Altermedia, bastionul prostiei (partea 1)

Paranoia crestinoida vis-a-vis de prezenta numarului 666 pe tot felul de obiecte comerciale este destul de veche si are aproape un caracter universal avand in vedere ca este comuna multe variante de crestinism (ortodoxie, martorii lui Yehova, adventisti). Iar cum Altermedia este varful de lance al crestinismului impotriva globalizarii este normal ca, destul de frecvent, sa gasim articole care reitereaza paranoia in incercarea de a o transforma in norma.

Sub http://mail.logosfera.ro/creative-writing-activities-for-second-grade/ a unui articol obiectiv, Altermedia prezinta cateva avantaje ale cipurilor dar si imensele sale dezavantaje. Primul dezavantaj, primele eroari de logica:

Codul de bare de pe majoritatea covîrşitoare a produsele aflate azi pe piaţă conţine explicit numărul 666, cu trimitere directă la pasajele din Apocalipsă referitoare la numărul numelui fiarei. Înlocuirea codului de bare cu cipul RFID pentru produsele din comerţ nu a fost niciodată adusă la cunoştinţa publicului ca pe o cucerire ştiinţifică cu care pe viitor vom reuşi să scăpăm de numărul 666 de pe cumpărăturile noastre. Dimpotrivă, cu mult mai grav chiar, prezenţa obligatorie a cipurilor în documentele de identitate personală şi pe majoritatea produselor de pe piaţa viitorilor ani, adică atît la cumpărător, cît şi la produsul cumpărat, ne trimite automat cu gîndul la versetul 13:17 din Apocalipsă: Ca nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui ei. Pînă astăzi nici una din firmele producătoare de cipuri RFID nu a făcut dovada lipsei numărului 666 din memoria acestor cipuri pe care unii le vor obligatorii şi în actele de identitate din România.

Conform Altermedia, orice produs care contine inscris numarul bestiei 666 este lucrarea Satanei. Probabil ca Biblia nu intra in categoria asta pentru ca Altermedia dixit. Apoi vanzatorul de minciuni (aka preotul) Filotheu Bălan de la Mănăstirea Petru Vodă, autorul articolului, vrea nici mai mult nici mai putin dovada lipsei numarului 666 de pe cipuri pentru a avea incredere in ele. Daca eu, i-as cere dovada lipsei interventiei Satanei in scrierea Bibliei ca sa am cat de cat incredere in ea m-ar considera nebun.

Articolul este un lung sir de ineptii (cel putin partea cu dezavantajele cipului caci restului nu i-am acordat prea mare atentie). Inca un exemplu si gata:

Anumiţi bolnavi din cîteva spitale au primit implanturi cu cipuri RFID fără să îşi dea acordul şi fără să ştie de ele. Astfel s-a întîmplat la clinica de bolnavi Alzheimer West Palm Beach din Florida, începînd cu anul 2007. Astfel de cazuri se pot generaliza, mai ales sub presiunea unor legi sau în cazul unor situaţii extreme precum starea de război.

Boala Alzeimer afecteaza in mod drastic memoria. Chiar daca si-ar da acordul asupra implantarii, un bolnav de Alzheimer ar putea sa nege acest fapt la 30 de minute. Bolnavii de Alzheimer uita unde locuiesc, cum ii cheama astfel incat implantarea cipului este de un real folos pentru identificarea si localizarea acestora. Dar atunci cand esti invatat sa vezi lumea doar in alb si negru nu mai poti sesiza nuantele de gri. Monahului Filofteu i se pare mai rentabila mobilizarea unei sectii intregi de politie pentru cautarea unui bolnav de Alzheimer decat utilizarea unui dispozitiv de localizare. De pe prispa chiliei lucrurile sunt simple.

Oricum dezavantajele existentei cipului (cunoasterea locatiei, informatiilor personale si istoricului activitatilor unei persoane) sunt aceleasi cu dezavantajele existentei unui Dumnezeu omniscient si omnipotent. Astfel, rezumatul articolului ar fi urmatorul:

„Daca acceptati cipul veti fi sclavii cipului, daca-l acceptati pe Dumnezeu veti fi sclavul lui Dumnezeu. Singura diferenta este unitatea de masura a duratei contractului. Cipul lucreaza cu ani. Dumnezeu lucreaza cu eternitati.”

3 comentarii la „Altermedia, bastionul prostiei (partea 1)”

  1. Daca noi, astia uitati de D ne implantam cipuri, mi se pare normal ca drept credinciosii sa-si implateze o biblie (cu caractere mari) where the sun don’t shine. Ca sa ii gaseasca mai bine D la judecata de raspoimaine si sa nu „uite” pe adevaratul D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *