche dreptul de a nu crede în El. Istoria, la rându-i, i-a lăsat lui Dumnezeu dreptul ultimului cuvânt: „Cu adevărat Nietzsche a murit.”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *