Comunicat de presa: ROMPAN sustine coruptia

Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN) doreste sa anunte consumatorii de paine din Romania ca va intrepinde eforturi deosebite pentru cresterea coruptiei in Romania. Presedintele ROMPAN, Aurel Popescu, anunta ca in urma unei anchete amanuntite s-a observat ca oamenii cumpara painea pe care comerciantii o inghesuie printre pungi cu detergent, sticle de diluant, vopsea sau chiar carne stricata. Manati de un spirit civic bine temperat, conducatorii si membri ROMPAN au inaintat guvernului o propunere prin care se urmareste reglementarea cu strictete a modului in care se comercializeaza painea. Aceasta masura va duce, pe langa cresterea calitatii painii vandute, la reducerea pretului de vanzare la paine, pentru ca de-a lungul istoriei s-a demonstrat ca de fiecare daca cand sunt mai putini producatori pe piata preturile scad. Oricine isi poate aduce aminte cu placere ce preturi mici aveau produsele alimentare pe vremea lui Ceausescu. „Dupa o coada de 2 ore puteai cumpara un litru de lapte cu 2 lei, dar acum, cu zeci de comercianti pe piata, litrul de lapte este 4 lei. Ce vremuri!” ne-a  spus Aurel Popescu, oftand nostalgic.

Domnul Aurel Popescu doreste sa precizeze totusi ca este constient de faptul cineva, nu spunem cine, persoane importante din birocratia romaneasca, vor trebui sa urmareasca ca aceasta lege sa fie respectata. Iata ce a declarat Aurel Popescu pentru site-ul logosfera.ro:

Suntem pe deplin constienti de faptul ca, birocratia romaneasca, acesta „Cosa Nostra” a functionarilor corupti va fi responsabila cu aplicarea acestei legi. Va fi nevoie de mai multi functionari in aparatul de stat, deci masura creaza locuri de munca. Desigur noii functionari vor fi platiti din banii contribuabililor dar, cum am afirmat anterior (inainte de pornirea reportofonului – n.r), contribuabilii vor plati mai putin pe paine asa ca isi vor putea permite sa plateasca impozite mai mari, sau strazi mai proaste, sau spitale mai mucegaite, ma rog ce va decide guvernul in continuare. Un alt aspect pozitiv al acestei masuri este ca, o parte din functionarii pusi sa urmeasca respectarea legii vor fi mituiti pentru a trece cu vederea nerespectarea regulilor de catre magazinele mai mici. Asta va duce pe de o parte la imbogatirea acestora, si pe de alta parte la cresterea pretului la paine pentru ca cei ce nu respecta legea vor trece aceste costuri asupra clientilor. Noi dorim sa vedem cat mai multi functionari si inspectori de la Sanepid cu vile pe la munte si concedii in strainatate.

Intrebat daca a luat in calcul posibilitatea ca aparatul de stat sa devina prea puternic si sa ajunga sa afecteze negativ activatea membrilor ROMPAN, domnul Aurel Popescu a confirmat existenta acestui risc si a precizat ca „este perfect posibil ca monstrul birocratiei sa ajunga, cum spun americanii, too big to fail, si sa fim nevoiti sa traim din mila lui, dar pana vom ajunge sa ne luam controale pe toate orificiile cuptoarelor de paine ca eu, impreuna cu directorii firmelor membre ROMPAN, speram sa castigam suficienti bani de pe urma falimentului evazionistilor incat sa ne permitem sa ma retragem undeva, la munte carlo, vorba presedintelui Basescu”.

Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare, si anume cu boicotarea produselor membrilor ROMPAN si achizitionarea unei masini de facut paine.

7 comentarii la „Comunicat de presa: ROMPAN sustine coruptia”

 1. Paine se face si in lighean si apoi in cuptor. Pamflet sau nu oamenii trebuie sa invete sa-si faca ei singurei painea la fel cum orice om trebuie sa stie ca maioneza nu vine dintr-o planta.

  1. @testokick

   N-ai inteles, painea se face in cladiri dezafectate, neaparat evazionand statul hot pe care-l furi din postura de libertin intr-o cireada de oi si nu de sociopat intr-o societate umana, iar desfacerea „produselor” la standarde medievale e „musai un must”.

   1. „neaparat evazionand statul hot pe care-l furi”

    Bravo, socialist borat, nu te dezminti deloc: impotrivirea la talharia in forma continuata a statului e … furt! Inteligentu’ pizdii, de ce oare nu te-o fi avortat ma-ta la timp?

    „din postura de libertin”

    Ti se explica de ani intregi pe forumuri care-i diferenta dintre „libertarian” si „libertin” si tu nimic: Batman, Batman! Nu mai bine te avorta ma-ta la timp?

 2. „Pâinea făcută la aparatul de pâine are un preţ prohibitiv.”

  Curios, pe mine o paine de cca. 900 de grame ma costa cam 2,50 lei (apa, faina, sare, zahar, drojdie, ulei si energie electrica).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *