Crestinii spun lucruri traznite (I)

Intr-un schimb de replici cu un crestin, legat de pacatul originar, am primit confirmarea ca toata povestea a fost o ambuscada:

adam si eva inaiinte sa pacatuiasca prin neascultare muscind din marul din pom. erau ca niste fiinte ceresti cestiind ce este neascultarea de Dumnezeu. iar scena aceasta de neascultare trebuia sa se faca ca sa inceapa planul lui Dumnezeu in ce priveste mintuiirea omenirii. taina aceasta alui DUMNEZEU treuia sa aiba loc printrun inceput tainic dupa cum ai citit in genesa

Deci pacatul originar era musai sa se intample ca lumea care nu exista atunci sa se mantuiasca de pacat… care n-ar fi aparut daca nu era pus pomul acolo chiar de catre Yehova. Poza cu Eva muscand din fruct ar trebui pusa in dictionar in dreptul expresiei „exercitiu de futilitate”. Probabil ca Yehova era plictisit dupa o eternitate in singurate, inca una cu prostu’ de fii-su (cum o fi sa fii fiu de Dumnezeu si pret de cateva eternitati sa nu creezi nimic), si inca una in care-si faceau laba unul altuia s-a gandit:

„bah… bah… bah… ma plictisesc ingrozitor… bah fiule, fii antena aici… hai sa fac o chestie… fac niste oameni, le spun sa nu faca ceva dar ii construisc in asa fel incat s-o faca, apoi pentru cateva mii de ani o sa inceapa un proces de curatire a murdariei spirituale cauzate de neascultare. partea misto e ca peste vreo 3000 de ani te trimit pe tine sa te biciuasca unii, ca am vazut ca-ti place perversule, si-i mai obligam pe fraieri sa se spele de pacate inca vreo 2000 de ani. dup-aia il lasam pe var-tu, Satan, sa domneasca 1000 de ani ca e si el plictisit (uite saracutu’ cum isi baga singur in cur coada de drac) si dup-aia te intorci si facem Tribunalul Divin. Sa vezi ce misto o sa fie cand o sa-i luam pe toti la intrebari. d’alea grele gen „Ai ravnit la averea vecinului tau?”. sa vezi prostii cum o sa dea din colt in colt si-o sa se fastaceasca fara sa stie ca eu i-am facut asa. si cat timp prostovanii o sa-si dea in cap unii la altii cu privire la cine crede in dumnezeul cel mai adevarat avem timp sa ne gandim ce facem dup-aia… ca uite ale dracu’ eternitati ce lungi sunt”

3 comentarii la „Crestinii spun lucruri traznite (I)”

  1. Ha Ha Ha articolul asta m-a facut sa rad in lacrimi …
    Ma gandesc oare s-a legalizat iarba in anumite orase din Romania si eu nu stiu ???? Oricum erai high cand ai scris articolul asta … nu-i asa ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *