Despre discutia Evolutionism-Creationism

Am de spus doar atat: Nu exista!

Un apologet crestin scrie un articol de 15 pagini incercat sa puna la pamant 2 dintre cei patru Calareti ai Apocalipsei (Sam Harris, Richard Dawkins, Daniel Dennet si Christopher Hitchens). Evident ca nu am reusit sa trec de prima pagina pentru ca 2 ineptii incredibile erau sa-mi produca un anevrism. O sa discut doar una din ele. Autorul il acuza pe Christopher Hitches ca in cartea sa, „God is not Great”, nu ia in considerare problemele recente ce au aparut in discutia „Evolutionism-Creationism”. De parca Creationismul ar vreo teorie alternativa la Evolutionism. Si in mod evident nu este. Pentru ca o teorie trebuie sa produca rezultate practice. Teoria gravitatiei ne ajuta sa calculam spre exemplu in cat timp ajunge un corp cu greutatea X daca este aruncat de la Y kilometri. Oamenii stiau de mii de ani ca sunt „lipiti” de pamant si ca plutesc precum fulgii de papadie. Dar teoria lui Newton aduce ca „noutati” o explicatie a acestei atractii si ofera instrumentele de a prezice efectele gravitatiei. Daca aceste caracteristici nu sunt intrunite nu vorbim de teorii ci de nuvele sau piese de teatru.

Ce preziceri au fost confirmate de teoria Creationista? Nici una. Ce avansari stiintifice si tehnologice s-au produs pornind de la teoria Creationista? Nici una. In afara de cativa apologeti care inca mai fac bani din intrebari pseudo-filozofice, nimeni nu o duce mai bine datorita „teoriei Creationiste”. Teorie care nu consta decat din intrebari retorice adresate celor ce sustin teoria Evolutionista.

Sa luam una din „provocarile” noilor creationisti, adeptii teoriei Potentiometrului Fin: „Daca anumite constante universale ar fi avut alte valor viata ar fi fost imposibila”. Presupunand ca aceasta afirmatie ar fi adevarata cu ce ma ajuta pe mine aceasta (presupus) noua informatie despre univers? E posibila descoperirea unui nou medicament de la aceasta informatie? Imbunatatirea vitezei de acces pe internet? Zboruri in spatiu? Eliminarea incalzirii globale? Imi aduce vreo informatie noua despre un eveniment istoric? Nici macar nu-mi spune daca acest operator al Potentiometrului are vreun fiu si a impregnat-o pe maica-sa sau daca ii pasa sau nu ca un copil e violat de cei care se autointituleaza reprezentantii sai pe Pamant. Si atunci care este motivul pentru care as asculta pe cineva care imediat dupa ce emite aceasta „provocare” la adresa Evolutionismului baga mana sub pupitru de unde scoate o carte neagra si-mi spune ca aia e o carte sfanta.

Nu este evident ca scopul nu este prezentarea unei teorii stiintifice alternative ci vanzarea cartilor „sfinte”? Sa dau un exemplu despre cum ar trebui sa sune o teorie pornind de la aceasta informatie despre lume. „Avand in vedere faptul ca scopul creationistilor este vanzarea unei carti „sfinte” rezulta ca sunt mincinosi. Daca Dumnezeu isi alege reprezentantii dintre mincinosi inseamna ca e un idiot si-mi pot vedea de viata in continuare. Daca nu isi alege reprezentantii dintre mincinosi dar ii lasa pe mincinosi sa se deghizeze in „reprezentantii” sai atunci inseamna ca nu-i pasa daca mesajul lui ajunge la urechile mele si deci imi pot vedea de viata in continuare”. O pseudo-provocare la teoria mea, in stilul „provocarilor” creationiste ar fi: „Da, dar omul are libertate de decizie”.

2 comentarii la „Despre discutia Evolutionism-Creationism”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *