Crestinii adevarati nu folosesc aspirina

Acum cateva zile wcpss homework help ca exista o incompatibilitate intre credinta intr-un zeu interventionist precum cel biblic si utilizarea aspirinei. Singurul crestin care a binevoit sa conteste ideea a spus ca sunt ignorant. Cum ignoranta reprezinta doar lipsa informatiei aceasta problema se rezolva foarte usor… prin informare. Crestinul respectiv ar fi putut foarte usor sa publice un link cu informatia necesara pentru a ma lumina. Ar fi durat tot atit cat i-a luat sa-mi spuna ca sunt ignorant. Daca acea informatie ar fi exista intr-adevar.

Aduc un nou argument in sprijinul ideii ca aspirina si crestinismul sunt incompatibile si argumentul imi este furnizat de un jc creative writing. In acea pagina se explica foarte clar puterea rugaciunii, cand si cum functioneaza.

De ce unele rugăciuni nu sunt „ascultate”?

Unii oameni se îmbolnăvesc şi chiar mor; alţii au probleme financiare; alţii se pot confrunta cu diferite alte dificultăţi. Ce se poate face atunci?

Dumnezeu ne spune să ne lăsăm grijile în seama Sa. Chiar şi când o situaţie rămâne apăsătoare: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi.”12 Chiar dacă situaţia pare scăpată de sub control, totuşi nu este… Chiar atunci când lumea întreagă pare să se prăbuşească, Dumnezeu ne poate ajuta să rămânem în picioare. În acele clipe omul poate fi foarte recunoscător că Îl cunoaşte pe Dumnezeu.

„Domnul este aproape. Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Iisus.”13 Soluţiile, rezolvările pe care le poate găsi Dumnezeu la problema respectivă depăşesc cu mult tot ce am crede noi că este cu putinţă. Probabil că orice persoană care-L urmează cu adevărat pe Hristos ar putea da exemple de acest gen din viaţa sa. Însă chiar dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, în ciuda problemelor cu care ne confruntăm, Dumnezeu ne poate da pace. Iisus Hristos a spus: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”14

În această clipă (când situaţia este încă încâlcită), Dumnezeu ne cere să ne încredem în El în continuare – să „umblăm prin credinţă, nu prin vedere”, după cum spune Biblia. Dar nu este vorba de credinţă oarbă. Ci este vorba că ne bizuim pe caracterul lui Dumnezeu. Maşina care merge pe un pod solid se sprijină în totalitate pe soliditatea podului; nu contează ce crede şoferul, ce gândeşte sau ce discută cu pasagerul de lângă el. Maşina ajunge în siguranţă la celălalt capăt al podului datorită solidităţii podului, în care şoferul a ales să creadă de la bun început.

Crestinii de la everystudent.ro spun ca in situatii grele trebuie sa ai incredere in Dumnezeu. Nu ar trebui cu atat mai mult sa ai incredere in situatii usoare? Si atunci, crestinule, de ce dai fuga la farmacie sa iei aspirina atunci cand racesti? De ce nu te rogi si nu-ti pui increderea in zeul tau? Nu cumva, tu nu crezi cu adevarat in zeul biblic? Nu cumva doar de frica mortii accepti o parte din ideile religiei crestine, si anume doar partea care iti convine (ex: viata dupa moarte)? Si chiar crezi ca zeul tau omniscient este atat de prost incat sa nu-ti vada fatarnicia si lipsa de credinta?

In manualul de biologie ortodoxa se spune ca evolutionismul nu este stiintific si ca se bazeaza pe o filozofie naturalista, o filozofie care spune ca totul se explica prin fenomene naturale. Cea mai mare parte a medicamentelor se bazeaza pe concluzii furnizate de evolutionism: teoria germenilor si virusilor, maladiile genetice. Medicamentele ar functiona daca teoria evolutionista ar fi adevarata.

Crestinule, daca tu esti consumator de medicamente iti pun o intrebare: Te-ai gandit vreodata ca poate faptul ca tu te vindeci in urma consumului de medicamente se datoareaza interventiei Satanei si nu medicamentului in sine? Nu este posibil ca Satana sa te vindece intarindu-ti credinta in medicamente si slabindu-ti credinta in Dumnezeu? Nu-ti este frica de ziua in care Dumnezeu la poarta Raiului te va intreba „De ce nu te-ai rugat cand ti-a fost rau? N-am spus in biblie ca credinta poate muta muntii din loc? Atunci de ce crezi ca nu poate ucide un stafilococ nenorocit?” Nu care cumva e mai bine sa nu folosesti medicamente? Daca Dumnezeu exista si accepta sa folosesti medicamente si vei muri pentru ca nu le folosesti nu patesti nimic si poate chiar iti va aprecia credinta de care dai dovada. Dar daca Dumnezeu nu accepta sa folosesti medicamente si vrea sa i te rogi de fiecare data cand ai nevoie iti va pedepsi lipsa de credinta. Nu-i mai sigur, pe termen lung (eternitate), sa nu folosesti medicamente?

3 comentarii la „Crestinii adevarati nu folosesc aspirina”

 1. Imi pare rau dar nu sunt de acord cu dumneavoastra.Avem in Biblie pilda data de Domnul Isus cu Bunul samaritean in care se spune ca samariteanul l-a ingrijit pe omul cazut intre talhari cu untdelemn si vin pe rani (Luca 10.34 ),deci Domnul Isus nu a condamnat ingrijirea medicala,iar in alt caz apostolul Pavel cand il indeamna pe ucenicul sau Timotei sa bea si putin vin din cauza deselor imbolnaviri de stomac(putin vin fin considerat medicament)-1 Timotei 5.23

 2. @laiko
  ce spui tu acolo arata doar ca exista contradictii in Biblie. Las la o parte faptul ca Pavel nu e Dumnezeu si ca, deci, sfatul sau nu are legatura cu argumentul meu. Si mai las la o parte si faptul ca omisiunea lui Isus de a-l infiera pe samaritean pentru lipsa de credinta nu arata ca lipsa de credinta este acceptata de Isus (lipsa negatiei <> afirmatie).
  Argumentul ramane in picioare. Porninde la premisele
  1. Isus a spus ca credinta muta muntii din loc,
  2. E mai usor sa scapi de gripa decat sa muti muntii din loc
  3. Rugaciunea este o demonstrare a credintei
  ajungem la concluzia:
  4. Utilizarea altor mijloace decat rugaciunea pentru vindecarea de gripa este o dovada de necredinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *