Cocalarii din Guvern

Mihai Bendeac a scris o scrisoare deschisa catre cocalari. Dupa un eveniment neplacut cu un cocalar intr-o benzinarie. Mentalitatea cocalarului intalnit de MIhai Bendeac nu e cu nimic diferita de mentalitatea politicianului roman. Conditiile care au dus la formarea clasei politice actuale sunt conditiile generale de la nivelul societatii. Sunt conditiile pe care fostii nomenclaturisti au trebuit sa le impuna pentru a-si asigura suprematia. Cocalarimea este… un efect advers. Diferenta dintre cocalarii de cartier in costum Adidas si cocalarii de guvern in costum Armani este data doar de limbaj si educatie.

Sa luam cazul impozitului forfetar si sa ne imaginam dialogul dintre Pogea si un antreprenor ce detine o micro intreprindere care produce „doar” 1.500euro/luna (18.000/an).

Pogea: Bah… cine pula mea are firma care produce mai putin de 33.000 de euro pe an? (vezi aici de ce suma asta). Cine? Ca a distrus economia.

Antreprenorul: Eu. Dar cum am distrus eu economia?

Pogea: Bah fraiere… tu nu platesti suficiente impozite si nu aparatul de stat nu poate sa functioneze

Antreprenorul: Pai daca-i aparat de stat… sa stea…

Pogea: Baga-mi-as pula… asta ma ia la misto. Cati bani faci tu pe an fraiere?

Antreprenorul: 18.000 de euro

Pogea: Din 1 mai 2009 vei plati 5,55% impozit pe venituri. Sa nu cumva sa nu platesti la timp.

E traducerea in limba cocalarilor a mesajului transmis de Pogea pe la televiziuni.

Cu ce difera pitzipoanca de pe Hi5 care-si cumpara o geanta Louis Vuitton contrafacuta de „pitzipoanca” EBA care si-o cumpara de la reprezentanta? Mentalitatea e aceeasi, diferenta e data doar de suma de bani pe care fiecare din cele doua o are in cont. Cu ce difera cocalarul care pacaleste sau ameninta un batran sa-i dea casa de „cocalarul” Adrian Nastase care foloseste artificii legale in acelasi scop? Mentalitatea e aceeasi, difera doar pozitia omului din Ministerul din Interne sau Justitie pe care-l fiecare din cei doi il are in buzunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *