Ateism biblic: pacatul originar

In primary homework help home page din seria „Ateism biblic” am aratat ca Biblia poate fi interpretata in asa fel incat sa sustina necredinta. In primul rand as vrea sa fac niste precizari. Sintagma „ateism biblic” e cam exagerata, mai potrivita fiind „necredinta biblica”. Insa chiar si aceasta poate parea exagerata la o analiza amanuntita. Poate mai potrivita ar fi fost „argumente anti-religioase in Biblie”, dat titlul este prea lung si nu suficient de puternic. Seria „creative writing on cafeteria” porneste de la ipoteza ca Biblia a fost scrisa de entitati extraterestre inteligente dar malefice in scopul controlarii oamenilor si ca, pentru eficientizarea castigarii controlului, anumite pasaje indica „adevarul” pentru ca cei din fruntea religiei organizate sa manipuleze omenirea fara frica de bau-baul din cer.

Conform interpretarii religiei organizate, in Biblie se afirma ca raul a intrat in lume prin pacatului originar. Interpretarea este gresita pentru ca Adam si Eva erau dezbracati, si, abia dupa ce au mancat din pomul cunoasterii binelui si raului, au realizata ca asta era ceva rau. Raul era deja in lume insa Adam si Eva nu-l constientizasera.

Facerea 2:25. Adam şi femeia lui erau amândoi goi şi nu se ruşinau.

Facerea 3:7. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.

Facerea 3:10. Răspuns-a acesta: „Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns”.
Facerea 3:11. Şi i-a zis Dumnezeu: „Cine ti-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit să nu mănânci?”

Biserica are pretentia cunoasterii moralitatii absolute, a Binelui si Raului si despre aceste 2 concepte cred ca se vorbeste in Biblie. De fapt nu raul a intrat in lume prin pacatul originar si „conceptul de Bine” si „conceptul de Rau”, ideea ca exista Bine Absolut si Rau Absolut. Orice om intelege binele si raul in termeni personali, intelege ca bine este ceea ce ii provoaca placere (nu oricum si cu orice pret) si ceea ce este „bine” se ajusteaza in functie de perceptia sa asupra lumii, in functie de cunostintele pe care le detine etc. Dar „Binele” si „Raul” nu-i sunt cunoscute (mai ales ca http://mail.logosfera.ro/top-10-essay-writing-services/). Astfel incat, nu „Raul” a intrat in lume prin pacatul originar ci „conceptul de Rau”.

Iar „conceptul de Rau” este invatat doar prin intermediul Bisericii, sarpele modern care incearca sa ne convinga de existenta „Binelui” si „Raului”. De fiecare data cand un parinte isi duce copilul cu mintea cruda (la fel ca Adam si Eva) la biserica, nu face altceva decat sa-l puna fata in fata cu sarpele care-i va invata copilul despre Bine si Rau, incarcandu-l astfel cu pacatul originar.

Un alt paragraf din Biblie sustine ideea ca aceasta carte ar putea fi opera unei inteligente malefice, dar care spune pe ocolite adevarul, este pedeapsa pe care o primeste sarpele:

Facerea 3:14. Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: „Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!

De fapt, sarpele nu este pedepsit, caci sarpele asta face, se taraste nu zboara. Sarpele nu este pedepsit pentru ca este slujbasul lui Dumnezeu, asa cum Biserica este instrumentul prin care entitatea extraterestra inrobeste umanitatea.  Iar ceea ce trebuie sa facem noi, oamenii pentru a nu fi incarcati cu povara pacatului originar este ceea ce ar fi trebuit sa faca Adam si Eva: sa nu asculte de sarpe. Sarpele trebuia ignorat si strivit. La fel Biserica, cu dogmele si superstitiile ei, trebuie ignorata si strivita, pentru a scapa de povara pacatului originar. Iar asta spune chiar Biblia.

Trebuie sa precizez, ca nu cred in adevaruri revelate. Nu pretind ca asta e o interpretare corecta pentru ca nu cred in teoria conspiratiei cu entitatea extraterestra. Vreau doar sa arat celor care cred ca Biblia contine Adevarul ca ea poate justifica chiar si necredinta, dusmanul de moarte a credintei, virtutea suprema in viziunea sarpelui Bisericii.

5 comentarii la „Ateism biblic: pacatul originar”

  1. Dar avand in vedere ca omul nu stia ca neascultarea e ceva rau, nu prea i se poate imputa ca nu a ascultat, nu?
    Raul era deja in lume, numai ca Adam si Eva nu-l cunosteau. Spre exemplu ei umblau goi prin gradina fara sa se jeneze inainte sa muste din mar insa abia dupa aceea si-au dat seama ca era ceva „rau”.
    Iar prima fiinta neascultatoare a fost chiar „sarpele” care a fost condamnat sa se tarasca drept pedeapsa. Oare inainte de asta sarpele zbura? Si daca zbura, zbura mai repede sau mai incet decat porcul?

  2. De fapt chiar asa pretind unii crestini, ca inainte sarpele zbura. Cel putin asa pretinde religia in care m-am nascut eu, si e amuzant sa vezi cat de neispirati sunt cand reprezinta un astfel de sarpe :)). Apropo de chestia asta, nu stiu de ce nimeni nu vorbeste despre cat de nedreptatite sunt animalele in Biblie. De exemplu sarpele a fost blestemant doar pentru ca Satana a ales sa ia infatisarea lui. Apoi animalele sunt un fel de jucarii facute de creator pentru om, sa nu se plictiseasca. Si chestia asta se repeta in intreaga Biblie, animalul sufera continuu pentru greseala omului.

  3. Pe Pamant exista oameni buni si oameni rai. Oamenii buni fac lucruri bune, oamenii rai fac lucruri rele. Religia s-a inventat ca oamenii buni sa poata face lucruri rele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *