Despre cantonamentul lui Adrian Nastase

Initial am considerat ca o aroganta ca cantonamentul lui Adrian Nastase n-am mai auzit de la celebrul „sa-mi numarati ouale”. Cand am vazut stirea la TV am crezut ca e o facatura a unui ziar de can-can, ca nici un om zdravan la cap n-ar spune asta. Si totusi, privind piatra aruncata de nebun in lac, nu m-am putut abtine sa n-o caut la fundul (sic!) apei.

Adevarul este ca am reactionat visceral, am asociat prea mult cuvantul „cantonament” cu „vacanta” si aroganta a parut imensa.  Si totusi, bloggerul Adrian Nastase este in cantonament pentru ca

1. Este printre colegi de „breasla”

Un infractor aflat in acelasi „hotel” cu alti infractori . Diferenta este ca, desi participa la acelasi turneu de pregatire, in hotel sunt cazate mai multe echipe. Echipe de gainari care au primit 2 ani pentru ca au furat o gaina si echipe de politicieni care au primit 2 ani pentru ca au furat o tara. Din punctul asta de vedere as vrea sa vad mai multi politicieni in cantonament.

2. Se antreneaza pentru a obtine performante mai bune

Gandeste si „coace” strategii pentru a obtine din nou puterea, accesul la robinetul cu bani al bugetului. Cu speranta in suflet ca la revenire isi va dobora recordul personal la stilul „muls” (bani de la buget). Ar fi bine pentru noi ca Adrian Nastase sa se intoarca din cantonament cu oasele rupte si nu „intr-o conditie fizica excelenta”.

 

6 comentarii la „Despre cantonamentul lui Adrian Nastase”

  1. De fapt, parca si-a descoperit A.N. o oarecare „seninatate” in fata sortii acum potrivnice. Cam ca Maria Vlas. O lectie necesara daca ma intrebi. Daca nici asta nu-l vindeca de aroganta, nu vad ce ar putea-o face. Desi am apreciat gestul/decizia de a iesi din scena demn si spectaculos, ma bucur ca a ratat-o din motivele de mai sus dar si din unul mai meschin : m-a vindecat de ura pentru el. Am simtit chiar compasiune si poza cu el incarcerat o pastrez cu sfintenie intr-o colectie macabra pe care sper sa o dezvolt. Totusi altceva ma ingrijoreaza : faptul ca pe parcursul urmaririi penale dar si in cadrul procesual cetateannului A.N. i s-au incalcat niscaiva drepturi. Si daca CEDO il va repune in drepturi, o va face pe banii nostri. Deja ii platim avocatii de la buget in dosarul cu matusa Tamara. Cam asta e problema cu justitia : finalizarea in coada de peste.

      1. Nu miliardele lui Nastase ma deranjeaza ci faptul ca in alt dosar cel al matusii Tamara/Zambaccian a fost achitat de instanta de recurs. Si cam tot atunci si SOV a fost achitat de instanta pentru instigarea la delapidarea FNI, si Dinu Patriciu pentru Rompetrol. Si aici vorbim de onorarii super grase de genul sutelor de mii de euro pe care statul roman le datoreaza fostilor inculpati si avocatilor lor. Asta e deranjant : faptul ca avem procurori incompetenti. Si chiar si in dosarul in „Trofeul Calitatii”, A.N. a fost intemnitat cu vreo doua luni inainte de a fi redactata motivarea sentintei in baza careia a fost condamnat. Practic cetateanul A.N. desi trebuie sa-si exercite calea de atac in termen de n zile de la pronuntare, in fapt ii e imposibil sa o faca pentru ca din sentinta atat se cunoaste : dispozitivul. Pentru ca asa intelege imbecilul Boc mica reforma in justitie : prin limitarea accesului cetateanului (nu doar a lui A.N.) la infaptuirea actului de justitie si la exercitarea apararilor la care este indiruit. Aici e porcaria. S-ar putea ca CEDO sa il scoata PE BANII NOSTRII pe Nastase din inchisoare. Si asta numai datorita slugarniciei si incompetentei unor magistrati.

          1. Si datorita acestui fapt. Imi amintesc o chestie cand „colaboram” cu o deconcentrata : dupa primele taieri asteptau pdl-arii cu infrigurare primavara. Cand au vazut ca vine fara miscari masive in tara, au tinut chef. DA, au tinut chef ca „daca pana in Mai nu s-a intimplat nimic ramanem la putere”. Mi-a venit sa urlu gandindu-ma ce chefuiala or fi tras la Cotroceni ! Mamele lor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *