Andrei Plesu proxenet?

Sa presupunem ca as avea respect pentru scrierile lui Andrei Plesu si ca i-as acorda acestuia un cec in alb pentru orice scriere ce-i poarta semnatura. Si sa presupunem ca Andrei Plesu ar fi scris:

O mai veche convingere a mea se dovedeşte îndreptăţită: omul credincios – indiferent de ce credinţă e vorba – poate spune, uneori, chiar dacă nu e hiper-dotat, lucruri mult mai inteligente şi mai cuviincioase decît necredinciosul hiper-dotat. Cu alte cuvinte, intelectual vorbind, ateismul nu rentează, oricît ar fi de „deştept“. Îi rog pe prietenii şi pe duşmanii care sînt de altă părere să nu se enerveze.

As concluziona ca e mai rentabil sa fii Becali decat Feynman sau Richard Dawkins, intelectual vorbind.

La fel cum as concluziona ca Andrei Plesu indeamna la prostitutie daca ar fi scris:

O mai veche convingere a mea se dovedeşte îndreptăţită: femeia prostituata – indiferent de motivul pentru care se prostitueaza – poate spune, uneori, chiar dacă nu e hiper-dotata, lucruri mult mai inteligente şi mai cuviincioase decît femeia fidela hiper-dotata. Cu alte cuvinte, intelectual vorbind, lipsa sexului pe bani nu rentează, oricît ar fi de „deştept“. Îi rog pe prietenii şi pe duşmanii care sînt de altă părere să nu se enerveze.

Generalizand „rationamentului” domnului Plesu acesta suna cam asa: „Pentru ca uneori o persoana cu inteligenta sub-medie ce prezinta caracteristica X poate spune UNEORI lucruri mai inteligente decat o persoana foarte inteligenta ce nu prezenta caracteristica X, deducem ca, intelectual vorbind, a nu avea caracteristica X, nu „se renteaza”.

TLP mentioneaza ironia faptului ca in motto-ul editiei in care Andrei Plesu infiera ateismul este un citat al unui ateu celebru (Bertrand Russell). Eu as mentiona ironia faptului ca Andrei Plesu il prezinta pe Victor Becali drept un om cu inteligenta medie incheindu-si articolul cu o monumentala mostra de rationament ilogic. Ce urmeaza? Vanghelie sa faca recenzie la operele lui Manolescu?

Domnu’ Plesu, pentru ca uneori oamenii cu inteligenta mediocra care nu scriu la Dilema Veche spun lucruri mai inteligente decat cei cu inteligenta peste medie, si presupunand (?!) ca dumneavoastra sunteti o persoana cu inteligenta peste medie, rezulta ca intelectual vorbind, nu se renteaza sa scrieti in Dilema Veche.

Un comentariu la „Andrei Plesu proxenet?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *