Crestinii cred pe ascuns in Zeus?

A spus-o un preot ortodox la emisiunea lui Lucian Mandruta. Bine, nu exact cu cuvintele astea, dar ne-a explicat si „demonstrat” „logic” ca ateii cred in Dumnezeu pentru ca prin negarea lui Dumnezeu il afirma datorita faptului ca sunt obligati sa se raporteze la acest concept.

E ciudat ca nici moderatorul emisiunii nici celalalt invitat nu l-a intrebat daca i-a spus vreodata vreunui copil ca Mos Craciun nu exista si ca, daca a facut asta in mod sigur, e o dovada ca preotul crede in Mos Craciun. Dar nu vreau sa intru din nou intr-o polemica cu cei care spun ca nu e normal sa compari Creatorul Cadourilor cu Creatorul Universului care este un cadou pentru cei ce considera ca reprezentantii lui Dumnezeu pe pamant sunt niste oameni de anvergura si calibrul preotului respectiv.

Respectivul preot, saracul (in sens mental nu financiar), incepuse sa explice cum, daca ar crede ca nu exista o masa intre el si Lucian Mandruta nu ar face eforturi sa demonstreze ca nu exista. Numai ca, fiind redus mintal de la atatea disonante cognitive ce trebuie sa-i umble prin cap de la cititul si acceptarea Bibliei, s-a balbait spunand ceva de genul „Eu daca n-as crede ca nu exista o masa intre mine si domnul Mandruta nu as incepe sa incerc sa demonstrez ca exista”. Intelegeti frati crestini? Un om care a terminat facultatea reprezentantilor lui Dumnezeu nu e in stare nici sa memoreze unul din cele mai puerile argumente impotriva necredintei active (caci argumentul se poate aplica si celor care incearca sa demonstreze ca astrologia e o prostie, adica sunt necredinciosi activi in ceea ce priveste astrologia).

Mergand pe firul „logic” al preotului am aflat ca crestinii cred in Zeus. Existenta lui Yehova implica inexistenta lui Zeus, iar efortul crestinilor de a-si arata credinta in Yehova inseamna efortul de a nega existenta lui Zeus. Dar pentru negarea existentei lui Zeus, il afirmi, caci trebuie sa te raportezi la conceptul de Zeus atunci cand il negi.

Desigur, alternativa la concluzia asta ar fi ca preotul respectiv e doar un alt „bou al baltii” din marea BOR (Balta Ortodoxa Romana). Sau ca pretentia Baltii ca boii sai sunt reprezentantii lui Dumnezeu pe Pamant e nefondata. Sau, mai rau, ca boii baltii sunt facuti dupa chipul si asemanarea unui Bou Suprem.

5 comentarii la „Crestinii cred pe ascuns in Zeus?”

  1. Nu. Nici n-au apucat sa deschida gura ca a bagat-o pe aia cu „Regimurile ateiste au provocat… blah… blah…”.

    Mai am de scris un post legat de elucubratiile boului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *