Un film de groaza jalnic

Imaginati-va ca sunteti in fata televizorului si va pregatiti sa urmariti un film de groaza. Ati auzit ca este extrem de bun pentru acest gen, a primit numai critici favorabile iar monstrul din film este inspaimantator. Filmul incepe cu 3 copii de varste apropiate care alearga noaptea printr-o padure deasa. In urma lor alearga un barbat care se pare este tatal copiilor si care, surprinzator, are o figura calma, sigura. Copiii sunt terifiati si in fuga lor arunca din cand in cand cate o privire in spate pentru a vedea daca monstrul este mai aproape de ei. Un urlet infiorator strabate padurea, pamantul se zguduie si se aud zgomote de copaci care cad. Toate semnele indica un monstru foarte mare, de dimensiunea unui Tyranosaurus Rex.

Fuga continua si panica se accentueaza caci din dreapta incepe sa se auda un sasait ascutit. Este ceva care urmareste indeaproape grupul, o aratare mai mica dar la fel de infricosatoare. La scurt timp acelasi sasait ascutit apare si in partea stanga. Copii sunt terorizati, barbatul este in continuare calm. Unul din copii cade dar ceilalti isi continua alergarea. Barbatul se opreste si se intoarce spre locul in care a cazut copilul. Cele doua creaturi care scoteau sasaitul acela enervant se opresc si la scurt timp se aude un urlet de copil si un zgomot de carne sfasiata de pe schelet.

Silueta barbatului se observa in departari si aceasta alearga spre copii ajungandu-i din urma. Are aceeasi figura calma, sigura. In spate zgomotul pasilor monstrului terifiant se amplifica, semn ca pericolul se apropie din ce in ce mai mult. Padurea se termina si grupul ajunge in camp deschis. Dupa aproape 100 de metri de mers prin camp copii si se uita inapoi. Se vad cazand varfurile copacilor distrusi de monstrul care se apropie tot mai mult facand pamantul sa se cutremure. Monstrul iese din padure. Este intr-adevar infiorator, are o coada imensa, dintii grosi ca ai crocodilului dar ascutiti ca ai rechinului, iar unghiile de la picioarele din fata au jumatate de metru. Ajunge in dreptul grupului. Copii se ascund dupa barbatul care are in continuare o privire calma, sigura. Monstrul deschide gura ca sa-i manince dintr-un inghititura cand… barbatul ii trage o flegma in ochi si-l omoara.

Ce s-a intamplat cu copilul care s-a impiedicat? A fost salvat sau nu de barbat? A fost mancat de 2 velociraptori. Barbatul a ajuns la timp sa-l salveze dar cum nu-i plac impiedicatii nu si-a folosit scuipatul magic pentru a omora velociraptorii.  Sfarsit!

V-a placut? Jalnic nu-i asa? Asta e crestinismul. Oamenii pe post de copii, barbatul increzator pe post de Dumnezeu si dinozaurii pe post de draci. Folclorul crestin e plin de povesti de groaza jalnice. Acum ceva ani citeam intr-o brosura distribuita la biserici de un „sfant” care s-a rugat mult timp la Dumnezeu sa-i arate cat de inspaimantator e Diavolul. La un moment dat in timpul unei rugi i s-a aratat pe masa o unghie de aproape 1 metru. Ilie Cleopa a avut si el candva o intalnire cu niste „velociraptori”. Cum e sa traiesti cu ideea ca Scuipatorul Magic vrea sa te protejeze si in acelasi timp sa-ti fie frica de un dinozaur? Probabil ca adevaratul motiv de teama este altul: Scuipatorul Magic este un dobitoc care poate alege la un moment dat sa nu te apere pentru ca te-ai impiedicat, ca porti o sapca de culoare neagra sau  ca nu ai sapca deloc. Altfel, la orice intalnire cu un dinozaur fioros copilul s-ar intoarce spre barbatul cu privire calma, sigura si i-ar spune: „Trage-i un scuipat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *