Craciun estival

Un cercetator australian a emis o teorie conform careia grant macewan creative writing si ca, implicit, Craciunul ar trebui sarbatorit tot atunci.

Specialiştii susţin că “Steaua magilor” a fost, cel mai probabil, o aliniere spectaculoasă a planetelor Venus şi Jupiter, care s-au apropiat atât de mult, încât au început să strălucească împreună, deodată.

Cat de specialist poate sa fie o persoana care afirma ca a fost nevoie de o aliniere „naturala” a planetelor pentru a semnala venirea pe lume a celui care va muta dracii in porci, va schimba apa in vin, si se va scula din morti? Primele intrebari pe care un specialist si le-ar pune la aflarea acestei noi informatii despre lume ar fi urmatoarele: „Dumnezeu stia de cand a facut universul ca isi va trimite fiul pentru sacrificare? Daca da atunci liberul arbitru nu exista. Daca nu, a fost o coincidenta? Daca a fost o coincidenta atunci Steaua Magilor nu anunta nimic. Daca nu a fost o coincidenta si nici un eveniment prevazut atunci in mod sigur Dumnezeu si-a bagat coada degetul si s-a jucat cu planetele ca sa anunte venirea fiului sau. Caz in care masuratorile facute de mai sus mentionatul cercetator pot fi aruncate la groapa de gunoi a ideilor cretze.

Mai mult celebrul cercetator a luat “Evanghelia după Matei” ca punct de referinţă. Pentru el probabil ca e absolut irelevant ca epistemologia autoritariva si supranaturala care sta la baza evangheliei respective este in contradictie cu epistemologia naturalist-empirica ce sta la baza software-ului care recreaza cerul exact asa cum arata el acum 2000 de ani.

In aceeasi nota aberanta articolul se incheie cu o alta tampenie.

Astronomul australian a declarat că teoria lui nu reprezintă în niciun caz o încercare de defăimare a religiei, ci dimpotrivă, rezultatele sale vin în sprijinul religiei, din moment ce un corp strălucitor a luminat cerul deasupra Orientului exact în perioada descrisă de textele religioase.

In traducere liber: daca se dovedeste ca Biserica si cam toti ce ce se pretind a fi in aceeasi retea GSM cu Dumnezeu maninca de vreo 2000 de ani incoace numai drajeuri de capra asta nu inseamna ca religia reprezinta doar drajeuri de capra ci, dimpotriva, e pur si simplu mana cereasca.

Gasesc normala atitudinea crestinilor care s-au zburlit la auzul „monstruoasei” ipoteze. Daca primele concilii crestine n-au fost in stare sa precizeze cu exactitate ziua in care s-a nascut Isus desi aveau la dispozitie cateva genealogii complete (diferite, dar exacte) apoi ce incredere sa mai ai in spusele unora ca Seraphim Rose, Cleopa si alti „parinti” care sunt la fel de apropiati de Dumnezeu ca si aia care n-au fost in stare sa se inteleaga asupra conceptiei imaculate, filocaliei si a altor concepte imaginaro-inexistente. Cum adica sa spuna stiinta dupa 2000 de ani cand s-a nascut Isus? Pe 17 iunie, an de an, de aproape 2000 de ani incoace Isus, dupa ce s-a sacrificat pentru noi, sta ca fraierul in coltul camerei sale asteptand sa-l sarbatorim si isi ia revansa pe 25 decembrie cand se uita la noi cat de fraieri suntem ca-l sarbatorim in alta zi.

Va urez „Sarbatori fericite!” caci Craciunul a fost acum 6 luni.

Un comentariu la „Craciun estival”

  1. Pingback: http://mail.logosfera.ro/creative-writing-on-bhagat-singh/

Lasă un răspuns creative writing 3rd person

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *