Cine condamna blondele materialiste?

Multa lume lansează acuze unor personaje feminine din lumea mondenă care si-au facut avere/nume/etc din prostituţie mai mult sau mai puţin evidentă. De la starlete care fac play-back şi se îndrăgostesc de propriul impresar, la prezentatoare de ştiri promovate de personaje dubioase şi pâna la epipen case study price, toate sunt în perceptia unora curve materialiste, lipsite de moralitate.

Iar dintre aceste personaje, ce s-au angajat part+time pe post de „detectoare de morala”, mulţi sunt creştini. Normal, doar au o carte veche şi prăfuită (căci n-au avut curiozitatea s-o citească şi s-au mulţumit cu rezumatul purtătorilor de sutană) post de busolă ce dectează nordul imoralităţii. Din păcate acea busolă nu funcţionează pentru ei sunt in nordul imoralităţii. Acum busolei se mişcă şi arată imoralitate in toate direcţiile pentru ca imoralitatea este chiar acolo.

Creştinii îşi doresc să vadă la alţii că renunţă la nişte privilegii (sau avantaje supra-dimensionate) de dragul cinstei şi corectitudinii, în virtutea unei permanente atenţii la bunăstarea celor din jur, la crearea unei societăţi in care dreptatea este pe primul loc, unde recompensele sunt primite doar de cei ce le merită şi neapărat proporţional cu efortul depus.

Şi eu vreau asta. Însă eu nu-mi doresc pe veci un loc în Rai ca recompensă pentru acţiunile mele. Aceasta recompensă ar fi „nemuncită”. Exact cum sunt şi vilele şi maşinile blondelor materialiste. Dar creştinul îşi doreşte recompensa „nemuncită”, în timp ce-i acuză pe alţii care au şi obţinut-o. Eu nu vreau ca un eventual căştig al meu să implice automat o pierdere pentru alţii. Dar creştinul accepta nonşalant iluzia Raiului chiar cu preţul unei veşnicii în chinuri pentru alţii.

Atât timp cât pentru cei 70 de ani pe care îi petreci pe Pământ, vrei o eternitate în Rai, nu ai dreptul să-i acuzi pe alţii că vor 1000 de euro pe minutul de play-back. Atât timp cât aştepţi eternitatea suferinţei altora, nu ai dreptul să-l acuzi pe directorul tău care, deşi are casă de vacantă şi amantă cu garsonieră şi Q7, nu-ţi plăteşte orele suplimentare.

Lasă un răspuns http://mail.logosfera.ro/creative-writing-if-i-ruled-the-world/

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *