7 responses

 1. Osterhase
  25 mai 2010

  Citez:
  „Ati vazut afisele cu mesajul “Aici ar fi putut fi o autostrada daca s-ar fi colectat 1 miliard de euro din contrabanda cu tigari”?[…]Nu e ironic ca din banii nostri se platesc reclame prin care se promoveaza ideea ca impozitele mari sunt bune?”
  Intrebare: care-i legatura intre impozitele mai mari si condamnarea contrabandei? Asa-i ca nu-i nici una?

  Răspunde

 2. logosfera
  25 mai 2010

  Contrabanda este comertul de produse care se face pentru evitarea taxelor. Avand in vedere ca din pretul tigarilor o parte importanta reprezinta accize, deci impozite. Impozitele mari sunt cauza contrabandei, lucru ce se poate verifica statistic. Mesajul de condamnarea al contrabandei cu tigari incearca fie sa-l motiveze pe om sa cumpere produse normale si sa sustina astfel impozitele mari. Sper ca nu crezi ca mesajul ala e de fapt adresat contrabandistilor carora, astfel, li se bate obrazul.

  Răspunde

 3. goatee
  26 mai 2010

  sunt total de acord cu ideea ca o schimbare trebuie pornita de la omul de rand. Numai omul de rand poate decide o clasa politica care sa il reprezinte, dar atata timp cat omul de rand este dezinformat, pus in conflicte bazate pe domeniul de munca (vezi conflictul intre cei care lucreaza la privat si cei care lucreaza in domenii bugetare) nu se schimba nimic. Unitatea omului de rand si informarea lui va produce o schimbare a clasei politice, nu o adunatura de politicieni cu un program electoral.

  Răspunde

 4. Bogdan Epureanu
  27 mai 2010

  Adevarul este undeva la mijloc… pe de o parte si tu ai dreptate ca oricum o mare parte din banii care ajung la stat sunt furati de politicienii nostri, dar pe de alta parte daca totusi banii din contrabanda de tigari ar fi ajuns la buget macar o parte din ei tot ar fi fost folositi si pentru noi.

  Răspunde

 5. logosfera
  27 mai 2010

  @Bogdan
  Ideea este ca in majoritatea cazurilor taxele sunt de asa natura incat este aproape imposibil sa nu existe evaziune. Adica sunt prea mari. Ce inseamna de fapt ca s-a facut evaziune de 1 miliard de euro din contrabanda de tigari? E o mare diferenta intre s-a furat 1 miliard in 100 de miliarde posibili si alta sa se fi furat 1 miliard din 5 miliarde. Problema contrabandei cu tigari nu a aparut decat dupa ce s-au marit accizele, cand a devenit mai rentabil sa furi decat sa platesti taxe.

  O parte din accize pentru tigari s-au platit, si au fost folositi pentru noi. Adica din 100% contrabanda posibila, sa zicem 5 miliarde, s-au colectat 4, sa zicem. Din acest punct de vedere nu ai avea de ce sa te plangi, nu? 🙂

  Răspunde

 6. Adrian Stoica
  26 iunie 2010

  N-am ce face, trebuie sa iti fur poza, imi place prea mult. Daca e vreo problema, spune-mi. Multumesc.

  Răspunde

 7. logosfera
  26 iunie 2010

  @Adrian Stoica
  No problemo!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top
mobile desktop