Energia nucleara, alta problema creata de stat

Sunt convins ca multi vor striga: „Cum poti sa acuzi statul de interventiei cand te bucuri de beneficiile aduse de interventia statului?”. Curentul care intra in calculatorul meu provide intr-o oarecare masura de la o centrala atomo-electrica. Daca n-ar fi fost statul probabil ca n-as putea sa scriu acest articol pentru ca ar fi trebuit sa-mi gestionez mai bine consumul de energie electrica. Ceea ce nu face decat sa intareasca ideea din clip.

Statul aloca resurse pentru proiecte pe care nici un individ normal la cap nu le-ar incepe tocmai pentru ca birocratii paraziti sa se simta mandri ca au realizat important. Chiar zilele trecute am citit urmatorul comentariu

Marele merit al lui Stalin este că a reuşit să pună pe o orbită cosmică “nava de plumb a Rusiei ţărăneşti”, cum plastic se exprima Gorki, în numai trei decenii de socialism. A demonstrat întregii lumi, practica este criteriul adevărului, puterea şi forţa de prefacere a socialismului autentic în stare să descătuşeze puterile creatoare şi energiile popoarelor ce îl făuresc. Socialismul în anii lui Stalin a ridicat Rusia de la plugul de lemn la racheta cosmică, a pus capăt barbariei naziste ce ameninţa să înghită întreaga lume, s-a opus cu toată fermitatea imperialismului Vestic demascându-i adevăratele intenţii criminale, a sancţionat cu severitate egoismul şi a acţionat în scopul binelui general.

Asta face statul, ia bani de la cei care fac pluguri de lemn ca sa construiasca rachete. Pentru ca un birocrat din guvern sa-si frece ego-ul si sa-si treaca in CV realizari marete. Nu sunt sigur daca comunistul respectiv si-ar fi lasat-o pe maica-sa sa moara in gulag doar ca sa ajunga Yuri Gagarin in spatiu, dar in mod sigur n-as face-o (ma refer chiar la maica-sa).

Diferenta dintre un libertarian si un etatist e ca in timp ce primul si-ar da mana dreapta pentru un iPhone (par egzample), al doilea si-ar da mana dreapta a altuia pentru un iPhone.

4 comentarii la „Energia nucleara, alta problema creata de stat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *