Codul lui Oreste si Conspiratia Vorbirii

Incep sa ma gandesc serios daca ateismul meu e o alegere sau decizie fundamentata pe baze rationale. Pur si simplu a fost o coincidenta prea mare ca sa pun asta pe seama intamplarii. Despre ce e vorba? Ma uit destul de rar la televizor. Si atunci cand o fac am doar cateva canale pe care le accesez. Niciodata nu butonez intrega lista de canale. Decat atunci cand vreau sa dau din intamplare peste canalul de porn. Sansele sa vizionez canalul B1 sunt deja extrem de mici. Sansele sa vizionez canalul B1 atunci cand e Oreste sunt si mai mici. Si totusi aproape intotdeauna dau de Oreste. E ca si cum Universul sau Dumnezeu cu toata fiinta lui ar vrea sa-l urmaresc pe Oreste.

Aseara am dat din nou peste Oreste care parea a fi invitat intr-o emisiune in care o alta ametita face magiun din toate religie si misticism new-age. La un moment dat Oreste a intrerupt-o pe moderatoare pentru a se lansa intr-o lunga expunere cu privire la… tacere. Aproape ca regret faptul ca in acel moment nu beam niste cafea si nu eram in camera cu un fotograf profesionist; nu am in colectia de fotografii o poza in care sa-mi iasa cafeaua pe nas si tare mi-as fi dorit una.

Oreste povestea ca oamenii au uitat sa taca pentru ca atunci cand tac il pot asculta pe Dumnezeu. Care Dumnezeu nu a contenit sa ne vorbeasca, dar oamenii au luat decizia sa vorbeasca si astfel sa nu-l mai asculte. Pentru a transmite o idee atat de simpla Oreste a vorbit destul de mult. Mi-l si imaginez pe Dumnezeu:

Alo… doi, zece… doi, zece… Oreste, esti pe receptie? Am un comunicat important pentru tine. Alo, raspunde Oreste! Noteaza ce spun acum si transmite oamenilor mesajul meu. Bah Oreste, daca iar esti intr-un moment in care vorbesti s-a dus omenirea pe pula. Treaba ta, eu ti-am mai zis sa taci in pula mea. Deci, fii atent! Pe 12 decembrie 2012, daca omenirea nu iese din criza economica o sa trimit un asteroid catre pamant. Uite ca-s baiat bun si-ti dau si solutia. Pasul 1: nationalizarea bancilor centrale. Pasul 2: inflatie maxima pentru acoperirea datoriilor curente. Pasul 3: inghetarea masei monetare. Daca nu ti-e clar cauta pe Logosfera.ro ca de acolo am ideea. Hai pa!

Desigur faptul ca Oreste inca nu a facut publica aceasta revelatie arata 2 lucruri incontestabile. Si el, si eu avem dreptate. El are dreptate ca trebuie sa tacem ca sa-l auzim pe Dumnezeu iar eu eram pe frecventa respectiva (sunt un radio-amator inchipuit).

Lasand gluma la o parte cred ca intr-un fel Oreste are dreptate. Exista o conspiratie a vorbirii iar dovezile existentei acestei conspiratii sunt milioanele de carti care vorbesc despre Dumnezeu. Daca n-am asculta toti preotii, profetii, apologetii si demagogii (dreptei) credinte si am tacea l-am putea asculta pe Dumnezeu spunand:

Oameni buni, ma plictisesc ingrozitor de cateva eternitati si voi imi oferiti un spectacol jalnic. Cum dracu’ (sic!) credeti voi ca imi puteti oferi ceva care sa aiba valoare pentru mine? Credeti ca ma gadila la orgoliu ca-mi construiti cladiri poleite cu aur? Ca stati in genunchi cateva ore pe zi repetand aceleasi texte la nesfarsit? Ca ii ucideti pe aia care ca nu cred in Dumnezeul in care credeti voi? Nici faptele voastre de bunatate nu ma impresioneaza. Cele cateva triliarde de universuri pe care le am la activ, fiecare cu miliarde de planete cu forme de viata care mai de care mai ciudate mi-au oferit suficiente momente astfel incat nimic nu ma mai impresioneaza. Sunteti de-a dreptul previzibili. Asa ca, vedeti-va de viata voastra!

4 comentarii la „Codul lui Oreste si Conspiratia Vorbirii”

 1. De fapt Oreste plagiaza si interpreteaza pe unii promotori ai „western buddhism” care incurajeaza meditatia si atentia.

  Desi „western buddhism” e ateist, Oreste in stilul sau caracteristic de a amesteca toate ideile dupa bunul sau plac, sugereaza ca de fapt in meditatie comunicam cu „dumnezeu”.

  Pe scurt, vroia sa scoata ceva ce suna „destept” ca le curga balele turmelor de prosti ce-l urmaresc cu gura cascata.

 2. @negru
  si eu pot sa joc jocul asta: prea sec comentariul tau… sec si ieftin… fara gluma… poti incerca ceva mai „pe capacitatea ta”

  acum ca ti-am facut jocul sa mi-l fac si pe al meu. daca tot ce scriu eu este sec si ieftin atunci tu nu poti decat sa tragi concluzia ca asta e „capacitatea mea”. si asta in privinta scrisului. nu poti sti nimic despre alte capacitati ale mele decat daca esti vreun omniscient.

  ca sa n-o mai lungesc: dupa „regulile” tale, comentariul tau e sec si ieftin; dupa regulile logicii, comentariul tau e doar ilogic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *