Cat te-a costat domnia lui Basescu Voda?

Acum cateva zile la un talk-show am auzit cum unul din invitati spunea ca, spre deosebire de Adrian Nastase, pe Basescu poti sa-l injuri fara frica. Mi s-a parut un comentariu de bun-simt, mai ales ca imi intarea iluzia ca Basescu nu-i atat de rau pe cat a fost Nastase. Dar iluziile-s facut ca sa fie spulberate.

Din curiozitate, am incercat sa aflu care a fost evolutia datoriei publice in timpul domniei lui Basescu. De pe businessday.ro am aflat ca in 2004, datoria publica era de 10,1 miliarde de euro. Cam atata s-a adunat din ’89 pana atunci. De la BNR am aflat ca astazi, datoria publica este de… aseaza-te pe un scaun te rog… 32.7 miliarde.

Daca te uiti pe graficul de pe businessday.ro vei observa ca iadul s-a dezlantuit cand Basescu-Voda a scapat de Tariceanu (nu ca acesta ar avea vreo scuza pentru masurile care au facut sa se aleaga praful de cresterea din perioada de boom). In doar 4 ani, din 2008 si pana acum, datoria publica a crescut cu peste 20 de miliarde. Pe mana lui Basescu. Asta inseamna cam 1000 de euro pe cap de vita furajata locuitor. Daca ar fi sa calculam la numar de persoane angajate, si sa luam cel mai optimist numar, adica cel ce include si angajatii la negru si cei din sistemul bugetar, avem 20 de miliarde datorie la 6 milioane de angajati. Cam 3300 de euro pe angajat.

Deci, daca esti angajat, dupa ce ai muncit 4 ani, pentru ca l-ai avut presendinte-jucator-domnitor pe Basescu Voda, ai de plata 3300 de euro. Daca nu platesti tu, linisteste-te, o sa-i plateasca copii tai. Uita-te in casa si incearca sa scoti obiecte (plasme, frigider, termopane, orice) in valoare de 3300 de euro. Sau, daca ai vreun depozit la o banca, scade de acolo 3300 de euro; mai devreme sau mai tarziu scadenta va veni.

Pe vremea lui Nastase-Voda nu puteai sa-l injuri pentru ca, „bietul” om, nu te-a furat atat de mult incat sa-ti permita sa-l injuri. Cred ca este de bun-simt, ca atunci cand ii furi din buzunar unui om 3300 de euro, sa nu te superi cand acesta te injura. De 3300 de euro avem dreptul sa-l bagam si sa-l scoatem pe Basescu din pizda ma-sii cel putin 1 data pe zi. Basescu stie asta, si d’aia nu se supara.

Acum nu vreau sa ramai cu impresia ca eu sper ca descalecarea lui Basescu Voda ne va creste nivelul de trai. Nici vorba. Eu cred ca baietii din USL, stiu ca ne paste hiper-inflatia, si ca, cu oamenii lui Basescu prin diverse pozitii din aparatul de stat, nu vor putea fura atat cat se poate fura. In curand, se vor opri robinetele de bani de la FMI si UE iar USLasii vor ramane sa infrunte o armata de oameni flamanzi si disperati. Cu Basescu-Voda expulzat spera ca vor reusi sa puna ceva bani la saltea.

5 comentarii la „Cat te-a costat domnia lui Basescu Voda?”

  1. Eh s-a furat si pana in 2004 destul (relativ la economia de atunci) doar nu pe datorie ci din ce se mai acumulase dupa ani de foame in comunism… Sa fiu cinstit nu pot sa spun ca pot extrapola ce s-ar fi intamplat daca pica Base in 2009 … Un imprumut tot se lua dar poate nu 20 de miliarde. Nici nu pot zice daca chiar e vreo dusmanie intre Base si restu sau e doar unu pus in fata sa faca shou, ca de furat s-a furat de toti sub domnia lui nu doar de pedelisti, desi probabil ca astia au luat caimacul.

    1. Asta este si senzatia mea, ca Basescu&Gasca nu a impartit prada „corect”, si USLasii s-au suparat. La cate zambete si-au schimbat Ponta cu MRU, acum dusmani de moarte, nu m-ar mira ca tot show-ul sa fie doar o re-echilibrare a balantei de forte.

      Iar cu ce se intampla pe scena internationala nu m-ar mira ca ce vedem noi sa fie o secventa de cateva secunde dintr-un film de 3 ore.

  2. Pingback: Religia este esentiala pentru functionarea statului | Logosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *