AngeLOLogia si angeloROTFLogia

Mulţumiri micului teolog pentru porţia de LOL şi ROTFL la prezentarea speciilor de îngeri existente într-un univers atemporal si aspaţial:

 • heruvimii pe post de bodyguarzi şi limuzine. Ultimul film făcut despre ei probabil că a fost Transformers
 • serafimii „mai puţin bazaţi” decat heruvimii au 6 aripi, zboară cu 2 aripi în poziţia ghemuit şi cu 2 aripi pe faţă. Aş zice că sunt dependenţi de adrenalina, actorii perfecţi pentru „Jackass in Heaven”
 • Gavril, despre acest Newman (poştaşul din Seinfeld) din Rai nu se ştie încă dacă ca „can go postal” (expresie greu de tradus din engleză)
 • 100 milioane şi mii de mii îngeri (nu mi se pare o cifră aşa de astronomică) trimişi să ne ocrotească de draci. Şi-ai dreacu’ toţi erau în concediu când s-a întâlnit Eva cu şarpele.

Destul de des mă găsesc în situaţia de a cita un anonim pe de net:

Oricine ştie mai multă teologie decât tine. Cantitatea de nonsens pe care un om o poate emite despre ceva care nu există este infinită.

Cred că se aplică foarte bine (şi) angeLOLogiei.

4 comentarii la „AngeLOLogia si angeloROTFLogia”

 1. Dragul meu logo-sferic,

  fa-ma sa înțeleg ca ai ceva cu creștinii? Nu te condamn pentru acest post si nici pentru altele. Poate nu ai inteles cine este Logosul adevărat. Pentru greci logosul e un dumnezeu iar pentru noi e Dumnezeul (Adonai) pe care ei nu l-au putut niciodată intelege.
  Imi fine. Problema voastra se rezuma la o simpla ecuatie (adika un postulat) Exista Dumnezeu sau NU (ai 50% şanse) – spor !

  off-topic
  (apropo in ebraica IHVH e indiscifrabil… nimeni nu cunoaste adevaratul nume al lui Dumnezeu. Vocalizarea s-a facut din pacate de catre Martin Luther,,, ocatastrofa… pentru critici si adepti.)

 2. Pentru greci Logosul inseamna Adevarul. Din pacate crestinismul au confiscat (si) acest cuvant.
  Faptul ca grecii antici, care erau atit de avansati din punct de vedere al cunoasterii si intelegerii lumii, n-au inteles despre ce vorbeau crestinii poate indica si faptul ca erau doar aberatii 😉

  Din pacate nu particip la ruleta numita „Pariul lui Pascal”.

 3. imi cer scuze ca am fost rau in ultimul meu comment. Acu ma uitai pe un blog si am inteles ca de fapt esti un ateu de neconvins.

  nu ma lua in considerare…cateodata gura o ia pe dinainte.

  dar pariul lui pascal va ramane in picioare inca 2 milenii si o vesnicie intreaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *