Marti, conform domnului presedinte PSD, Victor Ponta veti putea vedea la televizor, probabil in direct, dovada nemerniciei parlamentarilor PSD. Mai precis, ii veti vedea, cum vor vota impotriva reducerii salariilor bugetarilor. In plina criza, dupa ce sectorul privat a concediat aproape 10% din personal, iar aparatul bugetar a crescut cu 8%, Victor Ponta declara in conferinta de presa, cu vadita mandrie, ca parlamentarii PSD vor vota la vedere impotriva reducerii taxelor si impozitelor. Ma rog, spunea ca vor vota impotriva reducerii salariilor bugetariilor, dar avand in vedere ca acele salarii se platesc din taxe si impozite, si ca nu le caca matusa Tamara sau unchiul Marx, tot dracu’ ala e.
Victor Ponta explica cu talc, ca parlamentarii PSD, aceste lighioane imputite care pot fi intrecute in josnicie doar de preotii si calugarii mandrei noaste Biserici Ortodoxe, vor vota la vedere pentru ca, apoi, sa se duca in circumscriptii, la prostime, sa se laude ca au votat impotriva scaderii salariilor bugetarilor si pensiilor.
Nu, nu cred ca ce face Traian Basescu e bine pentru ca masura luata vizeaza doar ascunderea efectelor bolii de care sufera economia romaniei si nu insanatosirea ei. Economia trebuie stimulata. Iar stimularea se face prin reducerea poverii fiscale. Reducerea salariilor bugetarilor trebuie insotita de reducerea fiscalitatii, altfel e degeaba. Dar viermii din politica romaneasca evita de vorbeasca despre asta; ei au grija doar sa-l acuze pe Traian Basescu ca loveste pensionarii in loc sa-l traga de urechi si sa-l intrebe: „Sefu’ da’ taxe mai mici cand vedem si noi?”. Interesul lipitorilor PSD e sa-l inlocuiasca pe Basescu si sa suga ei sangele poporului.
Ramane cum am stabilit: marti, vom avea dovada nimicniciei parlamentarilor PSD. Pentru parlamentarii PDL avem dovezi kakalau.
Nu sunt de acord cu tine! As fi de acord cu impozitarea pe avere si pe profit. Dar nu pot fi de acord cu scaderea salariilor la oameni gen doctori, profesori. Un profesor, doctor nu pot trai cu 600ron/luna! Si sunt destui care vor avea 600ron/luna.
Ori ei ca guvernanti sa isi mareasca fondul de achizitii publice, in anumite locuri chiar cu de 10 ori decat era inainte, iar nu mi se pare normal.
Ungaria a pornit o campanie de impozitare a bancilor. Aceleasi banci care in Romania scot profituri uriase. Ba chiar le’am dat si noi niste bani sa porneasca creditarea, creditare care nu au pornit-o.
Impozitarea profitului si stoparea evaziunii economice(gen Grecia) mi se par solutii bune de a aduce bani la buget. Reducerea fiscalitatii si promovarea unui mediu de afaceri bazat pe productie sunt solutii pentru a scoate aceasta tara din criza. Nu taierea salariilor si pensiilor!
Dar noi stam si ne uitam la tembelizoare si oftam!
@goatee
Cred ca m-ai inteles gresit. Am precizat ca masura de reducere a salariilor nu este o masura de relansare economica asa cum pretinde PDL-ul. La fel cum nu este nici o masura anti-sociala asa cum pretinde PSD-ul. Este doar rezultatul incompetentei/dezinteresului/nemerniciei clasei politice.
Impozitarea este o furt. Exista firme care au profituri mari iar pe tine te deranjeaza asta si esti de acord cu furtul. Economia insa are si firme care functioneaza in pierdere, firme care mor si asa mai departe. Atat timp cat un om finanteza o firma riscandu-si economiile iar tu nu-i acoperi paguba in caz de esec, nu vad de ce trebuie sa-l pedepsesti cand obtine profit. In capcana asta, a urii impotriva celor care fac profit, cade foarte multa lume. D’asta sunt luate masuri populiste prin care noi acordam puteri tot mai mari statului, in speranta ca statul o sa-i reguleze pe „aia mari”. Din pacate, puterea ce i-o acordam statului de a-i expropria pe altii se va intoarce si impotriva noastra, caci statul reguleaza tot. Dovada: statul acum ii reguleaza pe pensionari si bugetari.
Iar bancile sunt manate de interese economice si respecta niste reguli impuse de stat. Atat timp cat statul le-a dat bani moca pe care doreste apoi sa-i imprumute inapoi la dobanzi mai mari decat pot plati intreprinzatorii, atunci logic, normal si legal bancile nu vor da drumul la creditare. Iar problema este din nou a statului, ca e incompetent, si pentru ca noi i-am acordat dreptul sa strice lucrurile. Iar statul le strica pentru ca poate http://www.logosfera.ro/2010/06/pentru-ca-poate/