Dovada ca media a luat-o razna

In SUA pretul benzinei a scazut sub 4$ pe galon ( in unele state/zone pretul este chiar 2.70$ ), dupa ce in februarie trecuse cu putin peste 5$. O reducere de 25% ar trebui sa fie o veste buna pentru toata lumea (mai putin ecologistii evident). Dupa ce in iarna toate televiziunile americane urlau ca din gura de sarpe ca a crescut pretul benzinei ce-mi aud urechile la un post de televiziune de stiri:

Oamenii se bucura ca platesc mai putin pentru un plin. Ramaneti cu noi, si dupa pauza, vom afla care sunt efectele negative ale scaderii pretului la carburanti.

Cred ca media americana ar putea fi acuzata, lejer, de terorism. Jurnalistii ne spun ca totul este alarmant, infricosator. Iar atunci cand manifesta optimism, poti fi sigur ca nu va fi asa (vezi cazul IPO-ului Facebook). Dup-aia se mira ca scad tirajele ziarelor, numarul telespectatorilor si chiar numarul vizitatorilor pe online.

In „1984”, la un moment dat, propaganda isi schimba peste noapte mesajul din „Aliatii nostri din Eurasia” in „Suntem in razboi cu Eurasia”, iar oamenii isi continua existenta mizera fara a mai da importanta acestei stiri. Avem aproape aceeasi media ca in celebra distopie, diferenta este ca, acum oamenii au o oarecare libertate in privinta alegerii surselor de informare.

2 comentarii la „Dovada ca media a luat-o razna”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *