Biblia de fier din Iordania

Ieri am scris articolul „http://mail.logosfera.ro/creative-writing-on-space-travel/„. Asa cum era de asteptat, am primit un comentariu de la un crestin care este (relativ) pe langa subiect:

probabil daca “maica tereza” a avut dreptate , nu poti fugi de “Isus” , citeste si tu apocalipsa si vezi acolo cine-i shefu . apropo in ortodoxie se scrie cu doi de I, io cred ca ai fost protestant la origini, n-asha? cat despre “mitul Isus” cica au descoperit astia prin iordania o biblie de metal stantata in perioada vietii personajului “mitologic”.

Am spus ca este relativ pentru ca crestinul nostru nu contesta ca Isus e un monstru sadic (deh, aschia nu sare departe de trunchi) ci, as putea spune, chiar confirma faptul ca Isus este un dictator de care trebuie sa-ti fie teama: „citeste si tu apocalipsa si vezi acolo cine-i shefu„.

Comentariul este pe langa subiect pentru ca aduce in discutie un subiect care nu ataca fondul problemei, si afirma ca „cica” s-ar fi descoperit o homework get paid. Chiar daca acea biblie ar fi scrisa de Isus cu manuta lui, tot n-ar insemna ca Isus nu e un dobitoc sinistru (asa cum reiese din prezentarea care i-a facut-o Maica Tereza). Daca acea biblie ar fi autentica si scrisa chiar de fiul Creatorului Universului singura concluzie ar fi asta:

„Bah, puneti-va in genunchi ca vine dictatorul. Pupati-i picioarele ca altfel va ia la pula si va trimite in puscarie”

La 2 zile de la publicarea articolului pe site-ul BBC, s-a dovedit ca http://mail.logosfera.ro/can-i-hire-someone-to-write-a-business-plan-for-me/.

5 comentarii la „Biblia de fier din Iordania”

 1. Carticica aia este din secolul trei. Dovezi pentru lucrul acesta ? Are stantat in el o cruce mica, simbol folosit deabia in sec trei d.Hr.

 2. @iULI
  Faptul ca acel simbol apare abia in secolul 3 nu este decat dovada ca acea carticica este DUPA secolul 3 nicidecum DIN secolul 3.
  Si eu pot stanta ACUM un simbol folosit in anul 1000 i.e.n. Asta nu inseamna ca obiectul pe care-l produc este DIN anul 1000 i.e.n.

 3. aham. deci sa presupunem prin absurd ca „Isus” ca fiu al „Creatorului universului” exista si-i inzestrat cu toate atributele cunoscute si tie. sa presupunem (si) ca apocalipsa e inevitabila, toate evenimentele se vor desfasura la litera, ergo sunt doar doua tabere. intrebare ; tu smekere unde te pozitionezi ? in echipa „dictatorului dobitoc sinistru ” sau in dream team-ul baietilor veseli ( antihristul &co..) btw, neutralitatea este exclusa. scenariu de film sf din pct tau de vedere, dar fa un efort de imaginatie.

 4. @cristi
  Ah… alta versiune a pariului lui Pascal. Nu v-ati plictisit mai baieti sa tot impachetati acest „argument” in zeci de forme? Incearca sa intelegi, pariul lui Pascal este atat de idiot incat cred ca si lui Pascal ii este rusine de el.

  Comentariul tau confirma inca o data ca pentru multi credinta e o chestiune de lipsa a coloanei vertebrale. Adica, daca tot stii ca Yehova este echivalentul unui „baiat de cartier” bataus si iute la manie, decat sa i te opui, mai bine i te alaturi. Adica credinta nu izvoraste din cunoastere (a biblie, a preceptelor biblice) ci din frica. Daca tu crezi ca „dictatorul dobitoc sinistru” iubeste sa aibe ca supusi indivizi cacati la cur de frica, bafta in continuare.

  PS: Pe Isus l-am facut „dictator dobitoc sinistru” (doar daca Maica Tereza a avut dreptate in ceea ce-l priveste). Pe Satan l-am facut retardat. In cazul scenariului tau n-o sa fiu primit nici in Rai nici in Iad. Voi muri definitiv. Ca si tine de altfel caci nu exista viata dupa moarte. Fa un efort de gandire.

 5. Pingback: Dumnezeu e un ratat | Logosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *