De ce iubesc politicienii religia?

Diversele religii ce dominau Imperiul Roman erau considerate de cetateni ca fiind la fel de adevarate, de filozofi ca fiind la fel de false, de politicieni ca fiind la fel de utile – Edward Gibbon

Sunt mai multe motive pentru care politicienii se fac frati cu dracii popii ca sa treaca puntea alegerilor si mandatelor. Dar cred ca unul este deasupra tuturor. Acum cateva zile, urmarind la TV un calup de stiri despre politicieni corupti, un credincios nereligios (stiti, persoana aceea care crede in Isus dar nu da doi bani pe ce zic preotii) mi-a spus:

Sa dea Dumnezeu sa existe Dumnezeu. Nu se poate ca atata nedreptate sa ramana nepedepsita.

Faptul ca religia atrofiaza simtul critic si sadeste obedienta fata de autoritati este incomparabil mai benign decat faptul ca este umbrela care protejeaza politicienii corupti de dorinta de dreptate a oamenilor. Probabil ca fara religie lumea ar avea acelasi procent de prosti, de inculti, de oameni care gandesc ca turma dar in mod sigur ar fi avut mai putini ticalosi daca oamenilor li s-ar fi spus „Daca vreti dreptate si nu vi se face, trebuie s-o faceti singuri”.

„Iertati greselile gresitilor vostri”… dar „sperati ca cei ce v-au gresit vor ajunge in Iad”. Asta e mesajul religiei pentru promovarea caruia politicienii arunca munti de bani in directia Bisericii.

2 comentarii la „De ce iubesc politicienii religia?”

  1. In general dracii popii se roaga pentru sanatatea conducatorilor. Ce e mai nasol pentru „opinca” este faptul ca o fac in vazul tuturor si sub pretextul rugaciunii o fac in gura mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *