Grigore Cretianu: Mai prost decat el insusi

Grigore Cartianu ii acuza pe cei ce l-au ucis cu barbarie ca sunt mai rai decat Gaddafi.

Zeci de oameni care ucid din razbunare un om sunt mai rai decat un om care ucide din razbunare zeci de mii de oameni? Asta spune genialul Grigore Cartianu. Care este atat de prost incat dupa ce spune ca Ceausescu nu trebuia impuscat (desi probabil o pedeapsa mai potrivita ar fi fost smulgerea de bucati de carne cu fierul incins) si ca decizia luata in 25 decembrie 1989 e o rusine ce va apasa asupra poporului roman multi ani de acum incolo spune ca „Gaddafi merita dus în faţa tribunalului şi, probabil, împuşcat la zid”.

Gaddafi a fost la putere peste 40 de ani, timp in care a ucis zeci de mii de oameni desi aparatul de represiune s-ar fi putut multumi cu aruncatul oamenilor in puscarie. Mai bine de 40 de ani Gaddafi a huzurit alaturi de familia si acolitii sai hranindu-se din sangele si sudoarea poporului sau. Si dupa toate astea Grigore Cretianu ne propune ca acesta sa fi fost judecat de un tribunal si impuscat? Sau si mai bine, sa fie anesteziat inainte sa fie impuscat. Sa-i arate poporul jigodiei cat de oameni sunt ei?

Colegul Ovidiu Nahoi îşi aminteşte ce le-a povestit Traian Băsescu ziariştilor români, în 2006, în avionul prezidenţial ce revenea de la Tripoli. În discuţiile tête-à-tête cu Băsescu, Gaddafi îşi exprimase părerea de rău faţă de felul în care a sfârşit Ceauşescu.

WTF? Ce vrea sa spuna paragraful asta? Ca Gaddafi avea si el suflet? Doar pentru ca i-a parut rau cum a sfarsit prietenul sau? Nu cumva ar trebui sa-i plangem de mila si lui Hitler? Sau turcilor trasi in teapa de Vlad Dracul?

Singura problema a libienilor acum este sa gaseasca cateva sute din rudele si acolitii lui Gaddafi si sa-i execute in acelasi stil. Poate ca, spre deosebire de mamaliga carpato-danubiano-pontica, setea de dreptate a libienilor nu va fi potolita doar cu un pahar de sange.

Un comentariu la „Grigore Cretianu: Mai prost decat el insusi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *