Despre conspiratiile bune

Internetul abunda de teorii ale conspiratiei. O cautare simpla pe youtube iti va aduce dovezi privind conspiratia transhumanista (despre care am scris si eu aici), iti va demonstra ca cuvantul „sex” este pretutindeni si ca cei bogati vor sa reduca populatia planetei.

Iar media joaca un rol foarte important in toate aceste conspiratii; filmele de la TV si cinema, reclamele, clipurile musicale, ziarele sunt controlate de mai marii lumii si slujesc acestor scopuri. Pentru fiecare conspiratie exista dovezi in mass-media care s-o sustina.

Si totusi de ce nu vorbeste lumea si despre conspiratiile „bune”, despre celelalte conspiratii. Spre exemplu conspiratia religiilor lumii de a creste populatia. Crestinismul interzice avortul si folosirea prezervativelor, Islamul indeamna la cucerirea vaginala a Occidentului (prin exportul de masini de facut copii), religia indienilor nu spune nimic despre faptul ca nu e bine sa faci un copil si sa-l condamni sa creasca inconjurat de cacat. Ai dreacu’ bogati ai planetei, se tot chinuie de zeci de ani sa tina in frau explozia demografica si, cu toate parghiile pe care le au tot nu reusesc. In schimb, faptul ca peste tot preotii ortodocsi spun femeilor sa faca 3-4 copii ca sa nu ne cucereasca tiganii nu e dovada unei conspiratii. Sau poate ca e o conspiratie buna. Chiar si asa, nu e asta dovada ca, cel putin pe moment, conspiratia de reducere a populatiei inca nu functioneaza? Daca tot ne punem intrebari privind motivatiile finale ale bogatilor lumii, n-ar trebui totusi sa ne punem intrebari precum

  • Care-i interesul preotilor sa avem copii cat mai multi? Fiecare copil inseamna cel putin un botez si o inmormantare; poate-i intereseaza doar banii nostri.
  • Daca nu vrem sa ne napadeasca tiganii, nu-i mai bine sa-i invatam sa foloseasca prezervativul? Sau sa nu le mai dam ajutoare sociale cu care sa-si creasca copii?
  • Care-i intersul politicienilor sa avem copii cat mai mult? De ce ne dau bani ca sa facem copii?

Zilele trecute am vazut filmul „Mars needs moms”. Daca as avea mintea unui conspirationist as putea spune clar ca e dovada ca bogatii lumii vor ca copii sa-si asculte si sa-si iubeasca parintii. De ce ar fi atat de idioti sa faca asta cand tot ei fac parte din conspiratia care vrea sa distruga familia? Sau cumva grupul Bilderberg are 2 sesiuni de lucru; una inainte de miezul noptii cand discuta cum sa distruga „celula de baza a societatii” si alta dupa miezul noptii cand discuta cum s-o intareasca.

Ce-o fi in capul lui Rupert Murdoch cand Fox la departamentul de stiri crestini fundamentalisti in timp ce Doctor House este un ateu simpatic? Daca ai fi spalat pe creier de manipularile bogatilor lumii ai putea baga mana in foc ca la televiziunea Fox lucreaza oameni care au diverse idei care uneori au castig de cauza si se concretizeaza in productii TV; mai rau ai putea chiar crede ca ideile apartin acelor oameni si nu patronului care isi impune agenda. Ai putea crede ca o reclama cu o femeie-robot care barbiereste un barbat e rezultatul unei sedinte de brainstorming. Ai putea crede ca serialul „Al 7-lea cer” este rezultatul dorintei sincere a unor oameni de a vorbi liber despre familie si ca alti oameni, la fel de sinceri, au dorit sa vorbeasca liber despre sex si au creat „Totul despre sex”.

Ai putea sa faci asta daca crezi ca exista oarece autonomie si libertate in gandirea umana, ca nu toti oamenii care lucreaza intr-o corporatie sunt, de la varf pana la baza, inregimentati in aceeasi armata care lupta pentru un singur scop si ca unii se pot rascula impotriva celor de la varful conspiratiei. Dar adeptii acestor teorii ale conspiratiei nu pot face asta, pentru ca ei insisi nu au libertate de gandire (cati catolici i-au zis Papei „Bah… sugi pula cu interdictia privind folosirea prezervativului!” si cati ortodocsi i-au zis lui Arsenie Boca „Bah… daca vrei 4-5 copii pe familie sa-i faci tu cu ma-ta ca eu n-am cu ce sa-i cresc!”?) si nici nu se rascoala impotriva celor aflati in varful conspiratiei (babele carora preotul satului le cere 50 RON sa sfinteasca o coliva nu-l vor calca pe cap, in schimb se calca intre ele cand se dau moaste).

Teoriile conspiratiilor sunt bune, nu pentru ca ne spun ceva despre actiunile oculte ale unor indivizi aflati dincolo de raza noastra de actiune, ci pentru ca ne spun foarte multe despre cum gandesc cei ce le creaza si care sunt foarte aproape de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *