De ce e Dumnezeu ateu

In emisiunea „Dupa bloguri – blogurile crestine” moderatorul emisiuni se comporta ca Dumnezeu la facerea lumii: stabileste aprioric ca ceva este bun si apoi concluzioneaza ca este bun. Faptul ca la o cautare dupa cuvantul Dumnezeu apare blogul dumnezeu e ateu, il contrariaza pe realizator care incepe sa balmajeasca ceva cu „ba e, ba nu e, adica e, dar nu e”. Desi probabil ca nu va avea probleme sa spuna despre dumnezeu ca „e unic, dar format din 3, care nu sunt separati, dar uniti, dar distinctinti si contopiti”

De fapt explicatia pentru care Dumnezeu e ateu este foarte simpla. Dumnezeu este, conform Dex, „Fiinţă supranaturală, considerată în credinţele religioase drept creatoare a lumii şi cea care determină destinul oamenilor.”. Dumnezeu este ceea ce noi consideram a fi creatorul nostru si cel care ne determina destinul. Dumnezeu nu are creator si nimeni altcineva nu-i determina destinul. Deci Dumnezeu nu are dumnezeu. Iar cum Dumnezeu nu poate fi omniscient, el este obligat sa creada ca nu are creator si, deci, este ateu. Nu stiu, daca asta este rationamentul proprietarului blogului generator de intrebari retorice, si nici nu conteaza.

Moment poetico/muzical

Dupa blogurile gri stam noi, crestinatatea,
avem biserici la sosea, sa nu se vada foamea,
sa se vada clar popii care prostesc pe prosti,
si prelatii care vand episcopii la colt.
O buna parte nu produce pentru comunitate.
Ma intreb cum asa, pentru ei platesc eu taxe?
Au venit de Pasti si de Craciun ca sa ceara niste bani,
si-au luat-o iar pe coaja de la cei mai rationali.
Spovedania este cea car’ te scoate din pacat,
de esti hot sau criminal tu de iad vei fi scapat.
Dara nu care cumva sa te puna piaza rea,
Sa critici religia, sa gandesti cu mintea ta.

Zi-le Loredana…

13 comentarii la „De ce e Dumnezeu ateu”

 1. ba e exact de ce m-am si folosit de combinatia asta tocmai pentru ca genereaza o dezbatere.
  in primele comentarii de la crestini le era si rusine sa scrie numele intreg al blogului ca se simteau pacatosi, cel putin asa am simtit-o eu.
  a mai scris patratosu despre mine cu acelasi titlu si el a dat o explicatie teologica (gresita in fapt)

  Ideea mea de baza este: daca dumnezeu e ateu, crestinii ar trebui sa-i urmeze exemplul.

 2. Scurtu Sorin Izvoraş

  Extraordinară „poiezia”. „Ieducativă”, că de, suntem „ieuropeni” nevoie mare. Întâmplător sau nu , anul 2012 se dovedeşte a fi hotătâtor în privinţa limpezirii apelor. Din ce în ce mai mulţi oameni de ştiinţă, savanţi, profesori de toate nivelurile, studiind şi intrând cu studiul mai adânc în structura „materieu” ajung să exclame „aiasta nu se poate”, adică, fără existenţa unui COORDONATOR superior deocamdată înţelegerii noastre, doar evolutiv, afirmă ei, este imposibilă o asemenea complexitate a viului, pe care cu atâta emfază îl numim în continuare materie. Şi aceiaşi continuă,- am analizat cât a fost posibil….. şi am ajuns la concluzia că la baza materiei se află de fapt energia. Ce mai vreţi mai departe, ce mai urmăriţi în fapt. Acceptarea unor „teorii” bazate pe minciună. Nu mai este posibil, faceţi un pas mai departe şi veţi vedea ADEVĂRUL , care vă garantez că este surprinzător şi superb. Şi nu vorbesc „din cărţi” ,ci dintr-o experienţă de viaţă complexă şi îndeajuns de îndelungată încât să mă facă să afirm anumite lucruri ce pot părea desprinse de o realitate, în fapt , atât de relativă în perfecţiunea ei.
  Cu stimă şi respect Scurtu

 3. Scurtu Sorin Izvoraş

  Scuze, am uitat comentariul la „creştinii ce ar trebui să urmeze…..” După câte cunosc eu, omul a fost creat „după chipul şi asemănarea” nu şi cu toate celelalte atribute ale Divinităţii. Fiind crea, nu are cum să-şi nege filiaţia, aşa că…..! Dezbaterea aceasta trebuie să fie constructivă , nu să atragă minţile neexperimentate şi libere de constrângeri morale către imoralitate, libertinaj şi tot cortegiul de minciuni(şi atenţie le purtătorul-creatorul acestor minciuni)necurate
  Acelaşi şi cu aceleaşi sentimente

 4. Scurtu Sorin Izvoraş

  Dacă vrei să citeşti ceva despre miezul articolului, replicat de mine, treci pe Dumnezeu e ateu şi ai să te lămureşti.Cu omniscienţa cred că a dato-n bară. Este clar că este atoate ştiutor. Priveşte natura, ploile etc. şi ai să vezi că sunt legate de această TOTALITATE a universului. Nimic nu este de sine stătător, totul este în conexiune, văzută sau nu. Viitorul cred şi simt că-mi va da dreptate. Poate că nu sunt prea convingător , însă deocamdată atât.
  Scurtu

  1. Viitorul cred si simt ca imi va da dreptate MIE. Sunt convins ca nu-mi vei lua in considerare acest „argument”. Dar tu, pentru esti un nesimtit, ai vrea sa ti-l iau in considerare. Astfel de ce ai prezenta un asemenea „argument”? Poate esti un troll, caz in care esti un nesimtit.

   Desigur mai exista o varianta: esti ignorant cu privire la regulile argumentatiei. Caz in care iti recomand http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

 5. Scurtu Sorin Izvoraş

  Dacă eram un trol , eram cu arme şi bagaje în ”barca ta”, pe când eu , după cum vezi…. .NU SUNT. Nesimţirea mea se bazează strict, dar strict pe nesimţirea celor ce susţin aberaţii de la ADEVĂR, cu o nonşalanţă lipsită de argumente reale. Filosofia goală, bazată pe prejudecăţi şi raţionamente „aduse din condei” , nu poate acoperi în nici un fel plenitudinea ADEVĂRULUI. Poate că stingheresc pe mulţi prin faptul că exist, însă se pare că este nevoie şi de asemenea”monştri” pentru a mai potoli setea unora de alipire la minciună, la arma (existenţa însăşi) celui rău. Aşa dar, cum vrei să nu-ţi iau în consideraţie „argumentul” preluat de la mine , când este clar că tu chiar ai vrea să şi fie real. Dar oare ai o bază reală pentru a-l susţine?!
  Cu aceeaşi apreciere pentru spiritul combativ
  Scurtu

  1. Tu detii Adevarul cu „A” mare, ala care nu trebuie demonstrat si argumentat. Este exact adevarul pe care nu-l caut. Pentru ca toti cei care au pretins ca-l detin s-au dovedit a fi mancatori de rahat. Asa ca voi fi irational, voi face un apel la trecut, si voi concluziona acelasi lucru despre tine, nesimtitule. Bafta!

 6. Scurtu Sorin Izvoraş

  ADEVĂRUL există indiferent de orice părere, teorie sau prostie , aşa că nu-mi atribui mai mult decât este nevoie.
  Este normal să nu cauţi adevărul, tu care aperi însăşi minciuna, sau nu?!
  Eu încă mai aştept acordul tău de a purcede cel puţin la un dialog şi nu la un monolog blocant , iraţional şi pervertit.
  Nu există noroc, aşa că urarea ta nu are sens.
  Poate pe curând
  Scurtu/2

  1. Dialogul prespune schimbul de argumente valide si dovezi verificabile. Pana acum tot ce ai prezentat, nesimtitule, a fost doar „eu spun adevarul pentru asa zic eu”.

 7. Scurtu Sorin Izvoraş

  Dialogul trebuie să aibă într-adevăr o bază solidă. Cel ce îl începe ar trebui să-şi prezinte argumentele solide , valide şi verificabile , interlocutorul venind în întâmpinarea lor sau criticându-le cu acelaşi fel de argumente. Ori eu am văzut un şir de vorbe fără bază solidă sau logică ,ce în consecinţă trebuiau combătute . Dacă încerci să aduci argumentele mult lăudate (prin inexistenţă ), atunci putem să purcedem la a le discuta, dar aşa….?!
  Am adus argumentele ştiinţifice , de care până şi savanţii au început să – şi dea seama că este posibil să fie reale, deoarece, aşa cum am mai spus altundeva – „aşa ceva nu este posibil, am cercetat din ce în ce mai adânc materia şi am dat la finiş de energie , iar aranjarea materiei este atâta de complexă, mergând până la perfecţiune, încât rezultă că numai o raţiune superioară putea gândi şi efectua aşa ceva”.
  Nu am prezentat dovezile mele în totalitate, deoarece aş fi fost în faţa ta încă o dată „un mâncător de rahat” . Dar dacă într-adevăr te interesează , pune întrebările şi-ţi voi răspunde pe măsura posibilităţilor şi experienţei mele.
  Cu stimă, chiar ne împărtăşită
  Scurtu

  1. Am adus argumentele ştiinţifice…

   That’s what she said…
   Daca ce ai prezentat pana acum sunt argumente stiintfice ma lipsesc. Succes in continuare!

 8. Scurtu Sorin Izvoraş

  Trebuie să mai citeşti şi articole ştiinţifice , să vezi cu proprii ochi, pentru ca neâncrederea din tine să scadă până la convingerile relativ definitive.
  Oricum eu sunt mulţumit şi de faptul că poţi renunţa la a mai continua dialogul. Asta poate, din punctul meu de vedere, să mai însemne şi obiectivitatea ta , care înseamnă limita încredere în convingerile proprii şi ăsta este un progres. Eu nu închei definitiv, ci las loc cel puţin de Bună ziua.
  Scurtu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *