2029, anul in care computerele vor sti sa faca greseli umane

Un futurolog pe nume Ray Kurzweil spune ca in 2029 computerele vor putea treaca Testul Turing. Adica prin 2029, daca un individ va sta de vorba cu un computer fara sa stie asta, nu va putea sa-si dea seama ca vorbeste cu un computer.

Asa ca anul 2029 va fi anul in care

1. Va exploda spam-ul pe internet. Computerele vor putea scrie automat articole/comentarii pe blog ca raspuns la alte articole/comentarii.

2. Angajatii din call-center isi vor pierde job-ul. Calitatea serviciilor va fi insa la fel de slaba.

3. Angajatii de la ghiseele primariilor isi vor pierde job-ul. Nu cred ca roboti vor putea afisa acelasi sictir pentru ca nu cred ca vor putea trece Testul Sicturing.

Trebuie sa gasim modalitati prin care sa detectam robotii si eventual sa-i virusam. Mai avem doar 18 la dispozitie. Pentru virusare propun ca solutie literatura apologetica crestina. Cateva argumente din Cleopa, Maica Tereza si sunt convins ca tranzistorii vor exploda. In final, vorbele de duh ale apologetilor isi vor gasi utilitate practica. Aproape ca-mi vine sa cred ca au fost trimisi de Dumnezeu ca sa ne apere de invazia robotilor.

2 comentarii la „2029, anul in care computerele vor sti sa faca greseli umane”

  1. PLease, find some other way. Dacă-i virusăm cu Cleopa, ne trezim naibii cu o inchiziție ortodoxo-computerească (sau computero-ortodoxoidă?) în care oricine nu-i de Adevărata Credinț© e mătrășit. Și cu „maica” Tereza… o să ne tortureze numai ca să se excite spiritual, că doar durerea e sărutul lui Isus pe crucea mă-sii (ceva de genul ăsta, nu-mi mai amintesc exact faza) și un dar de la Dumnezeu etc. Așa că no way.

    Ce zici de ceva mai puțin nociv, ca quakerismul — ăia măcar au ca trăsătură principală că-i lasă pe toți să-și vadă de treaba lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *