Open your eyes, free your mind

Crestinismul va distruge crestinismul

Din discutiile mele cu crestinii se pare ca sunt foarte putini cei care se lasa convinsi de argumentele non-teistilor. Creierul omul are o tendinta naturala de a-si proteja propriile credinte. Iar cum pentru credinciosi, orice vine impotriva credintei lor este o „ispitire de la Satana” e de inteles faptul ca argumentele rationale venite din partea cealalta a baricadei au putine sanse de izbanda.

Asta e vestea proasta. Vestea buna este ca crestinismul se demoleaza din interior. Din pacate prea incet. Poate ca un cuvant mai potrivit ar fi „erodare”. Sunt din ce in ce mai multe semnale care arata ca aroganta, nesimitirea, atitudinea BOR in general nu trece neobservata. De la lipsa de implicare a Bisericii Ortodoxe Romane in proiecte sociale, la limuzinele de lux ale Preafericitului (noua limuzina il face „mai Preafericit”?), la cheltuielile aberante si pana la actele de coruptie la care participa inalti oficiali ai bisericii toate arata ca pretentiile Bisericii privind autoritatea asupra moralitatii nu au nici un fundament in realitate.

Pretinsa autoritate a Bisericii in ceea ce priveste detinerea adevarului (moral, istoric sau stiintific) devine din ce in ce mai putin lipsita de fundament, si odata cu ea, pretinsa autoritate a religiei va fi privinta din ce in ce mai mult cu scepticism si ridicari de sprancene. Din ce in ce mai putine voci sunt cele care iau apararea Bisericii, iar cele care o fac par complet rupte de realitate pentru ca vad atacurile impotriva Bisericii drept atacuri impotriva religiei si argumentele lor se rezuma la apararea religiei (un exemplu este initiativa scoaterii religiei din programa scoalara).

In Romania, religia si-a intins tentaculele in toate domeniile (politica, invatamant, medicina) depasindu-si cu mult capacitatile de sustinere. In curand se va prabusi sub povara propriei greutati. Eu asta sper cu toate ca istoria arata ca sub-estimarea ignorantei maselor e o mare greseala.

11 Responses to “Crestinismul va distruge crestinismul”

 1. silviu sh spune:

  Nu stiu numele tau, nu stiu nici ce varsta ai, insa din tot ce citesc la tine incerc sa-mi fac o parere despre persoana ta. Sti? E normal sa fi suparat pe Biserica Ortodoxa Romana. Si eu sunt suparat. De foarte mult timp Ortodoxia nu mai este o „credinta dreapta”. Se declara biserica majoritara insa oricine citeste Biblia isi da seama ca nici macar ei nu o respecta. Nici preafericitul, nici preasfantul si nici preotul de la tzara.
  Bun articol.
  Te intreb care e parerea ta: crestin inseamna ortodox?
  Daca DA, atunci e nromal sa fi suparat pe orice crestin pe care il intalnesti. Daca crezi ca NU, nu ii judeca pe toti crestinii ca si cand ar fi ortodocsi. Chiar am intalnit crestini care sunt de admirat. Mi-ar placea foarte mult sa intalnesti macar unul din asta, care si-a dedicat viata intelegerii profunde a ceea ce vrea sa spuna Biblia. Sa vezi ce vieti frumoase sunt ale acelora care fac asa.
  Bun articol.

  P.S. – Nu sunt suparat pe ortodocsi doar pt ca eu nu sunt ortodocs. Daca as fi ortodocs, probabil as fi tot suparat si m-as declara ateu. E normal sa fi „non-teist” daca te relationezi la religia ortodocsa.

 2. logosfera spune:

  Nu sunt o persoana care considera ca exista un tip CORECT de „crestin”. Crestin pentru mine este oricine crede ca a existat o persoana pe nume Isus, care este fiul lui Dumnezeu, care a murit pe cruce pentru iertarea pacatelor si a inviat. Desigur ca de aici vin tot felul de alte informatii despre crestini (ex: cred in pacatul originar, cred in autoritatea bibliei etc).
  Exista persoane care sunt de admirat pentru ce fac intr-o zona a vietii lor sau de condamnat pentru altele. Spre exemplu un barbat isi poate abuza nevasta dar poate fi un chirurg de exceptie. In plus exista motive bune pentru a face ceva bun si motive gresite pentru a face ceva bun. Pot sa dau bani unui cersetor din compasiune sau pentru ca cineva imi pune pistolul la tampla. Sper ca sesizezi diferenta.
  Cand eram crestin consideram vietile unor sfinti/calugari/whatever frumoase. Am fost impresionat de Arsenie Boca. Acum imi este de-a dreptul respingator.

  Ai o parere gresita despre ce inseamna ateismul. Nu e frustrare cu o religie, mai multe sau chiar toate. E pur si simplu lipsa de credinta in Dumnezeu. Frustrarile pe care le vezi pe aici vin din relationarea cu religia (majoritar ortodoxa in Romania). Insa am scris si impotriva Islamului, evanghelistilor si am de gand sa scriu un articol cu privire la adventisti (pentru ca de curand am aflat de „trecerea” unei rude la aceasta varianta de crestinism). Daca intru in contact cu o religie si daca am chef si timp sa scriu o fac. Astea’s singurele „declansatoare”.

 3. david spune:

  Dacă nu te superi Logosfera,aş vrea să fac o remarcă mai pe înţelesul tuturor,referitoare la titlul articolului tău,
  Creştinismul va distruge Creştinismul.De fapt „ideologia”
  (normele,regulile de convieţuire socială”creştine vor distruge creştinismul,s-au mai bine spus, această sper ultimă formă de guvernare patriarhală.
  Aş vrea să menţionez faptul că, de la accederea sa la „PUTERE, „sistemului patriarhal”, a chinuit spiritul şi fiinţa umană,ori mi se pare ciudat faptul că nu se face legătura între creştinism şi sistemul patriarhal,opresiv şi imoral.Fiind în fapt una şi aceaşi GUVERNARE,numai că nu se spune SCLAVAGISM ci se spune CREŞTINISM(sclavagism modern).
  Noutatea pe care a adus-o, sitemul „patriarhal creştin” este faptul că:fiind robii tatălui creştinii(certificaţi, cu ocazia, botezului,cununiei,şi a morţii trupului)sunt educaţică este plăcută lui robia(exploatarea omului de către om),de aceea cuvăntul său ce-l sfănt,spune:”robilor săi exploataţi”să nu se înpotrivească „robilor exploatatori”,ba mai mult spune să-i BINECUVĂNTEZE pe cei ce asupresc,năpăstuiesc,deoarece,”el este:bun şi milostiv cu ce-i nemulţumitori şi răi.
  Culmea impertinenţei, s-au a cruntei prostii „tatăl”prin glasul fiului său spune că:cei ce păcătuiesc(produc o suferinţă,fizică,morală s-au materială) semenului , au de tată pe DIAVOLUL şi înplinesc voia tatălui lor care este în ei),deci ar fi interesant ce ar răspunde, un patriarhal creştin,la întrbarea!?,mai a DRACULUI(m-ai rău ca dracu)cine este!?
  Se pare că idologia patriarhal creştină,se consideră „tare”
  în adevărul afirmaţiei:TOŢI SUNTEM PĂCĂTOŞI,lucru cît se poate de adevărat,dar tot atît de ADEVĂRAT este faptul că nu TOŢI suntem profesionişti.
  Aşa că, atunci cînd creştinii vor pricepe aceste ADEVĂRURI,între altele şi faptul că nu TOŢI sunt NEGHINĂ(păcătoşi profesionişti),de fapt fiind GRÂU(sălbăticit),care a ajuns în această stare datorită „nefastei învăţături”:lăsaţi neghina să trăiască,şi trăiţi şi voi ca neghina,în acceptarea suferinţei cauzate reciproc,CREŞTINISMUL PATRIARHAL va primi o GREA şi MARE LOVITURĂ din interiorul său după cum bine ai spus.
  PS.se pare că NAŞUL LOR, „ANTECRISTUL”,(SPIRITELE ANTICREŞTINE) se va ocupa cu demascarea acestor „ADEVĂRURI” creştine,fiind în fapt un adept a DREPTĂŢII SOCIALE ŞI MORALE a VIEŢII, OCROTITOR a grîului(fiilor luminii)şi duşman al neghinei(fii întunericului),care între noi fie vorba sunt tot fii ai luminii,numai că nu vor să triască în lumină(DREPTATE)…
  În concluzie ANTI înseamnă înpotriva cui…!!?,a oricăror forme de exploatare a omului de către om şi lezare a DREPTĂŢII,DEMNITĂŢII UMANE.

 4. logosfera spune:

  @David. Ai dreptate in mare parte. Titlul articolului este „Crestinismul (religia organizata in culte si secte) va distruge crestinismul (credinta in Isus)”

 5. silviu sh spune:

  @David. Deci pana la urma ai demonstrat ca Anticristul este adevarat si, in privinta existentei lui viitoare (si chiar prezente), Biblia are dreptate. Asta pentru ca tu spui ca Anticristul va demasca falsitatea crestinismului. Pardon… Care Anticrist? De unde sti tu de el?

 6. logosfera spune:

  @silviu sh
  Pana sa-ti raspunda david trebuie sa-ti precizez ca ceea ce intelegi tu prin Anticrist difera de ceea ce intelege David.
  David a expus motivele pentru care religia crestina este o abominatie. Cum ea vine de la Cristos, Anticristul (in viziunea lui David) va demasca minciunile crestinismului. Anticristul e ceva bun in viziunea lui David pentru ca se opune unui lucru rau, crestinismul (pe care tu insa il vezi ca ceva pun).

  Intrebare pentru tine: nu ar fi cea mai mare tzeapa ca crestinismul sa fie produsul Satanei (in sensul de „entitate malefica ce se impotriveste lui Dumnezeu”) care-i pacaleste pe oameni sa creada intr-o religie falsa (singura adevarata fiind iudaismul)? Adica toata sarada cu Cristos sa fi fost o scena regizata de Satan. N-ar fi atunci Anticristul mesagerul lui Dumnezeu? Si ce parere ti-ai face despre un Dumnezeu care, dupa ce a stat si a vazut cum te-ai amagit cu crestinismul te-ar arunca in iad pentru eternitate pentru ca ai crezut in minciunea lui Satan?

 7. david spune:

  Mulţumesc Logosfera pt.”traducerea” exactă a comm meu.Se vede treaba că totuşi am reuşit să mă explic destul de coerent pt.cine este raţionalist şi respectă în gîndirea sa*principiile logicii*, acestă Nobilă Ştiinţă.LOGICA fiind în fapt „un arbitru de centru” imparţial,aşa cum a-i demonstrat LOGOSFERAîn în art.tău:Logica,un demers moral.
  GENIALĂ sesizarea ta,cu privire la MISIUNEA ANTECRISTULUI.Adeverită şi prin logica întrebare!?:”ce părere ţi-ai face despre un *dumnezeu*care, după ce a stat şi a văzut cum te-ai amăgit cu creştinismul te-ar arunca în iad pentru eternitate pentru că ai crezut în minciunnile lui Satan?”.
  Acum plecînd de la premisa că *DREPTATEA* NU A FOST, NU ESTE, ŞI NU VA FI RELIGIE(PROSTOLOGIE),se ajunge la logica concluzie,că este imperios necesar,ca DREPTATEA să facă de cunoscut,EREZIA NIMICITOARE,tocmai pt. a respecta această
  condiţie, esenţială, *DREPTATEA*.Alminteri cum este DREPTATEA, DREPTATE!?,dacă nu respectă această *condiţie*,
  indiferent de genul divinităţii,ÎNPĂRĂTEASA CERURILOR,înpărat ceresc,MAMA NATURĂ,tată creator a naturii,etc…
  Avînd în vedere faptul că în perioada guvernări sistemului
  Matriarhal(idologiei MATERNE),ARMONIA SOCIALĂ era la ea acasă,se adevereşte faptul că „Dreptatea Legislativă” era respectată.
  Odată cu „opţiunea” unei majorităţi a CETĂŢENILOR(în cunoştiinţă de cauză s-au nu),s-a trecut la sistemul patriarhal(ideologia paternă),istoria a consemnat,iar „actualitatea”, atestă incontestabil,ferocitatea acestui sistem,în care esenţial a fost respectarea,”LEGII” Legislative şi nu „DREPTATEA” Legislativă.Fiind cunoscut faptul şi de un prost cu acte în regulă,că termenul LEGE se referă la OBLIGATIVITATEA,
  regulilor,normelor de convieţuire socială(legislaţie)şi nu la FORMA CONŢINUTUL, LEGISLAŢIE,este concludet deci şi pt.un tîmpit că nu se poate ajunge la DREPTATE SOCIALĂ şi implicit la ARMONIA SOCIALĂ, PIERDUTĂ.
  Termenul care defineşte FORMA,CONŢINUTUL,unei legislaţii este DREPTATEA,regulilor,normelor,care conţin acea legislaţie.
  În concluzie ANTICRISTUL,va propune o CONSTITUŢIE,cu 4 art.esenţiale.
  art.1 NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE DREPTATE.
  art.2 DREPTATEA SE INSTITUIE PRIN LEGE
  art.3 ORICINE POATE PROPUNE REGULI,NORME,DE CONVIEŢUIRE SOCIALĂ, CU CONDIŢIA, APLICĂRII PREVENTIVE A EFECTELOR ACELOR REGULI,NORME,PE „PIELEA” PERSOANEI CARE LE-A PROPUS
  art.4 SE DESFIINŢEAZĂ TERMENUL *PROPIETATE*(deoarece viaţa *propietarului* este limitată şi durata de *propietate*este scurtă),SE FOLOSEŞTE TERMENUL *FOLOSINŢĂ VEŞNICĂ A VIEŢII ŞI A CELOR NECESARE FERICIRI VIEŢII*,CU CONDIŢIA RESPECTĂRII ART.1 ŞI 2 DIN CONSTITUŢIE.
  Respectînd deci LOGICA şi implici DREPTATEA se ajunge la concluzia că,atît GRÎUL (sălbăticit) cît şi NEGHINA (profesionistă), au o şansă reală să alegă cum vor să trăiască în continuare,deoarece faptele trecutului nu sunt
  ţinute la „socoteală”.
  Odată respectate aceste condiţii,DREPTATEA nu poate fi acuzată că a încălcat Dreptatea,şi derularea *evenimentelor* este posibilă,cu atît mai mult,deoarece GRÎUL trezit la realitate „strigă supărător” către DIVINITATEA VIEŢII ŞI IMPLICIT A DREPTĂŢII să se facă DREPTATE.
  Aşa că,datorită unei „cereri” sa trecut la odiosul sistem
  patriarhal, dovedit,şi tot ca urmare a unei „cereri”(dorinţe) se va reveni la IDEOLOGIA MATERNĂ şi astfel la Armonia Socială PIERDUTĂ,indiferent de numărul CETĂŢENILOR care doresc acest lucru.
  PS.Din perspectiva, ROMÂNIA NOUL CENTRU SPIRITUAL A OMENIRI,rezultă că ANTE este d’eal nostru şi este MESIA,pe care o parte a evreilor îl aşteaptă,cam de mult să facă DREPTETE pe pămînt.
  Ca o curiozitate ma-i menţionez faptul că,evreii au cunoscut guvernarea MATERNĂ atestată scripturistic la iermia:cap.44,unde se spune că;atunci cănd ÎNPĂRAŢII,căpeteniile,poporul se închinau (respectau), ideologia MATERNĂ, ÎNPĂRĂTEASA CERURILOR,veghea asupra lor,şi nu duceau lipsă de nimic,erau fericiţi.
  Dacia noastră străbună,leagănul „civilizaţiei Europei” a fost condusă tot de o Divinitate Feminină,HESTIA,de la care Zamolxe a luat personal, BELEAGINELE(Legile frumoase) şi tot el ticălosul a făcut trcerea la sistemul patriarhal,ca de altfel MOISE la evrei.Se prea leagă toate,de aceea am ajuns la aceste „concluzii”.

 8. david spune:

  silviu sh.Fi serios d-le, dumneata ce anticrist aştepţi?
  Unul să spună că; cel ce îţi i-a haina,nu e suficient că-i dai şi cămaşa,aşa că trebuie să-i da’i pînă şi chiloţii!!?.
  Pardon…,la sfîînta poruncă;nu te înpotrivi celu-i ce-ţi i-a
  ale tale cu sila,ce ma-i poate adăuga ANTI?

 9. SAMURAI spune:

  Crestinismul othodox este cea mai rea dintre toate religiile ! Intruchipeaza toate relele lumii : minciuna , lenea , prefacatoria ,,,iubirea aproapelului” , coruptia … Este o prostitutie ca si politica : toate putorile devin preoti : sa manance , sa bea , fete bisericesti grase , intinse, pe spatele robilor care doneaza la manastiri sa ajunga de-a dreapta Tatalui care ar fi dat orice sa fie dat jos de pe cruce fiul lui ( vorba lui Cioran ) : O MINCIUNA DE 2000 de ani ! … 1000 de ani putem canta( INUTIL ) inca : DESTEAPTA-TE ROMANE !

Lasa un comentariu