Godafone

Pe planeta Terra este anul 1524 n.e. (noua era). Dupa cataclismul natural planetar din 2012 e.l. (era lor) intreaga umanitate a fost redusa la cateva sute de „triburi” ce traiau in pesteri dupa intalnirea de gradul 3 cu planeta X. Cei aproape 1 milion de supravietuitorii, raspanditi pe intreg cuprinsul globului au reusit in aproape 1.500 de ani sa readuca omenirea aproape de nivelul de civilizatie atins inainte de catastrofa. Exista masini, internet, avioane iar singura aselenizare umana a ramas tot cea din 1969 e.l.
In prezent pe planeta Terra exista 2 retele de telefonie mobila concurente, Godafone si Sci-Mobile, care detin, insumat, o cota de piata de 160%. Pare paradoxal dar explicatia este destul de simpla: sunt oameni care sunt abonati ai ambelor retele. Distributia este urmatorea:

 1. 10% sunt abonati doar al Sci-Mobile
 2. 60% sunt abonati la ambele retele
 3. 30% sunt abonati doar la Godafone

Sci-Mobile ofera servicii obisnuite de telefonie mobila asa cum se intelege in mod normal din alaturarea cuvintelor „telefonie” si „mobila”. Oamenii au aparate „la purtator” si se pot suna de oriunde atat timp cat sunt in raza de acoperire a retelei.

Godafone este o retea de telefonie mobila care ofera un tip special de comunicatii mobile. Oamenii nu se suna intre ei asa… cand vor ei. Atunci cand un detinator de Godafone doreste sa sune o persoana trebuie sa trimita un SMS la #4787 cu numarul de telefon al interlocutorului si sa astepte ca reteaua sa faca legatura intre cele 2 numere de telefon. Cateodata reteaua face legatura, cateodata nu, in general nu. Reprezentantii companiei spun ca de fapt asa trebuie sa functioneaze o retea de telefonie mobila adevarata.

Stiu ca veti intreba care este rostul retelei Godafone avand in vedere ca, in general nu functioneaza. Explicatiile difera. Cei ce sunt abonati doar la Godafone (angajatii companiei, o parte importanta din cei cu studii medii plus cativa impatimiti ai jocurilor de noroc) spun ca Sci-Mobile nu ofera servicii de telefonie mobila si ca multe din apeluri sunt simulate (in sensul ca interlocutorul nu exista in schimb compania de telefonie mobila simuleaza existenta acestuia printr-un modul de inteligenta artificiala). O alta explicatie se datoareaza faptului ca Godafone organizeaza o loterie, iar castigatorii pot castiga un sejur de 7 zile pe Marte intr-un hotel de 7 stele all-inclusive. Desi multi au plecat pe Marte, nimeni nu s-a intors de acolo sa confirme ca acel hotel exista. Multi insa sunt convinsi de existenta hotelului pentru ca exista poze pe care reprezentantii companiei Godafone le prezinta in diverse anunturi publicitare.

Cei ce sunt abonati la ambele companii de telefonie mobila au si ei motivele lor. Unii spun ca fiecare companie de telefonie mobila raspunde anumitor cerinte: cu Sci-Mobile te poti bucura de beneficiile unei convorbiri atunci cand iti doresti, iar cu Godafone te poti bucura de surpriza de a ti se face legatura si la cateva zile dupa cei ai trimis SMS-ul la #4787. Altii cred ca participa si ei la loteria Godafone, desi reprezentantii acesteia nu au confirmat si nici nu au infirmat faptul ca abonatii ambelor retele participa la loterie. Altii au prieteni care sunt abonati doar la Godafone. Iar multi dintre ei primesc in mod gratuit de la Godfone un aparat de telefonie daca ambii parinti sunt deja abonati la Godafone. O parte din acestia folosesc aparatul de la Godafone de 2 ori pe an, cand Godafone organizeaza niste petreceri monstru in pietele publice iar pentru accesul in zona de petrecere trebuie sa prezinti aparatul Godafone. In rest, aparatul Godafone sta agatat intr-un cui, aruncat in torpedoul masinii sau printre cartile din biblioteca.

Cat despre cei care sunt abonati doar la Sci-Mobile acestia sunt nemultumiti si lupta pentru desfiintarea retelei Godafone. Sunt nemultumiti ca o parte din impozitele pe care le platesc se duc spre Godafone care face lobby puternic pe langa Parlamentul Planetar pentru cresterea infrastructurii. Cei abonati doar la Sci-Mobile priviti ca oameni cu traume psihice, care nu stiu sa se distreze (Sci-Mobile nu organizeaza petreceri), au o existenta anosta (caci nu vor sa participe la loterie) si care vor sa le fure celorlalti bucuria de a fi surprinsi cu apeluri pe care le-au solicitat cu mult timp in urma, apeluri denumite de abonatii Godafone „miracole ale tehnologiei”.

Etichete:

11 comentarii la „Godafone”

 1. fain.
  si poate companiile astea 2 fac spoturi cu mesaje subliminale fiecare incercand sa-si discrediteze concurenta; poate ca unul din castigatorii tombolei s-a intors la un moment dat de pe marte, pentru un scurt timp, ca sa-si incheie socotelile cu terra fiindca viata pe marte e mult peste viata pe terra.
  poate a si povestit pe la bloc cateva din experientele de pe marte. sigur multi vecini au incheiat imediat abonamente la godafone auzind povestile 🙂

 2. „poate ca unul din castigatorii tombolei s-a intors la un moment dat de pe marte, pentru un scurt timp, ca sa-si incheie socotelile cu terra fiindca viata pe marte e mult peste viata pe terra.”
  Eh… poate ca Godafone chiar ofera servicii de telefonie mobila si noi nu stim. Poate ca Pamantul a disparut in 2012 si totul e visul unui om care pluteste acum in spatiu intr-un costum de astronaut.

 3. @luke : poate n-aveau nevoie de detour 🙂

  @logosfera : poate godafone are poze cu ala care s-a intors de pe marte, din timpul excursiei. si poate de cand s-a redescoperit photoshop-ul le include constant in spoturile sale 🙂
  este ca te-ai uitat recent la 2001: a space odyssey ? 🙂

 4. Mi-a amintit de filmul „Insula”, in care exista o loterie a „vizelor” care ii trimitea pe norocosi pe o insula tropicala minunata. In realitate castigatorii erau omorati pentru organe, pentru ca ei erau doar niste clone ale oamenilor reali care traiau pe pamant… 🙂
  Cat despre Godafone, eu m-am gandit ca e compania de telefonie mobila a bisericii, ca Dumnezeu nu lucreaza nici pe PFA, nici SA… 🙂 Si la cate afaceri are biserica p-aci, nu m-as mira sa apara la un moment dat un concurent serios la sacalii care sunt deja pe piata

 5. @dollo
  ar fi interesant un Godafone real. lol.
  la spovedanie primesti minute gratuite daca n-ai pacate mari si ti se umfla nota de plata daca nu te spovedesti sufient de des. punctele de fidelitate pot fi folosite pentru iertarea pacatelor sau pentru reducerea sumelor de plata pentru botezuri, nunti sau inmormantari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *