Daca vrei sa creasca PIB-ul ucide un politician

E intr-adevar atat de simplu. Sa zicem ca ai 2000 de lei cu care ai de gand sa-ti cumperi ceva (produsul X in valoare de 2000 de lei). Daca ucizi un politician vei avea nevoie de un avocat care sa te reprezinte in instanta. Sa zicem ca te va costa 2000 de lei. Avocatul va lua banii si isi va cumpara ceva (un produs Y in valoare de 2000 de lei). Daca ne uitam la rezultatul final vom vedea ca unii producatori de bunuri ajung in final posesorii a baniilor tai. Diferenta e ca, in cazul in care ucizi un politician, banii trec pe la avocat, care-ti taie factura (musai, ca nu vrei sa stimulezi evaziunea fiscala si daca vrei sa creasca PIB-ul) astfel incat PIB-ul va creste cu 2000 de lei.

Ca si bonus, in cazul in care ucizi un politician, taxele colectate de stat vor fi (aproape sigur) mai mari caci avocatul va fi impozitat pentru veniturile sale cu un procent superior impozitului de profit pe care-l plateste producatorul bunurilor. Astfel taxele (tva, impozit pe profit etc) platite de producatorul bunului X vor fi mai mici decat impozitul avocatului + taxele platite de producatorul bunului Y. In mod sigur premierul Romaniei va fi bucuros ca au crescut taxele colectate la buget.

Totusi nu e nevoie sa ucizi un politician ca sa creasca PIB-ul, e suficient si sa-l bagi in spital. Ba chiar e mai eficient. Pentru ca, in aceasta situatie, tu vei avea in continuare nevoie de avocati dar si politicianul va avea nevoie de medici. Banii pe care politicianul in cauza i-ar fi folosit pe, sa zicem, un concediu la Ibiza, vor merge la niste doctori care vor avea bani sa mearga la, sa zicem, Nisipurile de Aur. Inainte ca banii sa iasa din tara insa, ei vor face un drum pe la medicii care vor factura serviciile prestate, crescand astfel PIB-ul. Evident exista riscul ca politicianul batut mar sa fie tratat la o clinica din Austria si astfel sa ti se para ca eforturile tale au fost in zadar caci banii vor iesi din tara fara sa creasca PIB-ul. De aceea trebuie sa te asiguri sa nu produci pagube prea mari; o piatra in cap e prea mult, un pumn in fata prea putin, o ranga peste tibie… perfect.

PS: Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Acesta nu este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *