Crestinii spun adevarul: despre Iad

Alex Curbet (alexcurbet.wordpress.com), incearca sa-si stimuleze fratii evanghelisti sa raspandeasca mesajul religiei lor folosind clipul de mai jos.

http://www.youtube.com/watch?v=Dj6L2j20tsk

Da, in sfarsit crestinii recunosc ca Iadul este o sperietoare menita sa te convinga de religia lor. Clipul pare ca este destinat sa-i convinga pe crestini ca trebuie sa raspandeasca mesajul variantei lor de crestinism pentru ca, altfel, multi se vor trezi ca o parte din prietenii lor au ajuns in Iad. Din pacate, tehnica de manipulare este putin mai subtila. Pentru a fi convins ca trebuie sa raspandesti mesajul „Domnului” trebuie sa crezi ca intr-adevar cine nu crede in zeul tau va ajunge in iad. Daca nu esti foarte convins de asta, vocea tremuranda si poezia de la sfarsit te vor convinge de asta (cineva se joaca cu emotiile tale).

In filmul „Numele trandafirului”, realizat dupa nuvela lui Umberto Eco (n-am citit cartea asa ca nu are rost sa dau impresia ca am citit-o prin omisiune), este vorba de o serie de crime care au loc intr-o manastire. Criminalul otravea colturile unei carti ce continea umor, astfel incat cei care citeau cartea mureau (pentru ca dadeau pagina cu degetul umezit pe varful limbii). Atunci cand este prins, criminalul spune ca a facut asta pentru ca rasul submineaza credinta, care trebuie sa fie serioasa.

Daca esti crestin iti propun un test. In clipul de mai jos un musulman incearca sa te convinga de gravitatea pedepselor la care vor fi supusi cei ce nu cred in Allah (tu nu crezi in Allah, asa-i?). Urmareste-l si spune-mi reactia ta.

Te-ai ingrozit? Daca da, te gandesti sa te convertesti? Eu cred ca ai ras. Nu-i asa ca atunci cand razi, Iadul nu mai are nici o putere asupra ta? Si totusi, de ce razi doar cand e vorba de Iadul altor religii? De ce nu razi si cand e vorba de iadul religiei tale? Nu, nu ma refer la Iadul descris in bancurile cu Scaraotsky ci la Iadul descris in la slujbe sau in cartile editate de Patriarhie.

3 comentarii la „Crestinii spun adevarul: despre Iad”

 1. Specia umană este foarte tristă. Poate printre cele mai nefericite de pe Pământ. Altfel nu-mi pot explica de ce preferă să creadă aceste minciuni îngrozitoare în loc să accepte realitatea.

 2. Te implor…nu te lasa inselat de cel rau, care este tatal minciunii… Scriptura spune clar ca cine nu se pocaieste si nu se intoarce la Hristos, merge singur spre iad.

  Dar Dumnezeu nu doreste acest lucru, pt ca ne iubeste si a murit pt noi… Insa ne-a dat puterea sa alegem – intre El, mantuire, iubire,pace si placerile de o clipa ale pacatului, moarte, chin, iad.

  Fii binecuvantat. Id ul meu este : givemewingstfly in caz ca cineva doreste sa vorbim.

 3. @Andreea
  de ce esti nesimtita? scrie in Coran ca Mohamed este ultimul profet a lui Dumnezeu? scrie. si totusi tu nu crezi. in schimb, in nesimtirea ta ipocrita, imi ceri mie sa cred intr-o carte pentru ca… asa zici tu.
  ce-ar fi data ti-as cere eu sa crezi in cartile cu Harry Potter, sa te pun pe o matura pe care scrie Escalibur 2000 si sa te imping de la etajul 10 ca sa zbori pe matura? nu-i asa ca mi-ai spune ca-s nebun mai nesimtito!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *