Doneaza pentru mafie!

Spuneam in articolul de ieri ca tot ce se intampla acum este o incercare disperata a mafiei care ne conduce de a limita dimensiunea dezastrului pe care l-a creat. Daca in spitale ar fi fost oameni competenti, daca ar fi fost rezerve strategice pentru materiale de baza necesare intr-o pandemie (ca doar tot ei ne-au spus ca am avut gripa aviara pe bune, gripa porcina pe bune si boala vacii nebune pe bune), daca ar fi fost proceduri implementate de zeul Arafat, nu era nevoie sa inchidem economia.

E internetul plin de oameni care organizeaza hackatoane, teledoane, transporturi de mancare, strangeri de fonduri pentru oamenii de acasa, din linia intai, din viitor etc. Toate aceste initiative, ca aproape orice actiune umana, vor avea si consecinte neintentionate. Pe termen scurt, va ascunde dimensiunea haosului care domneste in institutiile publice si va permite mafiei sa fure in continuare. Pe termen lung da un mesaj mafiei ca, in vremuri de criza, boii se vor pune de buna voie la jug desi in vremuri de liniste au fost hraniti cu paie rancede si nu li s-au facut grajduri care sa-i apere de soare si ploaie.

Niciodata, nicaieri, societatea nu a scapat de conducatori incompetenti si/sau rau-intentionati altfel decat prin sacrificii. Niciodata aristocratia nu a lasat din mana puterea si nu a slabit stansoarea latului de buna voie. Acum fumul se disipa, oglinzile se sparg si toata lumea poate sa vada ca imparatul este gol, dar nu, noi trebuie sa ne punem pe noi salopetele si sa dam 110%. Sa dam bani ca nu cumva partidul care spunea ca sunt prea multi bugetari sa fie nevoit sa trimita in somaj tehnic bugetarii care oricum nu aveau de munca. Nici vorba sa foloseasca aceasta criza pentru a face putina ordine printre miile de amante si amanti platite cu bani grei. Nu nenicule, mai bine deschide tu portofelul si doneaza, ca nu sunt bani la buget!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *