Beneficiile crizei

Desi sunt unul din cei care vor fi afectaţi de criza financiară potenţială (cough… iminentă) cred totuşi că vor exista anumite beneficii. Cât de mult/puţin vor compensa ele neajunsurile rămâne de văzut.

  • mai puţina poluare. Vor fi tot mai puţini cei care-şi permit să meargă zi de zi la serviciu cu maşina. Reducerea producţiei va fi şi ea un factor în această privinţă.
  • mai puţină incompetenţă. Managerii/patronii care nu sunt complet idioţi vor începe să aprecieze oamenii care aduc valoare, care ştiu să se automotiveze şi nu au nevoie de bici ca să facă ce trebuie, care sunt productivi şi au iniţiativă. În sectorul bugetar însă nu cred că va fi cazul (sau schimbările nu vor fi semnificative)
  • mai mult timp liber. Multe mame îşi vor pierde locul de muncă şi vor avea mai mult timp de copii. Oamenii în general vor avea mai mult timp de pierdut. Să sperăm că nu vor alege să-l piardă în faţa OTV-ului.
  • mai multă con(tra)cepţie. Lumea se va găndi de două ori înainte să facă un copil şi poate va conştientiza că, industrializarea (creşterea productivităţii prin robotizare) şi supra-popularea înseamna că tot mai mulţi vor avea tot mai puţin de făcut.

Un comentariu la „Beneficiile crizei”

  1. Mai putina incompetenta ar fi daca am trai intr-o economie de piata libera, in care seelctia naturala functioneaza; nu este cazul, companiile de stat si firmele care au legaturi politice sunt cele avantajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *