Comunistii vechi si noi

Adrian Avarvarei a publicat o real dissertation help. Explicatia continea afirmatia ca valoarea bunurilor se exprima in functie de volumul de munca incorporat asa ca am comentat aceasta eroare, prezentand un exemplu simplificat privind valoarea unei gropi. Am intrat apoi intr-o polemica cu Jethro, un comunist de tip nou (ma rog, cred ca el se considera socialist) pe care o puteti vedea pe blogul lui Adrian Avaravarei.

Jethro, a avut si initiativa publicarii unui articol pe blogul personal (l-avantgarde.blogspot.com/2010/01/probabil-ca-nu-exista-nici-un-dumnezeu.html) la care a adaugat comentarii despre normarea muncii in capitalism, desi noi discutam despre valoarea muncii, precum si citate din diversi autorii, la o parte din ele simtind nevoia sa faca si sublinieri.

„liberalism didactic, format din idei fragmentare, din sentinte si formule mnemotehnice”

„Ca si cum acest liberalism expurgat si rudimentar ar fi ultimul pedagog al democratiei.”

A incheiat apoteotic cu un aforism orgasmic emis de Nicolae Iorga:

„Ataci o părere a unui prost şi te trezeşti cu prostul întreg în discuţie”

Mai toate aformismele au defectul ca nu sunt argument si prostul obicei ca sunt reversibile, adica interlocutorul le poate rosti cu aceea „forta ironica”. Spre exemplu, fraza „daca taceai filozof ramaneai” e valabila si pentru cel care a rostit-o, nu? Asa ca am scris pe blogul avantgardistului de serviciu al universului urmatorul comentariu (pe care l-am salvat pentru ca intuiam cu cine vorbesc):

De ce banii din zimbawue valoreaza mai putin decat hartia pe care sunt tipariti?
Ce valoare are un satelit artificial pentru omul pesterii?

„Ataci o parere a unui prost si te trezesti cu prostul întreg în discutie” – Eu am atacat parerea prostului care a facut clipul. Si m-am trezit cu tine in discutie.

Raspunsul avantgardistilor a fost interzicerea publicarii mesajului (e un site la care scriu vreo 6 avantgardisti):

@Logosfera
Sunt interzise: atacul la persoana, insultele, comentariile bazate pe locutiuni adjectivale, rabufnirile necontrolate, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportamentul nepotrivit sau ofensator, incitarea la violenta. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.

Pe blogul meu nu am cenzurat decat comentariile prin care mi se cereau schimburi de linkuri (in afara spam-ului detectat de software ). Las cititorii sa judece cat de mult se potriveste situatia actuala cu cv writing service crawley si cat de mult difera comunistii noi fata de cei vechi.

7 comentarii la „Comunistii vechi si noi”

 1. off topic, scuze
  ma intereseaza de mai multa vreme- ca am mai auzit undeva de replica asta- unde a zis petre tutea chestia asta pe care o ai tu in dreapta”… să faci treisprezece ani de temniţă pentru un popor de idioţi! …”?
  poti sa-mi spui, te rog? era un interviu?> era un context? intr-o carte?
  multumesc 🙂

 2. Am vazut comentariile tale de pe celalalt blog. Am 2 chestii de spus:
  1. Nici Marx nu prea a avut contact cu economia la viata lui din cate stiu. Stia despre economie mai mult din carti.

  2. In bruma de economie pe care am invatat-o eu valoarea unui bun/serviciu e data de piata, adica de cerere si oferta. De asta aveam noi in ’89 o gramada de fabrici care produceau pe stoc, deoarece comunistii au aplicat fidel teoria lui Marx si au gresit.

 3. @TLP:
  1. Marx a fost finatat de Engels, printre altii; si-a publicat lucrarile cu mare intarziere; ai dreptate in principiu, era un teoretician.
  2. Asta am zis si eu la mine pe blog intr-un comentariu la polemica Logosfera/Jethro.

 4. Pingback: Despre valoarea unei sticle cu apa | Logosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *