Go Greece, go!

Cum poti educa copil sa nu manance dulciuri? Ignorandu-l? Cu bataia? Prin psihoterapie? Dandu-i o supradoza de dulciuri?

Cum poti educa sistemul financiar sa nu urmareasca bonusurile lunare ale managerilor? Cum poti educa sistemul financiar sa nu jongleze cu sume de care nu dispune? Dar mai ales cum poti educa un popor sa nu-si mai puna sperante in politicieni si sa le ceara acestora sa-si scoata hoitul din economie? Prin faliment. Include toate optiunile: ii tragi o portie zdravana de bataie, apoi il ignori cand tipa de durere, timp in care are timp de auto-reflexie si poate invata ceva.

Sa speram ca Grecia va intra in faliment si tara in care s-a inventat democratia va fi si tara care va reinventa libertatea. Grecii ar fi putut sa traga o teapa mai mare sistemului financiar daca ar fi iesit in strada dupa ce ar fi luat banii de la nemti si francezi, dar se pare ca n-au rabdat.

Daca Grecia intra in faliment peste 3 ani ne vom uita la ea invidiosi in timp ce Boc si Basescu se vor intalni cu sefii FMI pentru un bail-out. Si, daca avem bafta sa dam si noi faliment peste 3 ani poate vom simti si noi gustul libertatii. Presupunand ca ne vom fi invatat lectia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *