Biserica Ortodoxa Romana si subminarea economiei nationale

Saptamana trecuta am fost la forumul CSEFF2009 la care Joseph Stiglitz a fost cel mai de seama invitat. Una din ideile transmise de castigatorul premiului Nobel pentru economie a fost ca PIB-ul nu mai este un indicator relevant al evolutiei economiei unei tari . Profesorul Stiglitz considera ca „orice poate fi vandut si creaza valoare duce la cresterea PIB-ului”. Activitatile economice ilegale pot duce la cresterea PIB-ului, motiv pentru care exista o ruptura intre PIB si progresul unei natiuni. Pentru a determina corect bogatia unei tari trebuie luate in considerare si alti factori precum nivelul de educatie, calitatea serviciilor de asistenta medicala, timpul liber. In acest sens tarile nordice ale Europei au fost date drept exemplu pozitiv.

Aplicand aceste idei la mult iubita noastra tara in care BOR isi face mendrele la toate nivelurile societatii, putem concluziona ca Biserica Ortodoxa Romana submineaza economia nationala prin eforturile pe care le desfasoara in ceea ce priveste raspandirea ignorantei si instaurarea idiocratiei.

Logica va fi scoasa din programa de liceu pentru ca asa doreste cuvioasa maica Ecaterina, creationismul este predat la orele de biologie, se construiesc centre de indoctrinare (numite gradinite ortodoxe), guvernul se asigura putinii cercetatori vor pleca in Occident prin proasta distribuire a fondurilor. Aceste masuri vor duce in mod cert la scaderea nivelului de educatie si a capacitatii ca economia sa produca plus-valoare adevarata. Capacitatea predictiva a stiintei, face din inovatiile tehnice si tehnologice cele mai importante surse de plus-valoare. Inhibarea pana la anihilare a dezvoltarii stiintei in Romania ne impinge incet dar sigur spre un destin de tara cu economie de consum. Vom deveni doar o piata de desfacere pentru tarile din Occident, nu pentru ca asa vor niste masoni, ci pentru ca noi alegem sa distrugem viitorul copiilor si nepotilor nostri de dragul unui iluzoriu loc in rai. Sau cine stie poate Biserica Ortodoxa este masonica. Nu putem sti. Dar putem incerca sa gandim singuri si sa intelegem ca lumea va evolua fie ca Romania evolueaza alaturi de ea sau nu.

Prin masurile intreprinse de Biserica Ortodoxa Romana conducerea acesteia se asigura ca membrii ei actuali o duc bine (au acces la fonduri tot mai mari) si membrii ei viitori o vor duce bine (populatia pe care o vor pastorii va fi din ce in ce mai ignoranta). Tu, ca cetatean al acestei tari, probabil parinte (sau viitor parinte) cum te asiguri ca tu o vei duce mai bine si copii tai vor avea sansele s-o duca mai bine? Sau te intereseaza doar locul din Rai pe care Biserica te minte ca-l vei primi ca rasplata ca ti-ai pus destinele in mainile ei? Ce vei face cand copilul tau te va intreba de ce ai stat cu mainile in san la distrugerea ratiunii in tara ta? Ca ai primit un bilet de intrare in Rai? Ca totul va fi bine dupa moarte? Ca credinta in lucruri pentru care nu exista nici o farama de dovada este o virtute? Ca efortul de a ramane ignorant este rasplatit infinit pe lumea cealalta?

Acum 20 de ani, un dictator roman, a fost impuscat pentru subminarea economiei nationale. Astazi, toata natiunea, de la platinca pana la opinca, se prosterneaza in fata preotilor si mitropolitilor care fac acelasi lucru. De ce? Pentru ca primeste la schimb consolarea unui loc in Rai. Loc pentru care un crestin este dispus s-o vanda si pe ma’sa, si pe tac’su si viitorul propriilor copii. Halal moralitate.

6 comentarii la „Biserica Ortodoxa Romana si subminarea economiei nationale”

 1. […]ce valoare au onestitatea, libertatea şi cunoaşterea pentru omul mediu?

  Onestitate? Blue pill or red pill? Minciună confortabilă sau adevăr? Ce preferi, să mori sau să renunţi un pic la onestitate?

  Libertate? Să fim serioşi, puţini şi-l imaginează pe Dumnezeu ca pe un maestru păpuşar. Omul mediu se simte liber şi în religie, chiar dacă este să apeleze la non-sensuri precum conceptul de liber arbitru. Aşadar putem presupune că între moarte şi renunţarea la libertate, omul mediu va alege a doua variantă.

  Cunoaştere? Cred că cunoaşterea este cel mai puţin popular beneficiu al gândirii libere. Asta pe de o parte pentru că oamenii medii din capul locului tind să manifeste un dezinteres cras faţă de ştiinţă şi cultură… Pe de altă parte putem observa un fenomen cel puţin interesant, şi anume că credincioşii nu numai că vor prefera fantezista nemurire oferită de religie, dar vor refuza să afle şi să înţeleagă fapte şi realităţi care ar putea să le contrazică dogmele. Aşa că dintre moarte şi lipsa cunoaşterii, lipsa cunoaşterii este mult-mult mai atractivă pentru… omul de rând. Ups! Era să spun „muritorul de rând”…

 2. Pingback: Catedrala hotilor neamului | Logosfera

 3. „Biserica Ortodoxa Romana submineaza economia nationala”,evident,numai ca aceasta
  „biserica” tine de sistemul,cultul patriarhal in intregul sau aici intrind sicelelalte culte patriarhale,musulmani,ebraici etc..asa ca in intrgul sau odiosul cult patriarhal subineaza economia mondiala(saracie crunta pt.unii oameni si bogatie pt.alti pe spatele celor multi).

 4. Biserica SI religia monoteista,Sunt doar o escrocherie,veche de 2500 de Ani,Buna pentru manipulate SI control gloata profana?!
  Tot crestinismul a fost creeat fals,o secta a inlocuit soarele Cu Isus Hristos,astfel au schimbueile lumina!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *