Altermedia – bastionul prostiei (partea 2)

In Italia, Eluana Englaro este conectata la aparate din 1992, de cand a fost victima unui accident de circulatie. Tatal acesteia doreste deconectarea de la aparate insa acest lucru contravine dogmelor crestine. Un tata care are o fiica ce nu i-a mai vorbit de 17 ani desi era langa el, o fiica alaturi de care nu se poate bucura, o fiica ce respira doar pentru ca un aparat electric ii pompeaza oxigen in plamani, o fiica care, chia si in cazul unui miracol, nu va mai fi o fiinta normala doreste sa-si curme suferinta. Conform altermedia Parerea lui insa nu conteaza. Conteaza faptul ca Berlusconi sustine dogmele bisericii care il ajuta sa mentina cat mai atrofiat simtul critic al oilor care l-au votat. Conteaza faptul ca 700 de medici care, in cea mai mare parte, n-au vazut-o pe Eluana si nici n-au trait durerea tatalui ei au semnat o petitie prin care cer mentinerea la aparate.

Dar indiferenta lui Dumnezeu nu conteaza? Faptul ca 17 ani nu a catadicsit sa faca nimic in privinta Eluanei nu spune nimic? Dar faptul ca, timp de 17 ani, nici un inger si nici un sfant nu au incercat sau nu au reusit sa-l convinga pe Dumnezeu sa faca ceva? Dar posibilitatea ca planul divin sa n-o includa pe Eluana, sau moartea Eluanei sa fie parte din planul divin? Nimic? Crestinii au certitudini. Au certitudinea ca parintii lor nu au fost pacaliti de preoti sa-si creasca copii intr-o religie gresita. Au certitudinea ca preotii nu sunt idioti sau victime ale conducerii bisericii din care fac parte. Au certutidinea ca cei ce conduc biserica au alaturi pe Sfantul Duh. Au certitudinea ca Biblia este a fost dictata de Dumnezeu. Si certitudinea ca toate celelalte religii cu ai lor preoti si carti sfinte au fost scrise de oameni rau intentionati. Crestinii au inceput sa aiba conexiuni telepate direct cu Dumnezeu. Dupa ce au dobandit abilitatea de a stii ce gandesc cei ce nu sunt de-o credinta cu ei (sectari sau atei) cred ca e normal ca urmatoarea treapta evolutiva sa fie conexiunea telepata cu Dumnezeu.

Primele 2 comentarii la articolul din altermedia sunt relevante cu privire la efectele pe care dogmele le au asupra moralitatii si intelectului individului. Primul comentariu spune ca „oamenii nu au voie sa-si dea cu parerea despre cat si cum traim” uitand faptul ca doctorii au conectat-o pe Eluana la aparate exprimandu-si astfel o parere cu privire la cat si cum traim. Al doilea, pur si simplu, te lasa perplex. Eluana este (aproape) gasita vinovata pentru faptul ca nu a reusit sa treaca de partea ortodoxiei care are niste ritualuri atat de puternice incat probabil ca n-ar fi petrecut nici o zi in coma. Caci, nu-i asa, nici un crestin ortodox nu a ajuns in coma. Sau ma rog, cel putin, nici un crestin ortodox ADEVARAT.

Un comentariu la „Altermedia – bastionul prostiei (partea 2)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *