Credeti ca geniile noastre politice sunt mai proaste decat geniilor lor? Credeti ca birocratia lor e altfel decat a noastra? Credeti ca americanul, germanul sau francezul de rand, odata pusi in situatia de a freca menta pe bani buni n-o vor face si ca filonul psihologic al birocratului roman are in el gene fanariote sau otomane care influenteaza in mod semnificativ comportamentul? Daca da, transmiteti-mi si mie coordonatele planetei voastre… poate ne facem cu mana prin telescop.
Ascultati cu atentie ce vorbeste „geniul” de la Casa Alba:
Daca retardismul aberatiilor ar fi venit din gura lui Boc am fi pus-o pe seama cretismului acestuia, a impotentei in luarea deciziilor si a altor rationalizari apologetice aberante. Dar cand „cel mai puternic om din lume” e la fel de prost si impotent ca Boc, Videanu sau Vladescu la un loc nu poti sa nu te intrebi:
Hm… poate pozitia in care sunt pusi ii obliga sa debiteze aceste ineptii. Poate faptul ca sunt imputerniciti sa faca si sa dreaga in numele nostru vine la pachet cu dreptul de a ne scuipa seminte in cap. Poate faptul ca sunt pusi sa se ocupe de bunastarea noastra le permite sa ne spuna care e bunastarea noastra.
Ce ai făcut tu aici se numește „single cause fallacy”. Numărul de locuri de muncă existente nu este SINGURUL factor în numărul de locuri de muncă „pierdute”.
Nu am facut acea eroare pentru ca, in clip, nu se spune ca scaderea numarului de locuri de munca pierdute se datoreaza doar numarului de locuri de munca existente.
Daca in fiecare luna se pierd, sa zicem, 10% din locurile de munca existente, atunci numarul locurilor de munca ce se pierd in fiecare luna este descrescator. Ori Obama, dupa ce a pompat sute de miliarde de dolari in economie, se lauda cu faptul ca numarul locurilor de munca ce se pierd in fiecare luna este in scadere. Daca era sincer, si n-ar manifestat un comportament specific politicianului de Dambovita ar fi putut prezenta un indicator cu o putere de reprezentare mai mare: ritmul pierderii de locuri de munca. Probabil insa ca acel indicatorul nu l-ar fi avantajat. Mai mult, utilizarea celui mai la indemana indicator nu denota decat speranta ca sunt multi prosti care vor fi pacaliti de discursul sau.
Iar calitatea discursului lui Obama nu difera cu nimic de discursurile lui Basescu care anunta de 1 an si ceva ca am iesit din criza. Am ascultat cateva din discursurile lui Obama. Daca nu esti fan, nu e absolut nici o diferenta intre ce spun chiriasii Casei Albe si Cotrocenilor.
ei, putem reduce sociologic foarte simplu problema la „majoritatea rareori alege pe cineva superior dpdv intelectual/cineva care depășește media”. prin natura ei, democrația favorizează mediocritatea frumos ambalată
@Camil
Solutii ar fi
1. Introducerea unui „permis de vot” intocmai precum „carnetul de conducere”. Din pacate „dictatura intelectualitatii” nu cred ca-i mai breaza decat „dictatura proletariatului”
2. Diminuarea influentei statului. Daca statul nu poate dispune de banii tai dupa bunul plac (spre exemplu) e mai putin important cine voteaza pentru alegerea conducerii statului. Daca conducerea statului are acces la maxim 10% din PIB (conform constitutiei) faptul ca gheorghe fan OTV merge la vot e un… „risc neglijabil”.
Fii serios, cele două grafice fictive sunt identice, numai titlul este diferit. Da, ritmul pierderii ar fi fost o idee de a reprezenta chestia asta, dar sunt curios cum definești această metrică.
Faza cu „dacă nu ești fan” e un fel de insinuare că aș face apel la sentimente când îl judec pe vreunul din ei? Dacă da, atunci explică-mi unde a „transpirat” vreun firicel de simpatie? Dacă nu, atunci care e scopul afirmației? Să prezinți o falsă dihotomie între „vezi că sunt așa cum zic eu” și „ai atașamente emoționale, de-aia nu ești de acord”.
@Zergu
Ritmul pierderii locurilor de munca = numarul de locuri de munca pierdute / numarul de locuri de munca existente (intr-o luna).
Astfel daca ai urmatoarea evolutie a locurilor de munca disponibilile in economie: 100, 85, 72, 61. Ritmul pierderii locurilor de munca este constant 15% desi se pierd din ce in ce mai putin locuri de munca.
Comentariul cu „daca nu esti fan” nu l-am facut relativ la comentariul tau care nu mi-a sugerat ca ai fi vreun fan pentru ca era neutru si privea o chestiune „tehnica”.
OK, idea de „ritm” m-a indus puțin în eroare. Nu cred că cea mai bună denumire, dar înțeleg ce vrei să spui.
Încă ceva, „numarul de locuri de munca pierdute” la sfârșitul lunii și „numarul de locuri de munca existente (intr-o luna)” măsurat la începutul lunii?
Mai degraba „numarul de locuri de munca pierdute” in cursul lunii și „numarul de locuri de munca existente (intr-o luna)” măsurat la începutul lunii.