Christian, inima-de-leu

Christian a fost un leu cumpărat în 1969 de către doi australieni care trăiesc în Londra, John Rendall si Ace ‘Anthony’ Bourke de la magazinul Harrods. Ei au descoperit ca puiul de leu era de vânzare în exotice „Departamentul de animale de companie” al magazinului Harrods şi, îngrijorati de condiţiile şi de soartasa, au hotărât să-l cumpere.

Rendall, Bourke şi prietenele lor, Jennifer Maria şi Unity Jones au îngrijit pentru leul până când acesta a facut un an. Cresterea dimensiunilor si costul de ingrijire a lui Christian i-a facut sa inteleaga că acestea nu puteau sa-l tii la Londra pentru prea mult timp. Soluţia a venit atunci când Bill Travers şi Virginia McKenna, stele ale filmului Born Free, au vizitat magazinul de mobila al lui Rendall şi Bourke, unde traia Christian. Ei au sugerat să ceara ajutorul lui George Adamson, conservationist in Kenya, care, impreuna cu sotia sa Joy, a fost subiectul filmului lor. Adamson a fost de acord pentru sa-i ajute să-l reabiliteze pe Christian în natură, la Kora National Reserve.

Adamson l-a introdus pe Christian încet unui leu mai în vârstă „Boy” şi, ulterior, unui pui de sex feminin Katiana în scopul de a forma nucleul unei noi haite. Tragedia a lovit de mai multe ori: Katiana a fost, probabil, devorata de crocodili, la o gaura de adăpare. O altă femeie a fost ucisa de lei sălbatici. Boy era atât de ranit că si-a pierdut abilitatea lui de a socializa cu alte lei şi oameni, şi a fost împuşcat după atacul mortal asupra unui om. Christian a fost singurul membru supravieţuitor al haitei originale. Adamson a continuat opera sa, precum şi pe parcursul unui an haita s-a stabilit în regiunea din jurul Kora, cu Christian ca şef.

In film veti vedea reintalnirea lui Christian cu Redall si Bourke.

Lasă un răspuns creative writing spider diagram

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *