Azi am aflat de initiativa unora privind gratierea criminalilor de la Tanacu si cautand pe net am gasit un blogger sceptic. Am fost insa surprins sa constat ca e vorba de un fals scepticism si ca disonanta cognitiva e norma.
Din articolul „Patriarhia vegheaza! Dormiti linistiti!” aflam ca pseudo-scepticul de serviciu al crestinatatii nu are incredere in conducerea Patriarhiei in privinta problemei cipurilor biometrice. Aceeasi institutie in care pseudo-scepticul are incredere cand ii spune ca Biblia contine cuvantul lui Dumnezeu nu prezinta incredere? Aceeasi institutie care i-a instruit pe calugarii care au ghicit pericolul Harry Potter (scepticul nostru are link spre un site ce prezinta satanismul lui Harry Potter) nu are in dotare personal pentru abordarea problemei cipurilor biometrice? Aceeasi institutie care a produs calugarii paranoici care vad masoneria peste tot (scepticul are link spre un site in care este prezentat „adevarul” despre masoneria satanica) se indoieste ca biserica va avea suficienta aplecarea asupra cipurilor satanice? Si peste toatea astea, cireasa de pe tort, scepticul nostru crede ca acelasi Dumnezeu care a prevazut Apocalipsa, insemnarea oamenilor cu semnul fiarei vrea ca bloggerul pseudo-sceptic sa faca tot ce-i sta in putinta ca Apocalipsa sa nu se implineasca.
Poate inainte de a se numi sceptic blogger-ul nostru ar putea citi despre Pyrrho, primul filosof sceptic care era atit de sceptic incat prietenii trebuiau sa-l urmareasca pas cu pas pentru ca avea „prostul” obicei sa puna la indoiala orice (ex: „ipoteza” ca focul arde sau „ipoteza” ca un om care nu stie sa inoate se ineca).
Scepticul crestin este un lup deghizat in oaie. Cum altfel ar putea fi numit cineva care se declara sceptic fara sa-si puna intrebari cu privire la propria epistemologie? Cum poate un sceptic sa aiba drept baza epistemica ideea ca adevarul este intr-o carte si sa nege altora dreptul de a-si alege drept sursa a adevarului o alta carte? Cum poate un sceptic sa fie simultan adeptul unei religii care spune „iubeste-ti aproapele” si este, in acelasi timp, cultul sacrificiului uman? Raspunsul este ca nu poate. Pentru ca nu e sceptic. Pentru ca e crestin.
Pe copilutul ala care nu stie pe ce lume este l-am intalnit prin sectiunile de comentarii ale blogosferei in urma cu aproape doi ani.
De fapt cred ca el este unul din motivele pentru care mi-am facut blog.
Răspunde