Caruta cu ignoranti s-a rasturnat la Cluj

Si dupa ce s-au scuturat de praf, ignorantii au facut o demonstratie sub titlul „Democratie reala acum!”. Manifestul lor spune asa:

Suntem indignați de abuzurile și corupția politicienilor, băncilor și afaceriștilor care au adus România în starea actuală. Vrem ca responsabilii pentru criza și inegalitățile economice să plătească pentru această injustiție și nu cetățenii prin impunerea măsurilor de austeritate (tăieri salariale, creșterea taxelor și impozitelor, creșterea prețurilor la servicii, disponibilizări etc.).

Dorim asigurarea unor locuri de muncă plătite decent, accesul la educație publică de calitate și la un sistem sanitar gratuit și eficient, dreptul la egalitate de șansă, la o participare politică reală, dincolo de democrația electorală, și la o dezvoltare personală liberă.

Vrem să fim considerați ființe umane, nu mașini de vot manipulabile o dată la 4 ani. Iluzia democrației este întreținută de un vot care nu îți dă posibilitatea reală de a schimba ceva, ci doar să alegi răul cel mai mic. Indiferent de rezultat, puterea rămâne în mâinile lor.

puppet writing custom facts este semnata „Indignatii” dar ar fi trebuit sa fie semnata „Ignorantii”.

Cine sa asigure locuri de munca platite decent? Acelasi stat plin de abuzuri? Aceeasi politicieni corupti care va trateaza ca masini de vot manipulabile? Indignatii sunt ignoranti cu privire la istoria recenta a Romaniei cand statul asigura locuri de munca platite decent. Ah, ca n-aveai ce sa cumperi cu banii aia e alta problema. Iar indignatii sunt ignoranti cu privire la faptul ca statul asigura chiar acum locuri de munca platite decent. http://mail.logosfera.ro/hire-someone-to-write-my-thesis/ in comune uitate de lume. Sunt convins ca cei care lucreaza la constructia acelor sali de sport n-ar avea de lucru si ca, probabil, considera ca statul le ofera locuri de munca platite decent.

Indignatii sunt ignoranti cu privire la faptul ca sistemul sanitar nu poate fi gratuit atat timp cat „jigodiile” din sistem (vorbesc aici de medici si asistente) pretind salarii pentru munca lor (inadmisibil!!!). Pe cale de consecinta cineva trebuie sa plateasca acele salarii. Si supriza… acele salarii sunt platite. De fiecare dintre noi prin taxe si impozite. 12% din cheltuielile pe care le face un patron (scursurile care asigura locuri de munca platite indecent) cu fiecare salariat se duc in sistemul sanitar. Ala gratuit. Ignorantii ar spune ca este ineficient. Pentru cine? Pentru directorii de spitale care gestioneaza fonduri uriase si pentru care functioneaza dictonul „cine-mparte, parte isi face”? Pentru medicii care, desi se plang de salarii mici, nu cer privatizarea spitalelor? Sau e ineficient doar pentru pacienti? Care si-ar dori sa beneficieze de toate facilitatile din lume in mod gratuit. Adica ignorantii se dovedesc a fi si ipocriti pe deasupra. Ei si-ar dori maximizarea propriilor beneficii pe care le obtin din sistemul sanitar dar isi doresc ca restul celor angrenati in sistem sa-si doreasca minimizarea beneficiilor. Gandirea ignorantilor se rezuma astfel: „Vrem democratie eficienta dar nu pentru catei ceilalti”.

Ignorantii mai vor si educatie publica de calitate? Ha. Ha. Si iarasi Ha. Pai interesul politicienilor este ca noi sa fim essay help environment. Cat mai http://mail.logosfera.ro/creative-writing-wettbewerb/. Nu doar cei din Romania isi doresc ca sistemul de invatamant public sa produca idioti (in SUA sistemul de invatamant produce direct sclavi). Singura modalitate prin care am putea avea invatamant de calitate este concurenta libera. Nu trebuie sa stabileasca statul cate clase trebuie sa faca fiecare copil. Pentru ca daca-i dam dreptul statului sa gestioneze asta vom ajunge ca cei ce au aptitudini muzicale sa invete matematica 4 ore pe saptamana si sa studieze muzica in particular, iar matematicienii de geniu sa-si piarda timpul invatand ce resurse de petrol are Bolivia si care au fost ratiunile care au stat la baza razboiului de 100 de ani. Parintii trebuie sa vada ce preferinte au proprii copii si ce merita sa studieze pentru ca la varsta adulta sa aiba o meserie care le face placere.

Platim 2/3 din salariu pentru ca statul sa incerce sa ofere locuri de munca platite decent, educatie publica si sistem sanitar gratuit. In acest moment orice non-ignorant poate observa ca drumul ce ni se asterne in cale se bifurca si ne ofera 2 optiuni:

 • Speram in continuare ca statul poate face treaba eficient si hotaram sa-i dam mai mult din salariu (vom ajunge sa platim 70-80% din salariu?) sau
 • Incetam sa-i mai cerem statului sa ne ofere ceva si ii comunicam acestuia sa ne lase sa ne descurcam singuri, caz in care vom putea sa cerem ca hotia (adica taxarea) sa fie mai mica

Pentru a determina mai bine calea de urmat am o intrebare ajutatoare pentru indignatii de la Cluj care se intalnesc azi:

Credeti ca Boc, Basescu sau Udrea stiu mai bine ca voi care va sunt nevoile si pe ce anume ar trebui sa va cheltuiti banii?

Pentru ca in proportie de 2/3 ei sunt de parere ca suntem incapabili sa gestionam singuri rezultatele muncii noastre. Pretentiile voastre nu arat decat ca EI au dreptate.

17 comentarii la „Caruta cu ignoranti s-a rasturnat la Cluj”

 1. invatamant de calitate, da. fara ha ha sau ha ha ha. se poate. da, se poate chiar cu aplicarea propunerii tale: programa sa nu mai fie atat de inchisa. sa permita asimilarea unei culturi generale, totusi, dar cu preponderenta pe afinitatile celor ce studiaza. un invatamant centrat pe elev / student. putin probabil sa fie ceva real in urmatorii ani la noi in tara.

  in rest, de ce medicii sunt problema?:) sincer, ar fi mai realist sa analizam infiltrarea „politicului” in toate categoriile de bugetari, angajarea pe nepotisme si pe criterii de afiliere in detrimentul performantei… si, da, multele deturnari de fonduri…

  lupta pentru locurile de munca platite decent are multe taisuri… ce inseamna decent, cuantificat in bani, de exemplu? ce inseamna crearea de locuri de munca? ceea ce a facut boc, adica ofera posibilitatea disponibilizarilor in masa dupa bunul chef al angajatorului, cu scopul de a gasi alti oameni dispusi sa faca mai mult pentru mai putin? ca si atunci vor fi locuri de munca libere…

  nu sunt ignoranti, sunt incepatori si visatori si asta nu e ceva rau, nu trebuie blamati… de ce sa le sarim in cap ca totusi au o initiativa sa faca ceva? poate doar pentru ca o revolutie nu se face prin vorba. ci prin actiune, prin actiunea ce determina sistemul sa-si ia la revedere si sa permita oamenilor auto-gestiunea. dar orice actiune are si o pregatire… sa vedem ce va iesi:)

 2. „auto-gestiunea” este incompatibila cu „sistem public de sanatate” sau „invatamant public”.
  Esti venit dintr-o piesa de Caragiale, monser. ”

  Ori sa sa revizuiasca (auto-gestiune), primesc! dar sa nu se schimbe nimica (sa ramana invatamantul si sanatatea publica si „gratuita”); ori sa nu se revizuiasca, primesc (sa avem invatamant de stat)! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo (la programa), si anume in punctele…esentiale!

  Se pare ca avem politicienii pe care ii meritam. Noi nu suntem in stare sa avem o viziune coerenta cu privire la ce vrem de la stat si d’aia discursurile politicienilor sunt pline de contradictii.

  Incepatorii si visatorii pot fi si ignoranti, nu vad contradictia. Si cei ce se arunca de pe bloc au initiativa. Doar pentru ca unii striga „vrem schimbare” nu inseamna ca trebuie sa ne alaturam fara sa ne intrebam ce vor aia de fapt. Pentru ca daca te intrebi descoperi ca aia nu stiu de capul lor.

 3. Eu zic ca sunt ignoranti daca nu isi dau seama ca nimic pe lumea asta nu e gratis. Totul se plateste, intr-un fel sau altul.

  Ma rog eu nu sunt admirator al visatorilor si idealistilor pentru ca nu rezolva mai niciodata nimic si pot face chiar mai mult rau decat bine. Un pic de pragmatism nu strica. Cum nu sunt fan al revoltei de dragul revoltei. Mi se pare de bun simti sa ai idee pe ce lume traiesti inainte sa te apuci de revolutie

 4. Parerea mea de Clujean:

  orice iesire in strada e un inceput bun in asa cacat in care suntem… din parte mea sa ceara prostituate gratis, ca nu primesc, dar daca se formeaza o miscare, poate sa fie influentata cand se „coace” in directii mai pragmatice si mai inteligente.

 5. @Dumnezero
  Mi-e teama ca nu asa functioneaza lumea. O masa de oameni care nu se conduce dupa niste principii (atentie, aici nu e vorba de o gloata de tarani analfabeti care alearga dupa Frankenstein) nu e decat o masa de manevra pentru cineva care va spune ce vor ei sa auda.

  Cei ce au iesit in strada nu au in cap decat ca exista inegalitati sociale care-i nemultumesc. Atat si nimic mai mult! Vezi aici

  E o baza mult prea subreda pentru a construi ceva. E un teren pe care doar populismul si demagogia pot inflori. In razboi poti muri cand ataci inamicul care incearca sa-ti captureze orasul sau cand, beat fiind, adormi si trece tancul inamic peste tine. Unii pot considera ambele situatii drept „jertfa pentru tara”. Eu nu pot.

  PS: titlul articolului nu vrea sa fie o ofensa adusa clujenilor 🙂

 6. @logosfera
  Ai și un nume?
  După ce i-ai făcut proști pe clujeni ai măcar bunul simț de a te semna. Nu de alta dar este bine să se știe cine pe cine înjură.

 7. @idle
  Esti haios omule. Exact cum spuneam in articol „vrem democratie (sa scriem fara sa ne dam numele) dar nu pentru catei (in cazul de fata logosfera)”. Am vazut din comentariile de pe criticatac ca miscarea are mare sustinere printre comunisti. Este normal caci etatismul si comunismul se inteleg foarte bine.

 8. imi dau eu numele pentru logosfera fratica 😉 Eu unu am mers ieri acolo fara sa stiu despre ce este vorba, in afara de 4-5 persoane care aveau ceva in cap restu erau niste pitipoance universitare fara vreo parerea sau idee, altii erau genu de punkisti si jucau fotbal…e penibil sa bati mingea cand tu revendici chestii politice

 9. logosfera ai vazut articolul de pe critic atac? al lui butaru? daca s-ar gasi numai 10 persoane care sa se dedice adunarii de voturi pentru o noua organizare a statului, pe principiul nu dau nimic, nu imi trebuie nimic; o astfel de actiune ar fi singura care ar avea un rost sau o logica, restul sunt soritite penibiluilui si esecului dinainte de a fi imaginate de capatanile luminate care le emana…

 10. @logosfera
  1. Foarte corect primul comment al infoalternative
  2. Cand se vorbea de sistem sanitar gratuit si eficient, probabil se refereau la free healthcare, modelul asemanator cu ce-i in Marea Britanie, Franta, Canada etc. A nu se crede ca vreau sa compar tarile respective cu Romania…dar modelul este totusi o directie.
  3. @ sistemul educational si cum ne vrea statul: citat din discursul rostit in piata:

  „V-ati pus vreodata intrebarea: De ce sistemul politico-economic incurajeaza individualismul si nu solidaritatea dintre oameni?… Ei bine, sistemul isi doreste ca oamenii sa fie individualisti, sa isi vada numai de interesul personal si nu de cel al semenilor din comunitate. Sistemul vrea oameni subordonati, la limita saraciei, dezbinati, indatorati la banci, demoralizati, needucati si tematori de puterea statului. DE CE? Pentru ca intr-o asemenea situatie omul este dispus sa accepte orice i se ofera sau impune de sus. Si aici, cel mai bun exemplu ar fi locurile de munca tot mai prost platite din ultimii ani. Insa mai important, oamenii aflati intr-o asemenea situatie NU contesta autoritatea celor care ii conduc. Ei doar tac si se conformeaza cu tot ce li se impune, sperand ca intr-o zi va fi mai bine.

  Niciodata drepturile cetatenilor nu au fost castigate in mod individual, ci doar prin solidarizarea si asocierea oamenilor cu semenii lor. De aceea trebuie sa fim uniti, divizati suntem slabi, impreuna suntem puternici! ”

  rezonabil, asa-i?

  4. Cum spunea si Timotei Rad, nu toti aflati la manifestatie aveau prea multe in cap. Am fost acolo, si pot confirma spusele lui. Insa a-ti forma o opinie pe un articol scris de niste oameni cu prieteni imaginari care vad lumea „in linie dreapta” la fel ca altii, gen http://www.napocanews.ro/2011/06/un-grup-de-anarhisti-de-stanga-au-protestat-ilegal-pe-b-dul-eroilor.html , dauneaza un pic argumentarii.

  Oricum, demna initiativa, oricat de naiva sau incoerenta ar suna prin unele parti. Macar de ar iesi ceva.

 11. Asa au fost priviti multi tineri de-a lungul istoriei si totusi au reusit sa faca multe pentru societate. Oamenii au valori diferite iar ceea ce pentru tine reprezinta ignoranta pentru unii reprezinta valori. E normal ca orice actiune de acest gen sa fie trimisa intr-un colt de umbra, de oameni mediocri infestati de virusul capitalist, pentru ca sa nu se mai trezeasca si alti „ignoranti” din starea de vegetare civica indusa de un sistem capitalist care nu promoveaza valori umane ci interese. E greu sa ai in ziua de azi valori umane dar pana la urma asta te defineste ca om, iar daca acesti tineri ti se par doar niste „ignoranti” sunt totusi oameni iar pentru asta tot respectul.

 12. @Troll
  Initiativa este naiva si incoerenta in TOATE partile. Singurul motiv pentru care cineva ar putea-o considera demna este daca crede ca orice iesire in strada este demna. Daca se va trezi unul sa cheme oamenii in strada si sa le dea mici si bere ca sa strige impotriva guvernului tu vei considera actiunea aia demna?

  @alin
  Despre ce valori vorbesti? Valorile unui om fac parte dintr-o filozofie de viata. Care TREBUIE sa fie (cat de cat) coerenta daca vrei sa respect. Iar in cazul indignatilor am demonstrat in articol ca filozofia de viata este incoerenta intern si incompatibila cu realitatea.
  „Sunt totusi oameni si pentru asta tot respectul”… LOL… tu te auzi ce gandesti? Il respecti pe Hitler? Pe hotii din parlament si din guvern? Si atunci de ce esti ipocrit?

 13. eu cred ca e inutil sa facem demonstratii in strada.
  exista o metoda ca sa ii zdrobim pe cei bogati,
  si sa rasturnam caruta capitalista.
  e cel mai pasnic. si profitabil pentru noi.
  ne restrangem consumurile si cheltuielile pana la insuportabil.
  o viata ca de manastire, cu mancare putina, fara produse electronice, fara apa calda, fara masini, parfumuri, terase, haine noi, excursii si alte lucruri inutile.
  fara medicamente, fara doctori, fara prea multe acte, etc.
  ca sa traim, avem nevoie zilnic de aer curat, apa si ceva mancare. fara sa risipim energia facand sport.
  avem nevoie de putina grasime ca sa putem iarna sa renuntam la caldura, ca e scumpa.
  eu am reusit sa cumpar o locuinta de 20.000 euro, din banii pe care i-am strans in cativa ani.
  ceilalti colegi au merg la terase si au dat 5 lei pe un pahar de suc… ganditiva. ii putem strangula economic daca ne reducem consumurile. putem sa desfiintam capitalismul.
  putem lucra la patron doar 2-3 luni pe an, si e destul.

 14. @ghita
  Asta e o solutie mai buna desi eu nu am nimic impotriva bogatilor IN GENERAL si nici nu sunt impotriva capitalismului ca sistem de organizare economica.
  Dar solutia ta este pasnica (adica nu presupune initierea fortei impotriva altora) spre deosebire de initiativa comunistilor din cluj.

 15. vreau sa adaug ceva.
  in america si europa exista multi oameni ca traiesc
  o viata foarte modesta si astfel au strans averi.
  americanii din clasa de mijloc au o traditie in a face
  economie, pentru casa, pentru copii, etc.
  aici in romania inainte de criza a fost o nebunie.
  chiar si acum, tinerii functioneaza ca niste baterii pentru
  masinaria capitalista. isi cheltuie tot salariul pe haine, pantofi, ‘ieseala’ in oras, pizza, sucuri, vicii, excursii.
  fraierii de ei. se scoala la 5 dimineata si sunt legati de glie… cand ar putea trai regeste cu 300 lei pe luna.
  industria universitara. o cheltuiala inutila.
  va dau un sfat: cine detine un apartament la bloc, in marile orase, sa il inchirieze si sa se mute undeva la sat.
  exista case la sat de inchiriat cu 100 lei lunar.
  e aproape gratis.
  din diferenta de chirie se poate trai frumos, cu bani putini, cu liniste, in natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *