Decat om, mai bine maimuta

Via Dan Selaru am aflat ca cei care-l injura pe presedintele tarii sunt maimute:

Ceea ce vedeţi dumneavoastră seară de seară la televizor, pe cei care dau din gură şi îl înjură pe preşedintele ţării, aceia sunt maimuţe (Primarul Craiovei)

Evident ca OMUL care a spus chestia sta nu a facut o declaratie cu caracter universal. Nu cred ca acest OM crede ca cei care l-au injurat pe Ceausescu erau maimute. Sau ca cei care l-au injurat pe Stalin erau maimute. Sau ca cei care l-au injurat pe Hitler erau maimute. OMUL voia sa spuna ca cine il injura pe Basescu e maimuta.

Dincolo de toate astea, OMUL respectiv mai dorea si deportarea in stil comunist (sau nazist) a lui Dinescu, un mosier nenorocit in opinia acestuia. Sunt convins si ca OMUL respectiv este un bun crestin, care crede ca-i facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

In aceste conditii cred ca e mai bine sa fii maimuta decat OM. Aceasta afirmatie nu este un raspuns sictirit sau umoristic. Vine din constientizarea faptului ca cuvintele sunt doar referinte catre obiecte din lumea inconjuratoare, iar alegerea unui cuvant care face referinta spre un obiect din lumea inconjuratoare este o conventie umana. OMUL respectiv foloseste o alta conventie, iar eu, ca sa ma fac inteles mai usor, trebuie s-o folosesc. Si implicit sa ma declar maimuta. M-as simti cu adevarat jignit daca, in prezenta primarului Craiovei, cineva mi-ar spune ca fac parte din rasa umana.

Si, cum cine se aseamana, se aduna, nu pot sa presupun decat ca Basescu este si el OM. Iar eu, ca maimuta, chiar nu cred ca imi voi vedea drepturile protejate de OAMENI. Trebuie sa votez o maimuta.

Memento Vali SterianCristian Paturca:

Mai bine haimana, decât trădător
Mai bine huligan, decât dictator
Mai bine golan, decât activist
Mai bine mort decât communist

3 comentarii la „Decat om, mai bine maimuta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *