Despre dreptul de a muri

Eugen, un tanar de 29 de ani doreste sa moara demn si nu poate pentru ca nu exista cadrul legal. Iar cadrul legal nu exista din cauza prejudecatilor religioase ale majoritatii populatiei. Daca am fi fost in razboi Biserica Ortodoxa n-ar fi precupetit nici un efort in a organiza o slujba pentru a-l trimite pe Eugen sa moara pentru tara. Dar Eugen vrea sa moara pentru el, pentru linistea lui. Asta nu e permis. Avem voie sa murim cand vrea generalul sa ne trimita in transee, avem voie sa murim cand vrea cineva sa ne dea in cap sub atenta supraveghere a Creatorului, avem voie sa murim in timp ce tinem post desi doctorul ne-a recomandat sa mancam carne, avem voie sa murim pe patul unui spital fara fonduri in timp ce ne rugam pentru bunastarea ministrului care a avut grija sa nu existe fonduri suficiente. Dar nu avem voie sa murim cand vrem noi.

Crestinii ma vor acuza ca orice stire o transform in motiv de a ataca biserica. Uitati ce spune un crestin pe hotnews:

Doar Dumnezeu este singurul care decide momentul mortii, oricare ar fi boala. Asadar mai bine rabda aici, decat sa arzi in iad pentru o vesnicie. PS Mergi miercurea si vinerea la biserica la Sf Maslu. Acolo e doctorul trupurilor si al sufletelor indiferent de boala,pentru Domnul nimic nu-i imopsibil.Acolo unde patrunde Soarele nu patrunde boala. Ai incredere in Domnul Dumnezeul Nostru.

Asta e „compasiunea” crestineasca. Astea sunt reflexele unei mentalitati create de Biblie si infipte adanc in creier de purtatorii de sutana. Nu conteaza ca aproapele tau este in suferinta si ca pentru el speranta (care moare ultima) a murit. Nu conteaza ca individul nu este omniscient si ca nu stie ca Dumnezeu n-o sa-i spuna lui Basescu sa aprobe decretul. Nu, ceea ce conteaza e frica. Frica de un Dumnezeu care-i va pedepsi chiar si pe cei ce au suferit in aceasta viata cu suferinta vesnica. Frica de un Dumnezeu atit de monstruos incat nu aude strigatele de disperare decat daca sunt amestecate cu zgomote de clopotnita.

Crestinule, daca Dumnezeu exista ne-a dat dreptul sa traim nu si obligatia de a trai. Iar atit timp cat Intamplarea si Contextul ne conduc destinele avem dreptul sa murim cat inca avem iluzia ca am scapat din ghearele Cauzalitatii.

5 comentarii la „Despre dreptul de a muri”

  1. Eu vreau sa mor de ani de zile si nu se poate. In schimb tre sa stau 10 ore pe zi pe alta lume, sub influenta morfinei. Da nu o sa ma chinui vesnic…. Bullshit !!

    Ce bine ca in unele state se poate muri… acolo ma duc

  2. Vorbeam din perspectiva unuia care chiar inghite morfina din cauza durerii. Vorbeam din perspectiva unuia care sufera de o boala actualmente incurabila si care te duce incet dar sigur catre caruciorul cu rotile. O boala care blocheaza toate articulatiile iar la final nu iti mai da voie sa misti nici coloana, nici solduile, nici umerii. Nici macar nu mai poti intoarce gatul intr-o parte sa vezi cine e langa tine.

    Asta e perspectiva din care vorbeam, Logosfera. Ca pana la urma si eu voi cere dreptul sa mor cu demnitate. Si atunci ce mi se va spune? Va veni un popa care va spune ca viata mi-a dat-o Dumnezeu… Pai morti matii de popa, traieste tu cu durerea sa vedem daca mai gandesti la fel. Scuze limbajul, dar chiar nu se mai poate. Nici sa mori nu mai ai drepul in tara asta de rahat, din cauza unor idioti educati de mici de popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *