Educatia e de vina

Se spune ca educatia este cauza pentru faptul ca un cartier nou a fost transformat in ghetou in doar 4 ani. Pai cine i-a educat pe acesti indivizi de-au ajuns sa creada ca „daca e locuinta sociala de ce sa mai plateasca chirie”? Sau ca „daca e a primariei de ce nu repara gaurile din tavan”? Si ca tot suntem la capitolul „intrebari retorice”, cine dracu’ le-a bagat politicienilor in cap ca daca dau o punga cu zahar si ulei sunt votati? Si cine mortii ma-sii ne-a bagat in cap ca e ok sa ne isterizam cand platim locuinte sociale pentru tigani, dar sa nu ne punem intrebari cand altcineva plateste ca sa mergem noi la doctor in spitale de stat?

Intr-un fel sau altul am invatat toti sa furam unii de la altii in speranta ca, la sfarsitul zilei, cand tragem linie si socotim, iesim pe plus. 

10 comentarii la „Educatia e de vina”

 1. „Intr-un fel sau altul am invatat toti sa furam unii de la altii in speranta ca, la sfarsitul zilei, cand tragem linie si socotim, iesim pe plus.”

  Si am mai invatat ceva: si sa folosim fraudulos termenii astfel incat sa pervertim complet sensul corect al enunturilor: talharia (in forma continuata), nu mai e talharie, ci taxare „civilizatoare”. Si, din contra, impotrivirea la taxare e furt!

 2. 1 Rromalesii aia sunt libertarieni. Sunt needucati pentru ca statul roman care a impus invatamantul obligatoriu i-a lasat needucati. 😀 Deci, pe ei (pe mama lor) i-au educat… parintii. Ce invata (ia) omul cu bâta lui e mai presus de ceea ce-i poate oferi… societatea.
  2. Ai fost la spital recent? 😀
  Daca as fi un libertarian mârlan, fiind neservitor de spital de câteva zeci de ani, te-aş susţine, dar când mă gândesc că lumea-i plină de legume şi libertarieni needucaţi care ar muri în drum în absenţa serviciilor medicale publice, găsesc absolut normal sa-mi platesc CASS-ul.
  Ah, ca ar fi bine sa nu se fure, da… ar fi fain. :=)
  In cazul in care aduci in discutie nevoia unui sistem de sanatate, privat, pentru care ai plati asigurari de cateva ori mai scumpe decat CASS-ul din prezent pentru a ingrasa niste loaze financiare, voi educa gloatele sa ridice degetelele mijlocii in aer. 🙂
  Mai e si varianta ideala pe care o va expune ionut, sa-ti platesti direct vraciul in urma… interventiei.

  … si comedia libertariana continua.

  1. „Sunt needucati pentru ca statul roman care a impus invatamantul obligatoriu i-a lasat needucati. :D”

   Bine, si am mai invatat ceva: asa cum o face boratura blogosferei, cretinu’ cu bale prostel, sa confundam eronat (dar voit) invatamantul cu educatia!

   „găsesc absolut normal sa-mi platesc CASS-ul.”

   E nevoie si de idioti d’astia, problema e ca astia fac apologia caderii fortate (impuse cu forta legala) in idiotie a tuturor!

   Bine, asta e idiotul suprem care, culmea ironiei, din pozitia de apologet fervent al etatismului desantat, pe blogu-i inept, se plange de cat de mare e … securitatea (bratul inarmat al statului)!

   „nevoia unui sistem de sanatate, privat, pentru care ai plati asigurari de cateva ori mai scumpe decat CASS-ul din prezent pentru a ingrasa niste loaze financiare”

   Altceva decat sa manaci cacat cu polonicul e clar ca nu stii!

   Totusi, daca ma-ta si-ar fi exercitat „dreptul” de proprietate asupra uterului si te-ar fi avortat la timp (nu dupa 9 luni), gestul in sine mai-mai ca m-ar fi convins sa platesc CASS! Ca masura profilactica! Pentru faptul ca n-a facut-o merita doar puli in gura …

   1. „Mai e si varianta ideala pe care o va expune ionut, sa-ti platesti direct vraciul in urma… interventiei.”

    Aha, ca acuma nu se plateste direct! Ca sa nu mai spun ca, de curand, se plateste in mod direct inclusiv trimiterea (de catre „vraciul de familie”) la vraciul care decide interventia, care (interventie) fara plata directa n-are loc!

    Ca sa nu mai spun ca pulifriciul avortat prea tarziu (din vina libertinei de ma-sa, sugea-ne-ar coaiele!) omite sa spuna cam cat de mult sunt jefuiti (sub forma de taxe pe „sanatate”) aia din tarile unde interventia nu mai costa nimic, comparativ cu romanii!

  2. 1. E plina lumea de libertarieni care cer sa le plateasca statul chiria pe locuintele sociale si de marmote care invelesc ciocolata in staniol.
   2. N-am mai fost in spital de 20 de ani. A fost o vreme in care am platit asigurare medicala privata pentru ca nu eram angajat. Plateam de vreo 5 ori mai putin decat acum. 😉 Loazele financiare castiga bani pentru ca nu e o practica obisnuita; datorita faptului ca „ai asigurare la stat” nu esti nevoit sa intri intr-o unitate sanitara si sa ceri un abonament asa ca trebuie sa alerge loazele dupa tine sa te convinga sa-ti faci o asigurare in plus fata de cea de stat.

   Vad ca ai o aversiune profunda fata de tot ce incluzi intr-o incerta multime „financiara”. Nu ti se pare ca e mai grav daca o „loaza” are monopol asupra ceva decat daca e „financiara”, „guvernamentala” sau „militara”?

   1. „1. E plina lumea de libertarieni care cer sa le plateasca statul chiria pe locuintele sociale si de marmote care invelesc ciocolata in staniol.”

    Aia-s libertarieni cum sunt io popa! Ca lumea e plina de „libertarieni”, asta-i altceva!

 3. Jur ca habar nu am despre ce vorbiti aici.
  Eu sunt libertarian, lucrez la negru sau pe net, nu platesc taxe (decat TVA, accize, taxa pe viciu etc, desi mare parte din cumparaturi le fac in piata neagra), daca merg la doctor ma duc in clinici private si platesc, daca am nevoie de educatie am prieteni care imi trimit articolele si cartile de care am nevoie sau le cumpar eu, stau in chirie fara contract. Incerc sa dau cat mai putin la stat si nu cer nimic in schimb, chiar vreau sa imi dea mai putina politie, justitie , politica etc. Despre ce libertarieni care stau in carca statului vorbiti voi ?

   1. @logosfera,
    AC e ideologul de serviciu, in perpetua criza isterica si identitara, gata sa muste de cur pe oricine. Pur si simplu nu trebuie bagat in seama. Ma enerveaza sa vad ca lasa dare pe toate blogurile.

 4. Exista si libertarieni angajati la corporatie, multinationala sau concern ?
  „Intr-un fel sau altul am invatat toti sa furam unii de la altii in speranta ca, la sfarsitul zilei, cand tragem linie si socotim, iesim pe plus. ” UNii incurca plusul cu inmultirea dar nu fac parte din multimea „to(n)ti” deci ii excludem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *